A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán

2022. november 21., 16:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Titokzatos alak kukucskál ki a kerítésen... De Piper szobrát mindenki imádja: a régi ismerősök örömmel köszöntik, az újak pedig meghatódva szemlélik a bronzba öntött kutyát és kedvenc játékát. 

Sok-sok évvel ezelőtt gyönyörű napsütés ragyogta be a bostoni utcát, a két oldalt őrt álló fák lombja kellemes árnyékot vetett a sétálókra. Alice Fay már számtalanszor járt erre, ám ezen a napon valaki figyelte őt az egyik ház kertjéből. Szokatlan kinézete tűnt fel neki először, a legfurcsább viszont az volt, hogy meg sem moccant. Mikor közelebb ment hozzá, a hölgy szíve nagyot dobbant: egy kutya szobrával nézett szemtől-szembe.

 

„Éppen telefonáltam, mikor elsétáltam mellette. Átnéztem a vállam fölött, és egyből elakadt a szavam. Megfordultam, visszamentem hozzá, és önkéntelenül is elszóltam magam, mondván van itt egy szobor, a legtündéribb, amit valaha láttam!” - idézte fel a találkozás pillanatát Alice.

 

 

Piper szobra
Piper szobra
Fotó: wgbh.org

 

 

Elsőre úgy vélte, a labradort ábrázoló alkotás az ottlakók kedvencének állít emléket. A mozdulat, ahogy a kutya mereven néz egy pontot, talán a kerítésen kigurult teniszlabdáját, mélyen meghatotta a hölgyet. Könnyek gyűltek a szemébe. Elhatározta, hogy készít néhány fényképet, és megosztja közösségi oldalán, hátha valaki ismeri a szobrot. Bár szívesen bekopogott volna az ajtón, de valami visszatartotta attól. Rövidesen azonban fény derült a történetre: a bronzszobor egy házaspár szeretett kedvencét örökíti meg.

 

„Szerettük volna feldobni valamivel az előkertet. Olyasmire gondoltunk, ami egyedi és az arra járóknak is érdekes látványt nyújt. Mint egy váratlan kis meglepetés” - mondta el a gazdi, Anne Lovett egy interjúban.

 

 

Piper, a fekete labrador már életében is sokak kedvence volt
Piper, a fekete labrador már életében is sokak kedvence volt
Fotó: Anne Lovett/thedodo.com

 

 

Így hát 2006-ban megbíztak egy szobrászt azzal a feladattal, hogy készítse el kutyájuk, Piper élethű mását, amely méltó dísze lesz a kertnek. Amikor a művész először ellátogatott hozzájuk, és a fekete labrador üdvözlés gyanánt kiszaladt, majd kidugta a fejét a kerítésen, a férfi tudta, hogy ez a tökéletes pozíció, melyet kőbe kell vésnie:

 

„Fényképeket szerettem volna készíteni a kutyáról, és ahogy kiléptünk az előkertbe, az első dolog, amit Pipertől láttam, az volt, ahogy kíváncsian kikukucskál a kerítésen” - emlékezett vissza a szobrász Jim Sardonis. Az elmaradhatatlan teniszlabda pedig a gazdi ötlete volt:

 

„Piper mindig is imádott labdázni. Úgy éreztem, ez az apró különlegesség elsőre talán fel sem tűnik az embereknek, de ha jobban megnézik, látni fogják, hogy a labda is ott van.”

 

 

Piper szobra - a bronzba öntött labrador kíváncsian kukucskál ki a kerítésen
Piper szobra - a bronzba öntött labrador kíváncsian kukucskál ki a kerítésen
Fotó: Jim Sardonis/thedodo.com

 

 

Piper szobra 17 éve varázsolja el az embereket, és mindenki imádja. Nemcsak a szomszédokat köszönti, hanem az arra járóknak is egy csepp kedvességgel aranyozza be napját. Az utca ikonikus részévé vált, a gyerekek különösen odavannak érte: akárhányszor elmennek mellette, megsimogatják a buksiját, amitől a sötét fényezés is kezd lekopni, így az alatta lévő bronz szín is egyre inkább láthatóvá válik.

 

S talán az a legszebb e történetben, hogy a műalkotás már Piper életének első éveiben elkészült. A fekete labrador 2020-ban, 17 éves korában kelt át a Szivárványhídon. Kőbe vésett barátja hosszú évek óta mindenkinek mosolyt csal az arcára, távozása óta pedig méltó emléket állít egy olyan kutyának, akit családja és barátai is nagyon szerettek.

 

 

Forrás: thedodo.com, wgbh.org
Indexkép forrás: wgbh.org
Cikk első megjelenése: 2022. április 14.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson
A négylábú szólisták 750 fős nézőközönség előtt léptek fel Koppenhágában – és mindenki imádta őket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Hírek - Címlapon
Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Milyen a jó kutyaház? Hírek - Címlapon
Milyen a jó kutyaház?