A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Dél-Korea bírósága: nem lehet kutyát ölni annak húsáért

2018. június 22., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Dél-Korea példamutató döntést hozott: a bíróság kimondta, hogy kutyát csupán a húsáért nem lehet megölni. Mindeközben Kínában megkezdődött a Yulin-i kutyahús fesztivál.



A Távol-Keleten egészen más hagyományai, szokásai vannak az állattartásnak, a hús fogyasztásának. Míg mi legjobb barátainknak, családtagjainknak tekintjük a kutyákat, ott akár a húsukat is fogyasztják. Szerencsére az állatvédők, az aktivisták kitartó munkája, kampányai, ha ugyan lassan is, de egyre több eredményt érnek el. A fiatalabb generáció véleményét, szemléletét már sikerült megváltoztatni és egyre többen állnak ki a kutyahús fogyasztásának betiltása mellett.

 

A húspiacra szánt kutyákat embertelen körülmények között tartják, erősen megkérdőjelezhetőek a higiéniai körülmények is, ahol a fogyasztásra szánt húst szállítják, tárolják, készítik.

 

Dél-Koreában egymillió kutyát ölnek meg évente a húsukért
Dél-Koreában egymillió kutyát ölnek meg évente a húsukért


Dél-Koreában a becslések szerint évente egy millió kutyát öltek meg a húsáért - eddig.

A dél-koreai bíróság ugyanis precedens értékű ítéletet hozott: eszerint kutyát nem szabad megölni a húsáért. A bíróság egy tenyésztő ellen indult eljárás során hozta ezt az ítéletet. “Ez az első olyan ítélet, mely kimondja, hogy illegális dolog a kutyákat a húsukért megölni”- mondta Kim Kyung-eun, a Care nevű állatvédő szervezet ügyvédje.

 

Ez az ítélet végre megnyithatja az utat a változás: a kutyahús fogyasztás végleges betiltása előtt.

 

Egy tavalyi felmérés szerint a dél-koreaiak 70%-a nem fogyaszt kutyahúst, ám csak 40%-uk véli úgy, hogy azt törvényben kéne tiltani.

 

Mindeközben Kínában elindult az idei Kutyahús Fesztivál - a beszámolók szerint sokkal kevesebb “áruval”, mint az eddigi években. Talán Dél-Korea után Kínában is sikerül az aktivistáknak és az állatvédőknek hasonló eredményeket elérni.

 

 

 

 

Forrás: afp.com, theguardian.com

Témába vág

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.

196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra 196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra
Változnak az ételfogyasztási szokások Dél-Koreában: rohamosan csökken a kereslet a kutyahús iránt. Ennek következményeképp egyre több kutyafarm kerül bezárásra. Ezúttal közel 200 kutya szabadult ki egy farmról.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mindent a szívférgességről Hírek - Címlapon
Mindent a szívférgességről
Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2018 Hírek - Címlapon
Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2018