A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges luxus-terminál épül egy amerikai repülőtéren háziállatok számára

2016. május 10., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
A háziállatok utaztatása gyakran elég körülményes a repülőgépeken. Nem egy országban a beérkezés után meghatározott ideig karanténban kell várnia a kedvencnek, míg újra gazdijával lehet. Az amerikai reptéren külön terminál épül az állatoknak, ahol szinte már luxus körülmények között várakozhatnak.A legtöbb országban kötelező a karantén egy állat számára érkezésétől számított meghatározott ideig. Függetlenül attól, hogy haszonállatról, versenylóról, vagy kutyánkról van szó - ezt a szabályt be kell tartani, az ellenőrzésen át kell esni. Az amerikai John F. Kennedy (JFK) Nemzetközi Repülőtér szeretné az állatok várakozását elviselhetőbbé tenni, ezért egy új terminált hoznak létre, direkt az állatok számára tervezve.

 

A terminál látványtervei
A terminál látványtervei
Fotó: barkpost.com

 

A The Ark, azaz a Bárka nevet kapó létesítmény (melyről nem véletlenül juthat eszünkbe egyből Noé bárkája…) 24 órás felügyeletet biztosít az állatok számára, egészségügyi és egyéb szolgáltatásokkal állnak a rendelkezésre. A terminál nem kevesebb, mint 178.000 négyzetméteres alapterületű lesz.

 

Dr. Aaron Perl, az Ark ügyvezető igazgatója szerint az egyik fő cél a versenylovak, díjugrató lovak, valamint az export állatállomány megfelelő, korszerű elhelyezése volt. A létesítmény átadását októberre tervezik.

 

A versenylovakat is különlegesen jó körülmények között helyezik el
A versenylovakat is különlegesen jó körülmények között helyezik el
Fotó: barkpost.com

 

A projektet olyan partnerekkel karöltve kivitelezik, mint a Paradise 4 Paws, akik a nagy, csont alakú kutya-medencéiről híresek. “Ezeken a medencéken kívül ők valóban szinte luxus-körülményeket biztosítanak a kutyáknak” - mondta Dr. Aaron Perl. A Paradise 4 Paws kutya napköziket üzemeltet különleges szolgáltatásokkal: kutya-fizioterápiával, kozmetikával és ápolással, kutyaiskolával stb.  

 

A kutyák luxuskörülmények között tölthetik el a reptéren tartózkodási idejüket
A kutyák luxuskörülmények között tölthetik el a reptéren tartózkodási idejüket
Fotó: barkpost.com

 

Ilyen körülmények között nem csak a karanténban várakozó kutyák és más állatok számára teszik könnyebbé és kevésbé stresszessé az utazást, hanem az átszállásra, vagy a gép indulására várakozókét is. Ugyanez a repülőtér egyébként nemrégiben egy külön kutyák és cicák számára kialakított mellékhelységet alakított ki, hogy ezzel is segítse az utazó gazdikat. Igazán kutya- és állatbarátok!

 

Forrás: ny1.com
Indexkép forrás: barkpost.com
Fordította: Schmidt Zsófia

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Minden kutyás utazó álma – kutyabarát légitársaság indul Minden kutyás utazó álma – kutyabarát légitársaság indul
A jegyek árai egyelőre a luxus kategóriát képviselik, de a lehetőség végre adott: kötöttségek, ketrecek és boxok nélkül is utazhat együtt a kutya a gazdijával.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szép udvar kutyával is - ezt nyújtja a Holland Pázsit Hírek - Címlapon
Szép udvar kutyával is - ezt nyújtja a Holland Pázsit
Közel ezer tacsi és gazdájának majálisa - ilyen volt a III. Tacskó Találkozó! Hírek - Címlapon
Közel ezer tacsi és gazdájának majálisa - ilyen volt a III. Tacskó Találkozó!