A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyagoló ébredezés

2015. január 10., 08:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Könnyű




A város forgataga már hajnalban elragadja az embert. A hétköznapok monoton mókuskereke beindul. A járókelők csipás szemekkel, kócosan, néha morcosan közlekednek. A kukásautó, a kocsik, a járdát söprő munkások mind mozaikjai a napkezdésnek.



Ahogy elindulok rögtön egy repedés állja utamat. Hiába, az utcák nem lesznek korszerűbbek. Hogy teljes legyen a boldogságom egy befagyott tócsát kell átugranom, ami valamikor még a felolvadt, s előzőleg el nem pucolt hóból maradt vissza. A kukás autó a közelben zúg el, s három, egymás mellé rakott hulladékgyűjtő között szlalomozok. Jó móka a korán kelés. A konténerek aprócska helyet hagynak a fal mellett, a szűk résen épp csak át tudom magam préselni. Az átkelőhöz érve nagyot kerülök, mert a zebrát renoválják, vagy legalábbis újrafestik, s a bóják végérvényesen lezárják az utat.
Kiérve a térre faágak lógnak arcom elé, a pár nappal ezelőtti szél tépázásának bizonyítékaként. A munkába igyekvők álmos tekintettel menetelnek, olykor szinte nekem rohannak, annyira nem figyelnek. Sebaj, akad, aki helyettük is megteszi ezt.
A madarak didergős csiripelésének neszét elnyomja a közeli építkezés zaja. Korán kezdenek, s a korlátok egyértelműen mutatják: akadálypálya közeleg. Pallók, betontömbök, vas darabok – minden, ami sípcsontnak ingere. Az egyik cölöp kidőlten ásítozik, épp boka magasságban. Átlépem.
Az összekötő kis utcácska hóban ébredt, de nem először. Amióta, hetekkel ezelőtt leesett a fehér áldás, senkinek sem sikerült járható biztonságúvá tenni a flasztert. Egy kis csúszkálás, még reggeli tornának se utolsó.
Végül megérkezem a célhoz. Belépve az ajtón lehajolok, és simogatásra nyúlik a kezem. „Okos, nagyon okos vagy” – dicsérem vakvezető kutyámat, Lilit. Lilit, aki labrador-retriever fajtájú, és aki 2008 óta vezet. Parádésan. Akárcsak ezen a reggelen „Úgy van” – veregetem meg az oldalát, s adok neki egy jutalomfalatot, mire ő puszival, és heves csóválással válaszol. Hiába, rá mindig számíthatok, s tudom: előttünk nincs akadály.

 

Horváth Nikoletta és kutyája Lili

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán
A fontos esemény kellős közepén álomba szenderült...

Macskabarátja segíti a kutyát, aki betegsége miatt elveszítette látását Macskabarátja segíti a kutyát, aki betegsége miatt elveszítette látását
Ki hallott már vakvezető cicáról? Ismerjétek meg a fekete bársonytalpút, aki boldogan segít kutyapajtásának!

Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon Saját érmet kapott a vakvezető kutya, miután gazdija dobogós lett a Téli Paralimpiai Játékokon
Gazdája szeme fénye, a fekete labrador szerény csóválással köszönte meg a figyelmességet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 Rehabportál Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát helyeket teremtett a MOL Hírek - Címlapon
Kutyabarát helyeket teremtett a MOL
Íme a nagy táp-teszt! Drágább a jobb? Hírek - Címlapon
Íme a nagy táp-teszt! Drágább a jobb?