A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Praktikák - a bolhairtó nyakörvek

2015. május 29., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




Első ránézésre lehet, hogy feleslegesnek tűnik írni a bolha/kullancsirtó nyakörvek használatáról, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy van néhány aranyszabály, amelyekről kevesen, keveset tudnak.



Megveszem, felteszem, slussz. Kb. ez az, amit a gazdák többsége gondol, ha a nyakörv használatáról beszélünk. Alapvetően ilyen sitty-sutty is fel lehet fogni a dolgot, csak akkor nem szabad meglepődni, ha csorba esik a hatékonyságon. A méretre figyeljünk oda. Egy MÉRŐSZALAG jó szolgálatot nyújthat, így pontos adatokkal mehetünk a bolt polcához. Egészen biztos, hogy maradni fog pár centiméternyi darab a nyakörvből. Az automatikus mozdulat ilyenkor a nyisszantás: ollóval nekifutás, de ez pazarlás! Abban a kis részben is ugyanúgy benne van a hatóanyag, úgyhogy legjobb lesz, ha előszedjük a spájz rejtekéből a szikszalagot, a tixót, vagy a klammerozót, és úgy rögzítjük a fityegő „kis semmiséget”.

 

Amikor kiválasztottuk a nekünk, vagy inkább kutyánknak leginkább megfelelő fajtát, ne felejtsük el megnézni, hogy vízálló-e. Amennyiben igen, azért ne bízzuk el magunkat. Ha sokat úsztatjuk négylábúnkat ildomosabb levenni a nyakörvet a pancsi ideéig, mert azért a huzamosabb áztatást egyik típus sem szereti. Amint megszáradt kedvencünk vissza is rakhatjuk rá a nyakörvet.

 

Kellemetlen vakarózás a bolhák miatt.
Kellemetlen vakarózás a bolhák miatt.
Kép: sunburyallcreatures.com.au

 

Számoljunk azzal, hogy a legtöbb terméknek domináns szaga van, ami idővel (pár nap alatt) elpárolog, de kezdetben zavaró lehet, akár ebünk számára is!

 

A kérdés, hogy mennyire legyen szoros a nyakörv jogos, és kb. fajtánként változó a rá adott válasz. Az érintkezés egyértelműen fontos, de elszorítani nem szabad kutyusunk nyakát. Meg kell találni az aranyközéputat, ami még kedvencünknek is kényelmes.

 

Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy vannak négylábúak, akik valamilyen oknál fogva allergiásak lesznek a nyakörvre. Vakaróznak, lerágják magukról – általában ez a pszichés „ki nem állhatom” állapot megnyilvánulása, de valós érzékenység esetén kiütéseket is tapasztalhatunk, a sebesedés mellett. Ilyenkor azonnal vegyük le a nyakörvet, s próbálkozzunk meg másfajta védelemmel!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: dogcampla.com

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy igazán kutyabarát polgármester Hírek - Címlapon
Egy igazán kutyabarát polgármester
Kutyákat akart mérgezni, de ő halt bele Hírek - Címlapon
Kutyákat akart mérgezni, de ő halt bele