A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyákat akart mérgezni, de ő halt bele

2015. május 28., 12:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Állatvédelem




Mérget tartalmazó fegyverrel gyilkolta a kutyákat a kínai férfi, aki rövidesen belehalt gaztettébe. Szerencsétlenségükre a társaik is rács mögé kerültek.



Egy korábbi esetet kapott fel újra az internet, mely bizonyítja: a bűnös igenis elnyeri méltó büntetését. A kínai Henan - tartományban élő húsárus éppen azt igyekezett bemutatni kegyetlen társainak, hogy miként kell megölni mérgezett nyíllal a felszolgálni kívánt kutyát. A betárazott puska azonban rosszkor sült el, a mérgezett töltény beleállt a férfi lábába. A mészáros a kórházig sem jutott el, út közben belehalt a sérülésébe - írja a hir24.hu

 

Kutyavásár Kínában
Kutyavásár Kínában
Forrás: http://www.lifewithdogs.tv/

 

A férfi öt társát a hatóságok letartóztatták. Vallomásukban arról számoltak be, hogy több ezer kutyát öltek meg ezzel a módszerrel, és lefagyasztották őket. A mérgezett húst később éttermeknek adták el – írja a South China Morning Post.

 

A helyszíni szemle során a nyomozók összesen 974 kutyatetemet találtak, lefagyasztott állapotban. Szerencsére az elkövetőnek csak 10 mérgezett állat maradványait sikerült értékesítenie a helyi piacokon. A gyanúsítottak a „succinylcholine” nevű mérget használták a kutyák kivégzésére. Ez a méreg nagy mennyiségben a húsfogyasztók halálához is vezethet. 

 

Kína egyes tartományaiban régi hagyomány a kutyahús evés, a piacokon még manapság is előfordulnak ilyen árusok. Úgy tartják, hogy elűzi a rossz szellemeket, és hatásos az impotencia ellen is. Szerencsére az utóbbi időben Kínában is kezd elterjedni a kutyatartás, emiatt a polgárok nagy része kimondottan ellenzi a hagyomány életben tartását. 

 

A mérgezett nyíllal ellátott íj meglehetősen népszerű eszköz a kóbor kutyák befogása során – feltéve, hogy hozzáértő kezekbe kerül. Egy 2014 decemberében megjelent cikkben olyan kutyatolvajokról olvashatunk, akik naponta 8 kutyát lőttek ki 15 cm hosszúságú nyilak segítségével. Azt hihetnénk, ez volt az első kutyamérgezéses eset, amely emberi áldozatot követelve így végződött... Tavaly Guangdong tartományban odáig fajult egy veszekedés két férfi között, hogy egyikük a kezében lévő mérgezett injekcióval vetett véget a másik életének. (forrás) 2012-ben pedig egy állatvédő lett egy kutyahúsárus mérgezett injekciójának célpontja, miközben a kegyetlenkedés ellen próbált fellépni. Nemrégiben Shanghai-ban egy kutyatulajdonos elkeseredésében megfojtott egy kutyatolvajt, miután megtudta, hogy kedvence áldozatul esett az állatkínzónak. Ha Kínában járva még ezek után is kedvet kapnánk egy kis kutyahús megkóstolásához, vegyük figyelembe, hogy az étteremben elfogyasztani kívánt ételünk bizony veszélyes mérget is tartalmazhat

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: ibtimes.co.uk

Témába vág

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára
Mindennapjaink kihagyhatatlan frissítő itala, de tudjuk-e, hogy a benne lévő koffein milyen hatással lehet kutyáinkra?

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: kis mennyiségben is halálos lehet! Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: kis mennyiségben is halálos lehet!
Napjaink népszerű cukorhelyettesítője a xilit. Miért veszélyes a kutyákra, és mit tehetünk mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Praktikák - a bolhairtó nyakörvek Hírek - Címlapon
Praktikák - a bolhairtó nyakörvek
Lakhatásért cserébe sem adta fel kutyáit Hírek - Címlapon
Lakhatásért cserébe sem adta fel kutyáit