A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyái tették lehetővé a vak férfinak, hogy teljesítse a félmaratont

2019. március 20., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Történelmet írt a vak férfi, aki kutyái segítségével válhatott az első olyan vak emberré, aki vakvezető kutyákkal teljesítette a New York-i félmaratont.



Huszonéves korában vesztette el látását Thomas Panek. A fiatal srác imádott futni, és a vaksága sem állhatott az útjába, hogy kedvenc sportját űzze. Hosszú évekig emberi segítséggel indult futóversenyeken. Ilyen módon nem kevesebb, mint 20 maratont teljesített, ám szeretett volna önállóbb lenni, hogy ne kelljen más emberektől függenie a versenyeken. Ekkor jött az ötlet: vakvezető kutyák segítségével próbálja meg teljesíteni a New York-i félmaratont.

 

 

Kutyáinak hála egyedül, kísérő nélkül tudott elindulni a versenyen Thomas
Kutyáinak hála egyedül, kísérő nélkül tudott elindulni a versenyen Thomas

 

 

Kutyát sokáig nem kellett kutatnia Thomasnak, hiszen ő a vezetője a Guiding Eyes for the Blind vakvezető kutya kiképző szervezetnek. A versenyt közös edzések előzték meg a vakvezető kutyák bevonásával - és a dolog nagyon jól működött!

 

 

A kutyát mancsát cipő védte a futás alatt
A kutyát mancsát cipő védte a futás alatt

 

 

A félmaratonon 3 labrador kísérte el Thomast: Waffle, Westley és Gus. A távot 2 óra 21 perc alatt tette meg a nem mindennapi csapat. Thomas reméli, hogy eredményével példát mutat másoknak és sokakat ösztönözhet a sportolásra.

 

 

Három kutya segítette a félmaraton alatt a vak futót
Három kutya segítette a félmaraton alatt a vak futót



 

Forrás: thehill.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme Az időszámításunk szerinti első századig nyúlik vissza a vakvezető kutyák történelme
A kutyák és vakok közötti legelső különleges kapcsolat elveszett az idők homályában. A legkorábbi feljegyzett példa egy Kr. u. első századi falfestmény a római Herculaneum eltemetett romjain. Ázsiából és Európából a középkorig nyúlnak vissza a feljegyzések vakokat vezető kutyákról.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Praktiker MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ínycsiklandó pulykás-sajtos kutyasüti Hírek - Címlapon
Ínycsiklandó pulykás-sajtos kutyasüti
Corgik lehetnek az új rendőrkutyák Oroszországban Hírek - Címlapon
Corgik lehetnek az új rendőrkutyák Oroszországban