A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya

2022. november 16., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt.



 

Ivy most 10 éves, de kora egy cseppet sem látszik meg rajta. Aprócska kölyök volt még, mikor gazdája magához vette, művészi énjének viszont kellett egy kis idő, hogy felszínre törjön. Persze azt már akkor is lehetett látni, hogy valamilyen elfoglaltságra szüksége lesz az aktív kutyusnak, így hát eleinte különféle trükköket tanult, például kérésre kinyitotta a minihűtőt, és hozott belőle egy italt, de még a malacperselyt is könnyedén megtanulta használni, melynek hála már idejekorán elkezdhetett félretenni majdani karrierje megvalósítására.

 

Aztán egy nap egy barátjuk dobta fel az ötletet: mi lenne, ha Ivy festene? És innentől nem volt megállás:

 

„Rettentően izgatott lettem, amikor elkészítette élete legelső festményét – ő pedig ettől teljesen odáig volt meg vissza” - mesélte a gazdi, Lisa Kite.

 

 

Ivy, az ausztrál juhászkutya és egyik festménye
Ivy, az ausztrál juhászkutya és egyik festménye
Fotó: Instagram/ivykitetheaussie

 

 

Hosszú idő telt el a frenetikus élmény óta, de Ivy ma is ugyanolyan lelkesedéssel fest. Szemei felcsillannak, amikor hetente egy alkalommal előkerül a festővászon és a paletta, na meg a tanulást segítő klikker, és a párolt csirkemellfalatkáknak hála is jobban jön az ihlet.

 

De hogyan is tanult meg festeni a kutya? Lisa első lépésként lefektette a festőállványt a földre, majd arra biztatta kutyáját, hogy mozgassa az ecsetet rajta, így lassacskán megszülettek az első szolid vonások a vásznon. Miután minden is csupa maszat lett a vízfestékről, akrilra váltottak. Időközben kiderült, hogy Ivy kedvenc színe a kék, a legtöbb festményről nem is hiányozhat valamilyen árnyalata.

 

Itt például kék alapra kerülnek fel a vidám színek, a festményt pedig egy szerencsés nyertes vihette haza. A sorsolásban természetesen Ivy is segített.

 

 

 

 

 

Talán még álmukban sem gondolták volna, hogy a különleges hobbinak mekkora sikere lesz! Instagram-oldaluk láttán sorra érkeztek a vevők a világ minden tájáról, Ivy munkái ma is hihetetlenül népszerűek. Ám a művésznek pihennie is kell, így volt idő, mikor a várólista egyre csak bővült.

 

A festmények egyébként 50 és 500 dollár között kelnek el, a bevételből pedig csak a szükséges felszerelésre tesznek félre, a többit az utolsó centig jótékony célokra fordítják.

 

A koronavírus-járvány kezdetén például nem kevesebb, mint 7 tonnányi adományt gyűjtöttek össze olyan szervezetek számára, melyek élelmiszerrel látják el a rászorulókat. Rendszeresen adományoznak állatmenhelyeknek is, és a helyi iskoláknak is örömmel küldenek ajándékba Ivy munkáiból, valamint a festményeit ábrázoló képeslapokból.

 

 

Ivy, a négylábú festőművész
Ivy, a négylábú festőművész
Fotó: people.com

 

 

A bájos "aussie" komoly rajongótáborral büszkélkedhet, köztük gyűjtők is, akik már alig várják az újabb és újabb alkotásokat. Gyakran előfordul, hogy egy-egy festmény még elkészülte előtt elkel. Lisa rettentően büszke tehetséges kedvencére, és úgy tűnik, Ivy is osztozik vele az érzésen:

 

„Örömmel mutatja meg az embereknek festményeit. Igazi ajándék ez számunkra, hiszen őt is boldoggá teszi.”

 

Az már csak hab a tortán, hogy a négylábú festőművész a People magazin legfrissebb számába is bekerült:

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/ivykitetheaussie

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték Hírek - Címlapon
Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték
Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére Hírek - Címlapon
Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére