A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2018

Térkép a kutyás strandokról, fürdőhelyekről, hogy felhőtlen legyen a kutyabarát nyaralás


2018. június 21., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Szerencsére egyre több kutyás strand, fürdőhely, partszakasz létesül hazánkban. Érdemes azonban tisztában lennünk azzal, hol vannak ezek a helyek, ellenkező esetben akár súlyos bírságra is számíthatunk. Összegyűjtöttük az információkat a Magyarországon fellelhető kutyás vízpartokról.



 


 

Felhívjuk a figyelmet, hogy ez a cikk 2018-ban készült,
így információi elavultak lehetnek. 

 

A legfrissebb, 2019-es kutyabarát fürdőhelyek és fürdetőhelyek listája és térképe ide kattintva található.

 


 

 

 

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2018

 

 

Hivatalos kutyás fürdetőhelyek, fürdőhelyek és strandok

Ezekre a helyekre bátran tervezhetünk hűsítő fürdést, kirándulást, vagy nyaralást.

 

1. Fonyódi Kutyabarát Fürdőhely

A Balaton legelső kutyabarát strandja (hivatalosan fürdőhely!) hatalmas, gondozott területen várja a kutyásokat a Fonyódi kikötő és Vízirendőrség mellett.

 

2. Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely

A Balaton első kutyabarát fürdőhelye után Balatonföldvár is megnyitotta kapuit a kutyával fürdőzők előtt.

 

3. Tihany Belső-tó

A tihanyi Belső-tó délkeleti sarkánál lehetőség van a kutyák úsztatására, fürdetésére. A csónakkikötő stég környékén tábla is jelzi, hol lehet beengedni a kutyákat a vízbe - így biztosan nem zavarják egymást a horgászokkal. A víz minősége azonban kifogásolható.

 

4. Dunakeszi, Duna-part

A Horányi Rév melletti partszakaszon a kutyák a vízben, a gazdik a parton hűsölhetnek a meleg napokon. A part mellett büfék is várják a gazdikat.

 

5. Velence - Drótszamár kemping

A Velencei-tavon csak a kemping területére eső partszakaszon lehet kutyát a vízbe engedni. Érdemes az odautazás előtt a  kemping területén tartott programokról, koncertekről tájékozódni, ha a zajt, vagy a tömeget el szeretnéd kerülni kutyáddal.

 

6. Délegyházi-tavak - Tavirózsa Kemping

A Budapesthez közel eső Délegyházi-tavakon található a Tavirózsa Kemping, mely kutyabarát, és a hozzá tartozó partszakaszon is megengedett a kutyák fürdetése.

 

7. Zalalövő - Borostyán-tó

Zalalövő mellett, gyönyörű természeti környezetben található a tó. A humán strand előtt, a tó eleji szakaszon kutyával is lehet csobbanni! A belépésért jelképes összeget kell csak fizetni, cserébe azonban autóval is be lehet hajtani a területre.


 

8. Hetényegyháza - Dog Holiday

A Dog Holiday kutyapanzió és kutyanapközi területén kialakított tóban fürödhetnek a kutyák is - azonban mindenképp előzetes egyeztetés szükséges! Az elérhetőségeit ide kattintva találod!

 

 

9. Pécs - Hirdi Kutyastrand

A tavalyi évben nyílt strand egy korábban horgásztóként üzemelt vízparton nyílt. Itt írtunk róla részletesen. 

 

10. Öreg-tó, Tata

A csodálatos környezetben fekvő tatai Öreg-tó egyes részein a kutyák is élvezhetik a vizet! A tó körül táblák jelzik, mely szakaszon pancsolhatnak a kutyák! A környék remek kiránduló- és aktív szabadidő eltöltési lehetőségekkel rendelkezik.

 

11. Zalaegerszeg - Gébárti-tó

Az élményfürdő felől lehet legegyszerűbben megközelíteni a kutyastrandot. Az árnyas tóparton a gazdik kedvükre hűsölhetnek, játszhatnak kutyáikkal, a kutyák pedig szabadon ki-be mehetnek a vízbe. Tavalyi látogatásunkról írt cikkünk ide kattintva olvasható. Úgy tudjuk, azóta a vízbe vezető rámpákat is elhelyeztek.

 

12. Tiszafüred - Mancsos Pancsoló

Kelet-Magyarország első kutyás fürdőhelyén a kutyák és gazdik is pancsolhatnak.

 

13. Hatvan - Kutyajó Strand & Park 60

A hatvani strand magánkézben lévő területen helyezkedik el, így nyitva tartása is a bejelentkezéstől függ. A telken kisebb-nagyobb vizekben pancsolhatnak, játszhatnak a kutyák.

 

Fonyód - Kutyabarát fürdőhely
Fonyód - Kutyabarát fürdőhely
Fotó: Hornyak Photo

 

Vízpartok csak saját felelősségre

Az alábbi vizek mellet nincs hivatalosan kijelölt partszakasz, ahol megmártózhatunk kutyáinkkal.

 

14. Kaposvár - Desedai-víztározó

Hivatalosan nincs olyan kijelölt partszakasz a Deseda területén, ahol megengedett a kutya úsztatása, sem a kutyával való fürdés. A tó déli területén fekvő strandra kutyát bevinni tilos! A tó egyes részein már a partnál is igen mély a víz, valamint oda kell figyelni a tavon edző sportolókra (kajakosokra például), valamint a horgászokra is.

 

15. Budapest - Kopaszi gát

Úgy tudjuk, a Kopaszi-gáton nem, hanem a mellette fekvő Duna-part szakaszán van egy terület, ahol lehet kutyát fürdetni: ez a Rio melletti területről érhető el.

 

16. Hejőkeresztúr

Nyékládháza és Hejőkeresztúr környékén több tó is található. Két humán strand is van, ide nem lehet kutyával menni, azonban nem hivatalosan egy másik partszakaszon a kutyákat is be lehet engedni a vízbe. Fontos azonban tudni: ez a tó kavicsbánya-tó, így mindenki csak saját felelősségre használja!

 

17. Tiszakécske és környéke

A Holt-Tisza szakaszain, csatornáin nincs tiltva a kutyák fürdetése, azonban a  kutyások számára hivatalosan kijelölt szakasz sincs. Fontos azonban tisztában lenni vele: ezek a vizek elsősorban horgászvizek, így minden esetben legyünk tekintettel a horgászokra!

 

18. Pécsi-tó

Értesülésünk szerint a Pécsi-tó partján fekvő kijelölt fürdőhelyek kivételével nincs akadálya annak, hogy kedvenceink is megmártózzanak. A humán strandokon tiltó tábla is jelzi a kutyák fürdetésének tilalmát, erre nagyon oda kell figyelni!

 

19. Szanazug

A Fekete- és Fehér-Körös összefolyásánál van egy szakasz, ahol kutyáinkkal is mártózhatunk.

 

Nem mindegy, hol engedjük be a kutyát a vízbe
Nem mindegy, hol engedjük be a kutyát a vízbe
Fotó: Hornyak Photo

 

 

Tilos a kutyák fürdetése az alábbi helyeken:

 

Figyeljünk oda a tiltó táblákra, és érvényes szabályokra, ellenkező esetben akár több tíz ezer forint bírságot is kaphatunk!

 

20. Fertő-tó

Sajnos a Fertő-tó partján eddig eltűrt négylábúakat 2016-ban végleg eltiltották a pancsolástól.

A köztudottan kutyabarát Ausztriában sehol sem lehet kutyát fürdetni, úsztatni a Fertő-tóban. (Kivételt képez három magán partszakasz.) Ennek legfőbb oka, hogy a tó és környéke természet- és madárvédelmi terület, így igen szigorú szabályozások alá esik.

 

21 - Kővágóörsi "kutyaparadicsom"

Két éve utánajártunk, mi a helyzet a Kővágóörsi "kutyaparadicsom" nevű hellyel, ahol állítólag kutyát lehet úsztatni. Sajnos semmilyen információt, elérhetőséget nem találtunk a helyről (ahogy azóta sem), ezért az Önkormányzat segítségét kértük, mit lehet tudni erről a kutyás vízpartról. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezek a tavak bányatavak, a bennük való fürdőzés tilos és nem mellesleg veszélyes is! A településen nincs olyan vízpart (így az ide tartozó Balaton-partszakaszon sem), ahol hivatalosan is fürödhetnénk kutyánkkal együtt.

 

22 - Kutyacamping, Bugyi

Sajnos már Bugyin, a Kisfogas-tóban sem fürdethetjük meg kutyánkat. A népszerű Kutyacampingnek egy feljelentés és egy tulajdonosi tiltás miatt be kellett zárnia. Értesüléseink szerint a tó valószínűleg eladásra kerül, a két tulajdonos egyike ez okból emelt szót a camnping ellen.

 

23 - Orfűi-tó

Az Orfűi-tó területe kijelölt fürdőhely, így ott kutya nem fürdethető a vízben.

 

+1

Azaz inkább mínusz 1. Sajnos idén már nem nyitott ki a gödöllői DogLand kutyastrand.


 

A természetes vizek nagy részénél nincs akadálya a kutya úsztatásának - utána kell azonban járni, nincs-e érvényben tiltás az adott partszakaszon!
A természetes vizek nagy részénél nincs akadálya a kutya úsztatásának - utána kell azonban járni, nincs-e érvényben tiltás az adott partszakaszon!
Fotó: Hornyak Photo

 

Alternatív megoldás: a természetes vizek

A természetes  vizek azon részein, ahol nincs fürdésre kijelölt hely (strand), és nem tiltja tábla, nincs elkerítve mint magánterület, ott nincs akadálya a kutyák fürdetésének. Az erre vonatkozó jogszabályokat, lehetőségeket ide kattintva olvashatod el!

 

 

Bányatavak

A bányatavak gyakran igen mélyek (akár több mint 10 méter!), a vizük nem képes úgy felmelegedni, mint a nagy felületű és sekélyebb tavaké. A felszíne lehet, hogy felmelegszik a kánikulában a mélyebb részeken azonban nagyon hideg - ha felhevült testtel merészkedünk bele akár mi, akár kutyáink, tragédia is lehet a vége. A bányatavakban mindenki csak saját felelősségére fürdőzzön!

Ezekben a tavakban egyébként a legtöbb helyen tiltott a fürdőzés, nagyon kevés a kijelölt strandszakasz. Ez minden esetben a fürdőzők védelme érdekében kerül tiltásra! Aki a tiltást megszegi, akár komoly bírságra is számíthat!

 

 

 

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu gyűjtése

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért
A négyéves Jack Russell Terrier nap, mint nap elkápráztatja rajongóit bravúrjaival.

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Dél-Korea bírósága: nem lehet kutyát ölni annak húsáért Hírek - Címlapon
Dél-Korea bírósága: nem lehet kutyát ölni annak húsáért
Kilenc kiskacsát fogadott örökbe egy labrador Hírek - Címlapon
Kilenc kiskacsát fogadott örökbe egy labrador