A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kővágóörs: nincs kutyabarát strand!

2015. augusztus 10., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Egyre több olyan információra bukkanunk az interneten, melyek tévesen jelölik a strandok, vízpartok kutyabarát voltát. Egy újabb olyan vízpartról kaptunk szomorú hírt, mely a híresztelésekkel ellentétben nem kutyabarát.



A kánikula nem hagy alább, inkább csak fokozódik, mi izzadunk, kutyáink megállás nélkül lihegnek. Ki ne vágyna ilyenkor egy hűsítő csobbanásra?! Természetesen mi is és kutyáink is jobban éreznék magukat egy árnyas vízparton. 

 

Ám ez nem olyan egyszerű.

 

Leginkább az interneten terjedő, gyakran téves információk nehezítik meg a gazdik dolgát. Több helyen olvasni, hogy az adott vízpartot nyugodtan felkereshetjük kutyáink társaságában is - odaérve azonban más helyzet fogad minket. 

 

Sajnos ilyen téves információ az is, hogy Kővágóörsön a Kutyaparadicsom nevezetű helyen szabad a kutyás strandolás. Az önkormányzat segítségét kértük a témában, ugyanis az interneten a hely nevén kívül semmilyen leírást, adatot nem találtunk. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezek a tavak bányatavak, a bennük való fürdőzés tilos és nem mellesleg veszélyes is! A településen nincs olyan vízpart (így a Balaton partján sem), ahol hivatalosan is fürödhetnénk kutyánkkal együtt. 

 

Kérünk mindekit, mérlegeljen, mielőtt ilyen jellegű vízpartra látogatna!

 

Ha tudomásotok van olyan vízpartokról, strandokról, melyek valóban kutyabarátok (hivatalosan is), jelezzétek felénk, hogy a többi kutyással is megoszthassuk azt!

Az általunk összegyűjtött, valóban kutyabarát strandok listáját itt és itt találjátok. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: tucson.com

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
2000 mérföld az új otthonért - 11 mentett kutyával! Hírek - Címlapon
2000 mérföld az új otthonért - 11 mentett kutyával!
Hogyan hűtsük kutyánkat a hőségben? - Tavakkal, és fürdési lehetőségekkel Hírek - Címlapon
Hogyan hűtsük kutyánkat a hőségben? - Tavakkal, és fürdési lehetőségekkel