A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerette volna megmenteni egy kutya életét az altatástól, végül hárommal tért haza

2021. január 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Van az úgy, hogy nem tudunk dönteni. Mert a szemükbe nézve tudjuk, hogy számukra egyedül mi jelenthetjük a reményt. Egy váratlan gazdiratalálás megható története!Elég volt egyetlen pillantás a szomorú szemű kutya fényképére, és Shelly Blount tudta, hogy cselekednie kell. Nem sok esélye maradt ugyanis a négylábúnak, a zsúfolt telepen az altatás várt volna rá. Mikor telefonon érdeklődött választottja iránt, a menhely önkéntesei elmondták kérdésére, hogy a kis szerencsés megmenekült, épp nemrég vitte haza egy család. A fiatal hölgyet ez megnyugtatta – de csak rövid időre. Maga előtt látta a többi kutyát, akik reménytelenül várnak valakire, aki végre biztonságos otthont nyújt számukra.

 

Elkeserítette a gondolat, hogy a gazdátlan kutyák óriási száma miatt sajnos már ott villog a piros lámpa a következő lehetséges áldozat feje fölött. Megkérdezte hát, ki került a lista élére, és Caleb fotója láttán nem habozott: beült az autóba, és indult is érte.

 

Odabújt megmentőjéhez a kutya
Odabújt megmentőjéhez a kutya
Fotó: thedodo.com

 

Négy órán át vezetett, mire néhány száz kilométerrel arrébb megérkezett a menhelyre. Ekkor kiderült, hogy kiszemeltje mellett még két kutyára várt hasonló sors, ha valaki nem fogadja őket örökbe. Shellyt már így is három mentett eb várta otthon, de szívét egyre csak szorongatta az érzés, hogy a gazdiravárók számára holnap talán már nem kel fel a nap.

 

„Megkérdeztem, hány kutyát lehet egyszerre örökbefogadni, van-e valamilyen felső korlát. Azt mondták, nincs. Így hát úgy döntöttem, mindhármat hazaviszem.” – emlékezett vissza a hirtelen támadt ötletére, amelyet azóta sem bánt meg.

 

Megköszönte a kiskutya, hogy örökbefogadták
Megköszönte a kiskutya, hogy örökbefogadták
Fotó: thedodo.com

 

Caleb, Charisma és Bella érezhetően fellélegeztek, amikor behuppantak az autó ülésére. Pofijukon boldog mosoly virított, és alig bírták türtőztetni magukat, annyira örültek, hogy megmenekültek:

 

„Caleb rettentően izgatott volt, folyamatosan osztotta a puszikat a barátomnak, aki elkísért engem. És közben egyre csak csóvált, és csóvált, farkincája hangosan kopogott a háttámlán. Bellának leginkább az tetszett, ha valakihez hozzábújhatott, bekuckózott az ölünkbe, és meg sem moccant. Charisma engem ölelve szenderült mély álomba, és fel sem ébredt hazáig”.

 

Az altatás előtt mentett kutya új gazdijával
Az altatás előtt mentett kutya új gazdijával
Fotó: thedodo.com

 

Spontán döntést hozott, nem igazán tervezett előre. Abban biztos volt, hogy nem hagyhatja egyik kutyát sem meghalni a menhelyen, de a meglévő három kedvence mellett aligha jutott volna elegendő figyelem és foglalkozás az új jövevényekre. Caleb a hölgy egyik barátjánál talált végleges gazdira:

 

„Hihetetlenül boldog új otthonában, ahol egy szeretetteljes labrador várta. Az első pillanattól fogva jóbarátok, imádják egymást. Bella a kedvesemet nézte ki magának, és azt hiszem, kijelenthetem, hogy ők ketten elválaszthatatlanok.”

 

Nem győzi meghálálni a kutya, hogy otthonra talált
Nem győzi meghálálni a kutya, hogy otthonra talált
Fotó: thedodo.com

 

Vajon mi lett a harmadik kutyussal? Nos, Charisma igazi meglepetéssel szolgált, hiszen az első állatorvosi vizsgálaton fény derült vemhességére. A menhelyen erről nem tudtak, de annyi bizonyos, hogy a jószándékú hölgy aznap nemcsak 3 kutya, hanem még néhány születendő apróság életét is megmentette.

 

A kölykök azóta már szerencsésen otthonra leltek, mamájuk pedig végtelenül hálás mindazért, amit gazdija tett érte. Csillogó tekintetével és rengeteg kedveskedéssel köszöni meg, hogy a hontalanságot hátrahagyva új életet kezdhetett.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Pinterest

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya
Szívmelengető történet egy kis fekete keverékről, akinek hála újra feléledt a szeretet lángja egy idős bácsi lelkében.

Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész
Szívmelengető rajzai elrepítenek minket a Disney-mesék világába, ahol az esélytelen gazdikeresők is mesehőssé válhatnak. Gyönyörködjetek képeiben!

Megmentette gazdája életét a nemrég örökbefogadott német juhászkutya Megmentette gazdája életét a nemrég örökbefogadott német juhászkutya
"Úgy érzem, sokkal jobban szeretem őt, mint eddig valaha. Sohasem fogom elfelejteni hősiességét, mely azon a rettenetesen éjszakán előbújt belőle."

Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie
"Roppant hálásnak tűnik, mintha a biztonságot és az otthont jelentené számára."

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Gazdikereső kutyák fotói kerülnek napi több ezer pizzás dobozra Gazdikereső kutyák fotói kerülnek napi több ezer pizzás dobozra
Több ezer állat reménykedik napról napra a menhelyeken, vagy épp éhesen az utcákon kóborolva, hogy egyszer csak megjelenik a nagybetűs Gazdi, rátalál, megmenti és örökkön örökké szeretni fogja. Minden apró segítség jól jön ezeknek az állatoknak és az őket segítő szervezeteknek.

Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus
Nina és Rocky elválaszthatatlanok voltak, ám félő volt, hogy gazdájuk elvesztése utána együtt maradhatnak-e.

„Egy volt közülünk” – Emlékművet kapott a kóbor kutya, akit egy olasz kisváros fogadott örökbe „Egy volt közülünk” – Emlékművet kapott a kóbor kutya, akit egy olasz kisváros fogadott örökbe
17 éves korában kelt át a szivárványhídon, a városka lakói azonban sosem feledik "mindenki kutyáját", akit örökre a szívükbe zártak.

Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait
Egyszerűen berohant a lángok közé a férfi, mikor észrevette, hogy tűz van a menhelyen. Nem habozott, hisz az állatoknak azonnali segítségre volt szüksége. Bátorságával az összes menhelyi állat életét meg tudta menteni.

Sztárokkal közösen hívja fel a figyelmet az árva állatok segítésére az AsiaCenter Sztárokkal közösen hívja fel a figyelmet az árva állatok segítésére az AsiaCenter
A járványhelyzetben még nagyobb szüksége van az árva, mentett állatoknak a segítő állatbarátokra, mint egyébként. A karácsony közeledtével gondoljunk rájuk is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz!
Miért nem fázik a kutya talpa? Hírek - Címlapon
Miért nem fázik a kutya talpa?
fb-text