A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerette volna megmenteni egy kutya életét az altatástól, végül hárommal tért haza

2021. január 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Van az úgy, hogy nem tudunk dönteni. Mert a szemükbe nézve tudjuk, hogy számukra egyedül mi jelenthetjük a reményt. Egy váratlan gazdiratalálás megható története!Elég volt egyetlen pillantás a szomorú szemű kutya fényképére, és Shelly Blount tudta, hogy cselekednie kell. Nem sok esélye maradt ugyanis a négylábúnak, a zsúfolt telepen az altatás várt volna rá. Mikor telefonon érdeklődött választottja iránt, a menhely önkéntesei elmondták kérdésére, hogy a kis szerencsés megmenekült, épp nemrég vitte haza egy család. A fiatal hölgyet ez megnyugtatta – de csak rövid időre. Maga előtt látta a többi kutyát, akik reménytelenül várnak valakire, aki végre biztonságos otthont nyújt számukra.

 

Elkeserítette a gondolat, hogy a gazdátlan kutyák óriási száma miatt sajnos már ott villog a piros lámpa a következő lehetséges áldozat feje fölött. Megkérdezte hát, ki került a lista élére, és Caleb fotója láttán nem habozott: beült az autóba, és indult is érte.

 

Odabújt megmentőjéhez a kutya
Odabújt megmentőjéhez a kutya
Fotó: thedodo.com

 

Négy órán át vezetett, mire néhány száz kilométerrel arrébb megérkezett a menhelyre. Ekkor kiderült, hogy kiszemeltje mellett még két kutyára várt hasonló sors, ha valaki nem fogadja őket örökbe. Shellyt már így is három mentett eb várta otthon, de szívét egyre csak szorongatta az érzés, hogy a gazdiravárók számára holnap talán már nem kel fel a nap.

 

„Megkérdeztem, hány kutyát lehet egyszerre örökbefogadni, van-e valamilyen felső korlát. Azt mondták, nincs. Így hát úgy döntöttem, mindhármat hazaviszem.” – emlékezett vissza a hirtelen támadt ötletére, amelyet azóta sem bánt meg.

 

Megköszönte a kiskutya, hogy örökbefogadták
Megköszönte a kiskutya, hogy örökbefogadták
Fotó: thedodo.com

 

Caleb, Charisma és Bella érezhetően fellélegeztek, amikor behuppantak az autó ülésére. Pofijukon boldog mosoly virított, és alig bírták türtőztetni magukat, annyira örültek, hogy megmenekültek:

 

„Caleb rettentően izgatott volt, folyamatosan osztotta a puszikat a barátomnak, aki elkísért engem. És közben egyre csak csóvált, és csóvált, farkincája hangosan kopogott a háttámlán. Bellának leginkább az tetszett, ha valakihez hozzábújhatott, bekuckózott az ölünkbe, és meg sem moccant. Charisma engem ölelve szenderült mély álomba, és fel sem ébredt hazáig”.

 

Az altatás előtt mentett kutya új gazdijával
Az altatás előtt mentett kutya új gazdijával
Fotó: thedodo.com

 

Spontán döntést hozott, nem igazán tervezett előre. Abban biztos volt, hogy nem hagyhatja egyik kutyát sem meghalni a menhelyen, de a meglévő három kedvence mellett aligha jutott volna elegendő figyelem és foglalkozás az új jövevényekre. Caleb a hölgy egyik barátjánál talált végleges gazdira:

 

„Hihetetlenül boldog új otthonában, ahol egy szeretetteljes labrador várta. Az első pillanattól fogva jóbarátok, imádják egymást. Bella a kedvesemet nézte ki magának, és azt hiszem, kijelenthetem, hogy ők ketten elválaszthatatlanok.”

 

Nem győzi meghálálni a kutya, hogy otthonra talált
Nem győzi meghálálni a kutya, hogy otthonra talált
Fotó: thedodo.com

 

Vajon mi lett a harmadik kutyussal? Nos, Charisma igazi meglepetéssel szolgált, hiszen az első állatorvosi vizsgálaton fény derült vemhességére. A menhelyen erről nem tudtak, de annyi bizonyos, hogy a jószándékú hölgy aznap nemcsak 3 kutya, hanem még néhány születendő apróság életét is megmentette.

 

A kölykök azóta már szerencsésen otthonra leltek, mamájuk pedig végtelenül hálás mindazért, amit gazdija tett érte. Csillogó tekintetével és rengeteg kedveskedéssel köszöni meg, hogy a hontalanságot hátrahagyva új életet kezdhetett.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Pinterest

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
Mintha érezte volna, hogy most valami nagyon fontos dolog van történőben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker Ebugatta Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz!
Miért nem fázik a kutya talpa? Hírek - Címlapon
Miért nem fázik a kutya talpa?