A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz!

2021. január 15., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
A kutyaséták, kutyás kirándulás, természetjárás tervezésekor vegyük figyelembe, hogy több helyen is erdőlátogatási tilalom lép érvénybe! 

Az ország több pontján is erdőlátogatási tilalom van / lép érvénybe, melyek akár a turistautakat is érinthetik. A korlátozásokra biztonsági okokból van szükség: zajlanak ugyanis a vadászatok. 

 

Az erdőlátogatási tilalmak általában egy-egy napot érintenek mindössze, azonban mindenképp nézzünk utána még indulás előtt, hogy a kiszemelt útvonal nem esik-e korlátozás alá, ne a helyszínre érkezéskor érjen minket meglepetés!

 

Segítségül összeszedtünk néhány időpontot, ám mindenképp vegyétek figyelembe, hogy a listánk tájékoztató jellegű, az aktuális információkról az adott társaság honlapján érdemes tájékozódni! Gyakran az időjárás is közbeszólhat a meghirdetett időpontokra szervezett vadászatokra, így különösen fontos a friss információkról való tájékozódás.

 

 

A téli erdők vonzó úticél a kiránduláshoz, túrázáshoz - utána kell nézni azonban, nincs e a kiszemelt helyen épp erdőlátogatási korlátozás
A téli erdők vonzó úticél a kiránduláshoz, túrázáshoz - utána kell nézni azonban, nincs e a kiszemelt helyen épp erdőlátogatási korlátozás
Fotó: Unsplash - Tadeusz Lakota

 

 

Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

Az Uzsai Erdészeti Igazgatósága kezelésébe tartozó erdőterületeken 2021. január 13. 06:00 órától 2021. január 31. 17:00 óráig rendszeres vadászat folyik.

Az érintett településhatárok: Tapolca, Nyirád, Zalahaláp, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Sümeg, Uzsa. 

További részletek a társaság honlapján, ide kattintva.

 

 

 

DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. 

A Gyulai vadászterületen egészen 2021. február 28-ig tart az erdőlátogatási tilalom - erre a vadászatok során fellépő fokozott balesetveszély miatt van szükség. 

Részletes térkép ide kattintva érhető el. 

 

 

 

Gemenc Zrt.

Egy napos erdőlátogatási korlátozásokra kell számítani 2021 január végéig a Gemenc Zrt. kezelésében lévő erdőterületek egyes részein. A korlátozások reggel 7 és délután 17 óra között lesznek érvényben. A kijelölt Kéktúra útvonalak azonban az erdőlátogatási korlátozás alatt is látogathatóak. A tilalom alá eső területeket a fontosabb bekötőutak elején figyelmeztető táblák is jelezni fogják. 

 • Gemenc észak: Január 13., 15., 16., 20., 21., 22., 23., 25., 26., 27., 29., 30.
 • Gemenc dél: Január  24., 29.
 • Pandúr sziget: Január 27.
 • Karapancsa: Január 21., 26.
 • Karasz: Január 17., 18.

Térképes mellékletek a fenti időpontok pontos területeiről ide kattintva találhatók. 

 

 

 

Ipoly Erdő Zrt. 

Korlátozások várhatóak az alábbi időpontokban és területeken: 

 • Kemencei és a Diósjenői Erdészet területe : január 16-17. (Térkép ide kattintva található.) A korlátozás turistautakat is érint: 13 órától – 17 óráig Szendehely-Magyarkút kék sáv és kék kereszt egy szakaszán.
 • Kemencei Erdészet területei:  január 16-17. (Térkép ide kattintva található.) 8 és 17 óra között az alábbi turistautakat is érinti a lezárás: 
  • Országos Kéktúra: Csitár-kereszt után kezdődően Kőkapuig,
  • Zöld sáv: Oszlopói-forrás és a Honti-szakadék között,
  • Kék kereszt: Honti-szakadéktól amíg eléri az Országos Kéktúra útvonalát a Kőkapu előtt,
  • Bernecebaráti Nagyvölgyi út: Hosszúpásti-kút és Oszlopói-forrás között.

 

 

 

Pilisi Parkerdő Zrt. 

A Pilisi Parkerdő Zrt. honlapján folyamatosan megtalálhatók a friss információk a vadászatok időpontjairól (ide kattintva érhető el) 

2021. január 14., 15., 16., 17-én a Valkó Erdészet területén lesz érvényben korlátozás. Ez idő alatt a területen futó turistautak sem használhatók. Térkép az érintett területről megtalálható a társaság honlapján.  

 

 

 

SEFAG Zrt. 

Az alábbi időpontokban intenzív vadászat folyik a SEFAG Zrt. Zselici Erdészete kezelésébe tartozó egyes erdőterületeken. Ezeken a napokon a turistautak is lezárásra kerülnek.

 • 2021.01.15.
  • 10.00 tól 13.00-ig Bőszénfai SzarvasFarm és a Lidi néni háza között, illetve a töröcskei tető út,
  • 13.00-tól 16.00-ig Kardosfa és Visnyeszéplak és Kardosfa-Enyezd útvonal.
 • 2021.01.19.
  • 10.00-tól 12.00-ig Csillagvizsgáló-Lidinéni háza-SzarvasFarm útvonal
  • 12.00-tól 16.00-ig Ropolyi tó-Csillagvizsgáló-Kardosfa útvonal.

A SEFAG Zrt. Szántódi Erdészete kezelésébe tartozó egyes erdőterületeken szintén vadászat miatt kell erdőlátogatási tilalomra számítani az alábbi időpontokban: 

 • 2021. január 16-án szombaton a Siófok Törekiben található Cinegei parkerdő erdei (a halastavak nem!), 
 • valamint 2021. január 17-én vasárnap a Kereki vár és a szóládi Alman tető környéke

További információk a SEFAG Zrt. honlapján találhatók.  

 

 

 

Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Vas megye több területén is zajlanak a vadászatok, ide kattintva minden időpont és terület megtalálható, térképes melléklettel. Kiemelnénk azonban a kedvelt kiránduló- és túrahelyet, a Kőszegi-hegységet. A társas vadászatok időpontjai: 

 • 2021.01.15.
 • 2021.01.16.

Ezeken a napokon reggel 7 óra és délután 17 óra között időszakos útlezárások várhatók a turistautakon is. 

 

 

 

Vadex Mezőföldi Zrt. 

2021. január 16-án, szombaton 7:00 és 16:00 óra között intenzív vadászat folyik Somhegy és a Kincsesi-erdő területein - írják a honlapon. Az adott időpontban nem lehet az erdőterületeken tartózkodni még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati-, és területhasználati engedély birtokában se!

Térkép az érintett területekről ide kattintva található.

 

 

 

VERGA Zrt.

Társas vadászatok miatt több területen is lesznek korlátozások. 

 • Kab-hegyi Erdészet: január 19., január 29-30.
 • Királyszállási Erdészet: január 28.
 • Zirci Erdészet: január 15-16.

A fentiek mellett a “Szentgáli Tiszafás vadkár-elhárító kerítéssel védett területrészein, a terület vadgazdálkodója, 2021. január 12-én és 13-án, majd 2021. január 26-án és 27-én a kerítésbe bejutott vad eltávolítására vadkár-elhárító vadászatot tart.” A jelzett napokon a Tiszafás nem látogatható!

 

További információ és térképes mellékleten ide kattintva találhatók!

 

 

 

Vérteserdő Zrt.

Január közepétől január végéig (január 14., 15., 16., 20., 22., 29., 30., 31) több területen is tartanak vadállomány szabályozó vadászatot. A pontos helyszínek és időpontok térképes melléklettel ide kattintva találhatók! 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Veszélyes a túrázás a havas hegyekben: Lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában Veszélyes a túrázás a havas hegyekben: Lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában
A közlekedők biztonsága érdekében a hétvégére lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya pénteken az MTI-vel.

Tűzoltók mentették meg a kutyát, miután felkergetett egy mókust a fára, és nem tudott lejönni Tűzoltók mentették meg a kutyát, miután felkergetett egy mókust a fára, és nem tudott lejönni
„Hogy kerültem én ide?” - pislogott lefelé a kutya a faágak rejtekéből...

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre
Kétségtelenül beköszöntött az ősz, a hűvösebb levegővel végre megjelentek a sárga falevelek is. Az erdőnek kikelettől lombhullásig megvan a maga varázsa, a tavaszi rügyfakadás és az őszi aranyosan csillogó lombkoronák időszaka mégis kihagyhatatlan a repertoárból. Kellemes, beszélgetős túrára készülünk - és valóban, az útvonal, a színpompás erdő hatása lélekemelő.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen Hírek - Címlapon
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen