A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2023

2023. július 27., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Őrült kánikula, forró városok - egyre melegebbek a nyaraink, nem csoda hát, hogy legtöbbünk vízpartra vágyik ilyenkor. Természetesen kutyánk sem maradhat otthon - de hol találhatunk kutyabarát vízpartot?



 

Egyre népszerűbbek hazánkban nem csak a kutyabarát helyek, de a kutyabarát vízpartok, fürdetőhelyek is, és egyre többen keresik a kutyastrandokat, pancsolókat is. Nem csoda: egyre forróbbak a nyarak, így gazdi és kutya is szívesen hűti magát a vízben.

 

Kutyáink családtagok, így egyértelmű, hogy akkor sem maradhat otthon, ha nyaralni indulunk. De milyen vízpartot kereshetünk fel kedvencünkkel? Idén is összegyűjtöttük a kutyabarát fürdetőhelyek, kutyastrandok listáját, hogy segíthessük az úti cél kiválasztását.

 

Gondoltad volna, hogy az első alkalommal összeállított listánkon 2015-ben még csak nyolc olyan hely szerepelt, ahol hivatalosan is beengedhetjük kutyánkat a vízbe? Ezzel szemben 2023-ban már 22 kutyabarát vízpartot tartalmaz a listánk – és úgy tűnik, ez a szám tovább fog bővülni!

 

Íme, a lista:

 

 

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2023

 

 

1 - Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

A Balaton legelső kutyabarát strandja (hivatalosan fürdőhely!) hatalmas, gondozott területen várja a kutyásokat a Fonyódi kikötő és Vízirendőrség mellett. További információért kattints ide!

 

 

2 - Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely

A Balaton első kutyabarát fürdőhelye után Balatonföldvár is megnyitotta kapuit a kutyával fürdőzők előtt. További információért kattints ide!

 

 

3 – Kőszegi Kutyastrand

Frissítő, sekély víz, kutyajátékok, árnyék és biztonságos kerítés - ilyen Vas megye első kutyastrandja! A vízben kizárólag kutyák fürödhetnek!  További információért kattints ide!

 

 

4 - Dunakeszi, Duna-part

A dunakeszi szabadstrandon külön partszakasz várja a kutyával érkező strandolókat! További információért kattints ide!

 

 

A Fonyódi Kutyabarát Fürdetőhelyen a legkisebb ebeknek is ideális a part
A Fonyódi Kutyabarát Fürdetőhelyen a legkisebb ebeknek is ideális a part
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

5 - Velence - Drótszamár kemping

A Velencei-tavon csak a kemping területére eső partszakaszon lehet kutyát a vízbe engedni. Érdemes az odautazás előtt a  kemping területén tartott programokról, koncertekről tájékozódni, ha a zajt, vagy a tömeget el szeretnéd kerülni kutyáddal. További információért kattints ide!

 

 

6 - Délegyházi-tavak - Tavirózsa Kemping

A Budapesthez közel eső Délegyházi-tavakon található a Tavirózsa Kemping, mely kutyabarát, és a hozzá tartozó partszakaszon is megengedett a kutyák fürdetése. További információért kattints ide!

 

 

7 - Borostyán-tó, Zalalövő

A Borostyán-tó ismét megnyitotta kapuit a kutyák előtt is – ráadásul fejlesztések is megvalósultak a kutyás partszakaszon! További információért kattints ide!

 

 

8 – Vizsla-tó

Kutyás rendezvényhelyszín Nyíregyháza határában, gyönyörű vízparti környezetben. További információért kattints ide!

 

 

9 - Pécs - Hirdi Kutyastrand

Pécs mellett, Hirden, egy korábban horgásztóként üzemelő tó partján nyílt kutyastrand. További információért kattints ide!

 

 

 

A Kőszegi kutyastrand
A Kőszegi kutyastrand
Fotó: Kutyabarathelyek.hu/Hornyak Photo

 

 

10 - Öreg-tó, Tata

A csodálatos környezetben fekvő tatai Öreg-tó egyes részein a kutyák is élvezhetik a vizet! A tó körül táblák jelzik, mely szakaszon pancsolhatnak a kutyák! A környék remek kiránduló- és aktív szabadidő eltöltési lehetőségekkel rendelkezik. További információért kattints ide!

 

 

11 - Zalaegerszeg - Gébárti-tó

Az élményfürdő felől lehet legegyszerűbben megközelíteni a kutyastrandot. A partszakasz kizárólag a kutyák fürdetésére, úsztatására alkalmas. További információért kattints ide!

 

 

12 - Tiszafüred - Mancsos Pancsoló

Kelet-Magyarország első kutyás fürdetőhelyén a kutyák és gazdik is pancsolhatnak. További információért kattints ide!

 

 

13 - Keszthelyi Kutyás Strand

A Balaton harmadik kutyabarát vízpartja: Kutyás Park, Piknikkert és Strand Keszthelyen! További információért kattints ide!

 

 

14 – A Plázs

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye első hivatalos kutyabarát strandja. Közvetlen vízparti lehetőség a természetes tavakat kedvelők számára! További információért kattints ide!

 

 

A Plázs Nyékládházán is rendelkezik kutyabarát partszakasszal
A Plázs Nyékládházán is rendelkezik kutyabarát partszakasszal
Fotó: A Plázs

 

 

15 - Ebadta Selypi Pancsolda

Körbekerített zöld terület, ahol minden vízimádó kutyus jól érezheti magát! Csak bejelentkezéssel! További információért kattints ide!

 

 

16 – Vadna park

Külön partszakasz áll rendelkezésre a horgászoknak, fiataloknak, családoknak és a kutyásoknak. További információért kattints ide!

 

 

17 – EbPart

A sarudi KalandPart kutyabarát hely, minden oltási könyvvel rendelkező, egészséges kutyát szeretettel látnak! További információért kattints ide!

 

 

18 – Jade Beach

Dunavarsány zöldövezeti részén elhelyezkedő exkluzív strand, ahol a pihenésé és a kikapcsolódásé a főszerep. További információért kattints ide!

 

 

Jade Beach
Jade Beach
Fotó: Jade Beach

 

 

19 – Fundy-tó

A Fundy Fun Park kutyastrand és jet ski park, ahol a négylábúak is hűsölhetnek a vízben! További információért kattints ide!

 

 

20 – Szolnoki strand

Kutyás vízpart a Szolnoki Szabadstrandon! További információért kattints ide!

 

 

21 - Tiszakécskei kutyabarát fürdetőhely

A tiszakécskei szabad strand végében kerítéssel választottak le egy területet kutyabarát fürdetőhelynek. További információért kattints ide!

 

 

22 - Bárka Dog Beach

Bárka Dog Beach - a Mindszenti Kutyás strand! További információért kattints ide!

 

 

Tiszafüreden, a Mancsos pancsolón
Tiszafüreden, a Mancsos pancsolón
Fotó: Kutyabarathelyek.hu/Bartha Zsófia

 

 

És ami a térképen nem szerepel…

 

Alternatív megoldásként jöhetnek szóba a természetes vizek.

A természetes  vizek azon részein, ahol nincs fürdésre kijelölt hely (strand), és nem tiltja tábla, nincs elkerítve mint magánterület, ott nincs akadálya a kutyák fürdetésének.

 

Bányatavak

A bányatavak gyakran igen mélyek (akár több mint 10 méter!), a vizük nem képes úgy felmelegedni, mint a nagy felületű és sekélyebb tavaké. A felszíne lehet, hogy felmelegszik a kánikulában a mélyebb részeken azonban nagyon hideg - ha felhevült testtel merészkedünk bele akár mi, akár kutyáink, tragédia is lehet a vége. A bányatavakban mindenki csak saját felelősségére fürdőzzön!

Ezekben a tavakban egyébként a legtöbb helyen tiltott a fürdőzés, nagyon kevés a kijelölt strandszakasz. Ez minden esetben a fürdőzők védelme érdekében kerül tiltásra! Aki a tiltást megszegi, akár komoly bírságra is számíthat!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával! Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával!
A déli oldal rendkívül sokszínű, ha jobban utánanézünk a lehetőségeinek, rengeteg kisebb-nagyobb kiruccanásra nyílik mód. Siófok és környéke több napos kikapcsolódásra alkalmas, mondunk néhány tippet, ha itt barangolnátok a kutyákkal.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára! Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára!
A júliusi hőségriasztás alatt sajnos több kutya is hőgutát kapott – volt, amelyik életét is vesztette. Legyünk óvatosabbak!

Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól
A MOL legfrissebb országos felméréséből* kiderül, hogyan vélekedünk a kiskedvenccel való utazásról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Teljesen ledöbbent a kutya, amikor észrevette, hogy kistesója rácsálja a farkát Hírek - Címlapon
Teljesen ledöbbent a kutya, amikor észrevette, hogy kistesója rácsálja a farkát
Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának Hírek - Címlapon
Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának