A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák a Titanicon

…mert a tragédia nem csak az embereket érte a hajón


2024. október 08., 06:30


Szerző: Hortobágyi Henrietta


Kategória: Könnyű




Te tudtad, hogy kutyák is utaztak a Titanicon? Egészen pontosan 12 eb indult útnak New York felé, de csak hárman tudtak élve távozni a hajóról.



A Titanic 1912. április 15-én indult útjára az angliai Southampton kikötőjéből az amerikai partok felé, New Yorkba.

Hatalmas szenzáció övezte, hiszen korának egyik legnagyobb utasszállító luxushajója volt.

 

A tragikus történet mindenki számára ismerős, hiszen a Titanic film (1997) igazi kasszasiker lett: 2 nappal az indulás után, azaz 1912. április 14-én a hajó jéghegynek ütközött, amelynek következtében elsüllyedt, és vele nagyjából 1500 ember életét vesztette a 2207 főből, amely a hajó összes utasa volt.

 

 

A Titanic 1912. április 12-én indult újtára
A Titanic 1912. április 12-én indult újtára
Fotó: Wikipedia

 

 

A Titanic kutyái

 

A 12 kutya-utas az alábbi ismert fajtákból tevődött össze: pomerániai törpespicc, pekingi palotakutya, dán dog, fox terrier, francia bulldog, airedale terrier, cavalier king charles spániel. Ők a dokumentált kutyák, a többi ismeretlen.

 

Amikor bekövetkezett a katasztrófa, sajnos csak a kisebb ebeknek volt túlélésre esélye: ugyanis a mentőcsónakokba nem vihettek kutyát az utasok, viszont a kisméretű kutyusokat könnyebben el lehetett rejteni. Nem csoda tehát, hogy a túlélő kutyák két pomerániai és egy pekingi palotakutya volt.

 

Tragikus történet

 

Elisabeth Isham, egy 50 év körüli hölgy utas német dogjával utazott a Titanicon. Mivel a hatalmas kutyának semmi esélye nem volt a mentőcsónakba való jutáshoz, a nőnek választania kellett: csónakba ül egyedül, vagy a biztos halált választja kutyájával együtt.
Végül a második lehetőség mellett döntött, nem tudta elhagyni szeretett kutyáját. Napokkal később, mikor még mindig kerültek elő holttestek a süllyedés után, a hölgyet kutyáját ölelve találták meg.

 

Négylábú utasok

 

Kisállatokkal elsősorban az első osztályú utasok utaztak. Az ebeknek külön kennel állt a rendelkezésükre, és jó ellátásban részesültek, még a napi mozgatás is hozzátartozott a gondozásukhoz.

A hajón még egy nem hivatalos kutyakiállításra is sor került volna április 15-én…

 

A túlélők

 

A katasztrófa idején egy ismeretlen személy kiengedte a kennelbe zárt kutyákat, de közülük egy sem élte túl a hajó elsüllyedését, csak azok a kutyák, akikről gazdájuk kifejezetten gondoskodott.

 

 

A 3 szerencsés túlélő kutya a Titanicról
A 3 szerencsés túlélő kutya a Titanicról
Fotó: American Kennel Club

 

 

A 3 túlélő kutyus:

 

  • Lady, a pomerániai törpespicc. Gazdája, Margaret Bechstein Hays pokrócba csavarva ült be vele a 7-es számú mentőcsónakba.

 

  • Ismeretlen nevű pomerániai törpespicc. Gazdája, Elizabeth Jane Rothschild a 6-os számú mentőcsónakban rejtegette kutyáját. A Titanic megmentésére érkezett Carpathia nem akarta felengedni a kutyát a fedélzetre, de a hölgy nem volt hajlandó nélküle kiszállni.

 

  • Sun Yat Sen, a pekingi palotakutya. Gazdái Myra és Henry S. Harper voltak. A 3-as számú mentőcsónakban már csak Myra ült a kutyussal, a férje életét vesztette.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mitől lesz népszerű egy kutyafajta? Mitől lesz népszerű egy kutyafajta?
Tagadhatatlan, hogy vannak nagyobb népszerűségnek örvendő kutyák, mint kevésbé kiváltságos társaik. Számtalan oka lehet, hogy az emberek jobban ragaszkodnak egy-egy fajtához, míg mások a feledés homályába merülnek.

Nyugdíjba ment Pocak Nyugdíjba ment Pocak
Pocak 10 éves, és ügyesen szolgált a Vas vármegyei rendőrségen.

Az 1800-as években épült Károlyi-kastély vár kutyusoddal együtt Az 1800-as években épült Károlyi-kastély vár kutyusoddal együtt
A Károlyi Kastély Hotel & Restaurant 23 szállodai szobával, étteremmel és egy 50 hektáros arborétummal közkedvelt úticélja a kiskedvenceikkel utazó vendégeknek, hisz a kastély körüli ősfás park mindenki számára igazi kikapcsolódást nyújt.

Őszi kutyasétáltatás Őszi kutyasétáltatás
Az ősz kétségkívül a legideálisabb időszak a hosszú sétákra kutyusunkkal, hiszen nem olvadunk el a nyári melegben, és nem fagyunk át a téli latyakban. Sok gazdi több napos pihenésre indul kutyástul ősszel.

Sütőtök vagy töklámpás? Bármelyiket is választod, tök jó lesz! Sütőtök vagy töklámpás? Bármelyiket is választod, tök jó lesz!
A Halloween eredetileg nem amerikai ünnep, bár a filmek alapján sokan így gondolják, hiszen elterjedt motívummá vált a Halloween-nel kapcsolatban, hogy az utcán jelmezekben vonulnak a gyerekek édességért kopogtatni a házakba.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Őszi kutyasétáltatás Hírek - Címlapon
Őszi kutyasétáltatás
Sütőtök vagy töklámpás? Bármelyiket is választod, tök jó lesz! Hírek - Címlapon
Sütőtök vagy töklámpás? Bármelyiket is választod, tök jó lesz!