A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya

2022. november 16., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt. 

Ivy most 10 éves, de kora egy cseppet sem látszik meg rajta. Aprócska kölyök volt még, mikor gazdája magához vette, művészi énjének viszont kellett egy kis idő, hogy felszínre törjön. Persze azt már akkor is lehetett látni, hogy valamilyen elfoglaltságra szüksége lesz az aktív kutyusnak, így hát eleinte különféle trükköket tanult, például kérésre kinyitotta a minihűtőt, és hozott belőle egy italt, de még a malacperselyt is könnyedén megtanulta használni, melynek hála már idejekorán elkezdhetett félretenni majdani karrierje megvalósítására.

 

Aztán egy nap egy barátjuk dobta fel az ötletet: mi lenne, ha Ivy festene? És innentől nem volt megállás:

 

„Rettentően izgatott lettem, amikor elkészítette élete legelső festményét – ő pedig ettől teljesen odáig volt meg vissza” - mesélte a gazdi, Lisa Kite.

 

 

Ivy, az ausztrál juhászkutya és egyik festménye
Ivy, az ausztrál juhászkutya és egyik festménye
Fotó: Instagram/ivykitetheaussie

 

 

Hosszú idő telt el a frenetikus élmény óta, de Ivy ma is ugyanolyan lelkesedéssel fest. Szemei felcsillannak, amikor hetente egy alkalommal előkerül a festővászon és a paletta, na meg a tanulást segítő klikker, és a párolt csirkemellfalatkáknak hála is jobban jön az ihlet.

 

De hogyan is tanult meg festeni a kutya? Lisa első lépésként lefektette a festőállványt a földre, majd arra biztatta kutyáját, hogy mozgassa az ecsetet rajta, így lassacskán megszülettek az első szolid vonások a vásznon. Miután minden is csupa maszat lett a vízfestékről, akrilra váltottak. Időközben kiderült, hogy Ivy kedvenc színe a kék, a legtöbb festményről nem is hiányozhat valamilyen árnyalata.

 

Itt például kék alapra kerülnek fel a vidám színek, a festményt pedig egy szerencsés nyertes vihette haza. A sorsolásban természetesen Ivy is segített.

 

 

 

 

 

Talán még álmukban sem gondolták volna, hogy a különleges hobbinak mekkora sikere lesz! Instagram-oldaluk láttán sorra érkeztek a vevők a világ minden tájáról, Ivy munkái ma is hihetetlenül népszerűek. Ám a művésznek pihennie is kell, így volt idő, mikor a várólista egyre csak bővült.

 

A festmények egyébként 50 és 500 dollár között kelnek el, a bevételből pedig csak a szükséges felszerelésre tesznek félre, a többit az utolsó centig jótékony célokra fordítják.

 

A koronavírus-járvány kezdetén például nem kevesebb, mint 7 tonnányi adományt gyűjtöttek össze olyan szervezetek számára, melyek élelmiszerrel látják el a rászorulókat. Rendszeresen adományoznak állatmenhelyeknek is, és a helyi iskoláknak is örömmel küldenek ajándékba Ivy munkáiból, valamint a festményeit ábrázoló képeslapokból.

 

 

Ivy, a négylábú festőművész
Ivy, a négylábú festőművész
Fotó: people.com

 

 

A bájos "aussie" komoly rajongótáborral büszkélkedhet, köztük gyűjtők is, akik már alig várják az újabb és újabb alkotásokat. Gyakran előfordul, hogy egy-egy festmény még elkészülte előtt elkel. Lisa rettentően büszke tehetséges kedvencére, és úgy tűnik, Ivy is osztozik vele az érzésen:

 

„Örömmel mutatja meg az embereknek festményeit. Igazi ajándék ez számunkra, hiszen őt is boldoggá teszi.”

 

Az már csak hab a tortán, hogy a négylábú festőművész a People magazin legfrissebb számába is bekerült:

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/ivykitetheaussie

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson
A négylábú szólisták 750 fős nézőközönség előtt léptek fel Koppenhágában – és mindenki imádta őket!

A levélbedobón át kukucskál ki a kutya, hogy köszönhessen az embereknek A levélbedobón át kukucskál ki a kutya, hogy köszönhessen az embereknek
A jókedvű négylábú nagyon szeret barátkozni, és ezt nagyon aranyos módon teszi.

Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának
Az autógyártó cégnek köszönhetően újra járhat a balesetben megsérült kutyus – boldogsága mindent visz!

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték Hírek - Címlapon
Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték
Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére Hírek - Címlapon
Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére