A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közel 16 ezer kilogramm száraz tápot adományoztak a SPAR vásárlói a kisállatoknak

2021. május 17., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Eredményesen zárult az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a SPAR Magyarország szervezésében megvalósult kétnapos állateledelgyűjtő akció. 2021. május 15-16-án az INTERSPAR áruházakban a „Mancs a bajban!” elnevezésű kezdeményezés során kutya száraz tápból több mint 14 ezer kilogramm, macska száraz tápból pedig mintegy 2 ezer kilogramm gyűlt össze a vásárlók adományainak köszönhetően.



 

„A SPAR vevőközönsége ismét bebizonyította a fontos társadalmi ügyek iránti érzékenységét, önzetlenségét és elkötelezettségét.  Örömmel tölt el bennünket, hogy az első ízben megrendezett országos állateledelgyűjtő kampányunk során különösen nagy mennyiségű száraz táppal és konzervvel támogatták vásárlóink a magyar állatvédő szervezetek fontos tevékenységét. Az eredményes akció megerősítette elhatározásunkat, hogy a jövőben rendszeressé tesszük az országos gyűjtést, és minél több helyszínt biztosítva bővítjük a részt vevő áruházaink számát. A SPAR amellett, hogy helyszínt és nyilvánosságot biztosított az akcióhoz, 1 millió forinttal támogatja az Országos Állatvédőrség munkáját, hogy a szervezet a jövőben is minél több bajba jutott állatnak tudjon segítséget nyújtani” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

 

A 2021. május 15-16-i „Mancs a bajban!” állateledelgyűjtő kampány a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány közös szervezésében valósult meg. A kijelölt INTERSPAR-okban 34 állatvédő szervezet önkéntesei vették át a vásárlók felajánlásait. Az állateledelgyűjtő akció két napja alatt a civil szervezetek munkatársai a kutyáknak több mint 14 ezer kilogramm száraz tápot, 5 826 darab konzervet, 511 darab jutalomfalatot és 436 darab kutyaszalámit gyűjtöttek. A macskáknak pedig 1 695 kilogramm száraz táp, 7 761 darab konzerv és 1 162 kilogramm macskaalom gyűlt össze.

 

 

Közel 16 ezer kilogramm száraz tápot adományoztak a SPAR vásárlói a kisállatoknak
Közel 16 ezer kilogramm száraz tápot adományoztak a SPAR vásárlói a kisállatoknak

 

 

„Az állatvédelem értékközössége a felelősség gondolata köré szerveződik. A társadalmi felelősségvállalás szellemisége mögött egységet alkotnak a civilek, a vállalati szféra képviselői, a kormányzati szereplők és mindazok, akik egy élhetőbb Magyarország megteremtésén dolgoznak. Köszönettel tartozunk nekik, hiszen nemcsak a jelent, hanem a jövőt is építik a felelős állattartás jegyében” - mondta Ovádi Péter a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, aki üdvözölte a SPAR és az Országos Állatvédőrség Alapítvány közös szervezésében megvalósuló kampányt, majd hangsúlyozta, a felelősséggel kötelezettséget is vállalunk a minket körülvevő környezet iránt, hiszen közös ügyünk az állatvédelem.

 

A vállalat és az alapítvány kezdeményezése az állateledel-gyűjtés mellett sikerrel teljesítette azt a célját is, hogy minél több vásárlót bevonva ráirányítsa a figyelmet a felelős állattartás és az állatvédelem fontosságára. Mindemellett sikerült az állatvédő szervezetek értékes munkájával is jobban megismertetni az embereket.

 

A SPAR több mint tíz éve segíti adományokkal az itthoni menhelyek, illetve az állat- és vadasparkok gondozómunkáját. 2011-től az áruházakban feleslegessé váló, kereskedelmi forgalomba nem hozható vagy onnan kivont termékeket ezeknek a szervezeteknek ajánlja fel. A vállalat 8. éve működik együtt az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal, amely a partnerszervezeteivel havi rendszerességgel szervez állateledel-gyűjtéseket a SPAR üzleteiben. Ezek az akciók azért is jelentenek nagy segítséget a részt vevő szervezeteknek, mert a támogatásnak köszönhetően más fontos tevékenységre, nélkülözhetetlen eszközök vásárlására, életmentő állatorvosi kiadásokra és a telephelyeik fejlesztésre is maradhat hasznosítható forrásuk.

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Radek Grzybowski

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve
Ízületi gyulladás, szívproblémák, légzési nehézségek… Bármennyire is aranyosan néznek ki dundin, az elhízás számos egészségügyi gondot okozhat kedvenceiknél. De mitől is híznak el a kutyák?

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szobrot kapott Chaser, a világ legokosabb kutyája Hírek - Címlapon
Szobrot kapott Chaser, a világ legokosabb kutyája
Fontos: Véget ért az ebek kötelező veszettség elleni oltására adott türelmi idő Hírek - Címlapon
Fontos: Véget ért az ebek kötelező veszettség elleni oltására adott türelmi idő