A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerette volna megmenteni egy kutya életét az altatástól, végül hárommal tért haza

2021. január 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Van az úgy, hogy nem tudunk dönteni. Mert a szemükbe nézve tudjuk, hogy számukra egyedül mi jelenthetjük a reményt. Egy váratlan gazdiratalálás megható története!Elég volt egyetlen pillantás a szomorú szemű kutya fényképére, és Shelly Blount tudta, hogy cselekednie kell. Nem sok esélye maradt ugyanis a négylábúnak, a zsúfolt telepen az altatás várt volna rá. Mikor telefonon érdeklődött választottja iránt, a menhely önkéntesei elmondták kérdésére, hogy a kis szerencsés megmenekült, épp nemrég vitte haza egy család. A fiatal hölgyet ez megnyugtatta – de csak rövid időre. Maga előtt látta a többi kutyát, akik reménytelenül várnak valakire, aki végre biztonságos otthont nyújt számukra.

 

Elkeserítette a gondolat, hogy a gazdátlan kutyák óriási száma miatt sajnos már ott villog a piros lámpa a következő lehetséges áldozat feje fölött. Megkérdezte hát, ki került a lista élére, és Caleb fotója láttán nem habozott: beült az autóba, és indult is érte.

 

Odabújt megmentőjéhez a kutya
Odabújt megmentőjéhez a kutya
Fotó: thedodo.com

 

Négy órán át vezetett, mire néhány száz kilométerrel arrébb megérkezett a menhelyre. Ekkor kiderült, hogy kiszemeltje mellett még két kutyára várt hasonló sors, ha valaki nem fogadja őket örökbe. Shellyt már így is három mentett eb várta otthon, de szívét egyre csak szorongatta az érzés, hogy a gazdiravárók számára holnap talán már nem kel fel a nap.

 

„Megkérdeztem, hány kutyát lehet egyszerre örökbefogadni, van-e valamilyen felső korlát. Azt mondták, nincs. Így hát úgy döntöttem, mindhármat hazaviszem.” – emlékezett vissza a hirtelen támadt ötletére, amelyet azóta sem bánt meg.

 

Megköszönte a kiskutya, hogy örökbefogadták
Megköszönte a kiskutya, hogy örökbefogadták
Fotó: thedodo.com

 

Caleb, Charisma és Bella érezhetően fellélegeztek, amikor behuppantak az autó ülésére. Pofijukon boldog mosoly virított, és alig bírták türtőztetni magukat, annyira örültek, hogy megmenekültek:

 

„Caleb rettentően izgatott volt, folyamatosan osztotta a puszikat a barátomnak, aki elkísért engem. És közben egyre csak csóvált, és csóvált, farkincája hangosan kopogott a háttámlán. Bellának leginkább az tetszett, ha valakihez hozzábújhatott, bekuckózott az ölünkbe, és meg sem moccant. Charisma engem ölelve szenderült mély álomba, és fel sem ébredt hazáig”.

 

Az altatás előtt mentett kutya új gazdijával
Az altatás előtt mentett kutya új gazdijával
Fotó: thedodo.com

 

Spontán döntést hozott, nem igazán tervezett előre. Abban biztos volt, hogy nem hagyhatja egyik kutyát sem meghalni a menhelyen, de a meglévő három kedvence mellett aligha jutott volna elegendő figyelem és foglalkozás az új jövevényekre. Caleb a hölgy egyik barátjánál talált végleges gazdira:

 

„Hihetetlenül boldog új otthonában, ahol egy szeretetteljes labrador várta. Az első pillanattól fogva jóbarátok, imádják egymást. Bella a kedvesemet nézte ki magának, és azt hiszem, kijelenthetem, hogy ők ketten elválaszthatatlanok.”

 

Nem győzi meghálálni a kutya, hogy otthonra talált
Nem győzi meghálálni a kutya, hogy otthonra talált
Fotó: thedodo.com

 

Vajon mi lett a harmadik kutyussal? Nos, Charisma igazi meglepetéssel szolgált, hiszen az első állatorvosi vizsgálaton fény derült vemhességére. A menhelyen erről nem tudtak, de annyi bizonyos, hogy a jószándékú hölgy aznap nemcsak 3 kutya, hanem még néhány születendő apróság életét is megmentette.

 

A kölykök azóta már szerencsésen otthonra leltek, mamájuk pedig végtelenül hálás mindazért, amit gazdija tett érte. Csillogó tekintetével és rengeteg kedveskedéssel köszöni meg, hogy a hontalanságot hátrahagyva új életet kezdhetett.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Pinterest

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Összefogtak a kutyások: gazdit találtak a meggyilkolt hajléktalan férfi idős kutyusának Összefogtak a kutyások: gazdit találtak a meggyilkolt hajléktalan férfi idős kutyusának
A hajléktalanként élő Krisztián öreg, már 16 éves kutyája magára maradt, miután gazdáját megölték. A helyiek összefogtak a magányos ebért és rekord gyorsasággal gazdit találtak neki.

A gazdi lét legnehezebb pillanata - Hogyan készüljünk az eutanáziára? A gazdi lét legnehezebb pillanata - Hogyan készüljünk az eutanáziára?
Mindig nehéz döntés, amikor végleg búcsút kell vennünk szeretett kedvencünktől. A gyászt talán semmi sem enyhítheti. Azonban ha megismerjük az eljárást, talán könnyebb lesz elfogadni, hogy így a végső ajándékot adhatjuk négylábú társunknak, megmentve őt egy sor felesleges szenvedéstől. És így talán könnyebben békére lelhet a lelkünk is.

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet.

Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról! Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról!
Közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Ne hanyagoljuk el, szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

„Engem miért nem visz haza senki?” - kérdezte szomorúan a kutya, mikor kidugta fejét a kennelen „Engem miért nem visz haza senki?” - kérdezte szomorúan a kutya, mikor kidugta fejét a kennelen
Nézte, ahogy társait örökbefogadják, és már kezdett beletörődni, hogy vele ez sosem történik meg...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz!
Miért nem fázik a kutya talpa? Hírek - Címlapon
Miért nem fázik a kutya talpa?