A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kővágóörs: nincs kutyabarát strand!

2015. augusztus 10., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Egyre több olyan információra bukkanunk az interneten, melyek tévesen jelölik a strandok, vízpartok kutyabarát voltát. Egy újabb olyan vízpartról kaptunk szomorú hírt, mely a híresztelésekkel ellentétben nem kutyabarát.A kánikula nem hagy alább, inkább csak fokozódik, mi izzadunk, kutyáink megállás nélkül lihegnek. Ki ne vágyna ilyenkor egy hűsítő csobbanásra?! Természetesen mi is és kutyáink is jobban éreznék magukat egy árnyas vízparton. 

 

Ám ez nem olyan egyszerű.

 

Leginkább az interneten terjedő, gyakran téves információk nehezítik meg a gazdik dolgát. Több helyen olvasni, hogy az adott vízpartot nyugodtan felkereshetjük kutyáink társaságában is - odaérve azonban más helyzet fogad minket. 

 

Sajnos ilyen téves információ az is, hogy Kővágóörsön a Kutyaparadicsom nevezetű helyen szabad a kutyás strandolás. Az önkormányzat segítségét kértük a témában, ugyanis az interneten a hely nevén kívül semmilyen leírást, adatot nem találtunk. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezek a tavak bányatavak, a bennük való fürdőzés tilos és nem mellesleg veszélyes is! A településen nincs olyan vízpart (így a Balaton partján sem), ahol hivatalosan is fürödhetnénk kutyánkkal együtt. 

 

Kérünk mindekit, mérlegeljen, mielőtt ilyen jellegű vízpartra látogatna!

 

Ha tudomásotok van olyan vízpartokról, strandokról, melyek valóban kutyabarátok (hivatalosan is), jelezzétek felénk, hogy a többi kutyással is megoszthassuk azt!

Az általunk összegyűjtött, valóban kutyabarát strandok listáját itt és itt találjátok. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: tucson.com

Témába vág

A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand! A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand!
Végre kezdi megmutatni magát a nyári jó idő, hamarosan pedig mentehetetlenül be is robban a legmelegebb évszak. Szerencsére idén is lesz lehetőség a hűsölésre a Hirdi Kutyastrandon!

A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben! A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben!
Toklász. Egyetlen apróság, mely borzasztó fájdalmat és súlyos szövődményeket okozhat a kutyának, ha utat talál testébe. Mit tehetünk a megelőzés érdekében, és hogyan segíthetünk, ha már megtörtént a baj?

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
2000 mérföld az új otthonért - 11 mentett kutyával! Hírek - Címlapon
2000 mérföld az új otthonért - 11 mentett kutyával!
Hogyan hűtsük kutyánkat a hőségben? - Tavakkal, és fürdési lehetőségekkel Hírek - Címlapon
Hogyan hűtsük kutyánkat a hőségben? - Tavakkal, és fürdési lehetőségekkel