A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerette volna megmenteni egy kutya életét az altatástól, végül hárommal tért haza

2021. január 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Van az úgy, hogy nem tudunk dönteni. Mert a szemükbe nézve tudjuk, hogy számukra egyedül mi jelenthetjük a reményt. Egy váratlan gazdiratalálás megható története!Elég volt egyetlen pillantás a szomorú szemű kutya fényképére, és Shelly Blount tudta, hogy cselekednie kell. Nem sok esélye maradt ugyanis a négylábúnak, a zsúfolt telepen az altatás várt volna rá. Mikor telefonon érdeklődött választottja iránt, a menhely önkéntesei elmondták kérdésére, hogy a kis szerencsés megmenekült, épp nemrég vitte haza egy család. A fiatal hölgyet ez megnyugtatta – de csak rövid időre. Maga előtt látta a többi kutyát, akik reménytelenül várnak valakire, aki végre biztonságos otthont nyújt számukra.

 

Elkeserítette a gondolat, hogy a gazdátlan kutyák óriási száma miatt sajnos már ott villog a piros lámpa a következő lehetséges áldozat feje fölött. Megkérdezte hát, ki került a lista élére, és Caleb fotója láttán nem habozott: beült az autóba, és indult is érte.

 

Odabújt megmentőjéhez a kutya
Odabújt megmentőjéhez a kutya
Fotó: thedodo.com

 

Négy órán át vezetett, mire néhány száz kilométerrel arrébb megérkezett a menhelyre. Ekkor kiderült, hogy kiszemeltje mellett még két kutyára várt hasonló sors, ha valaki nem fogadja őket örökbe. Shellyt már így is három mentett eb várta otthon, de szívét egyre csak szorongatta az érzés, hogy a gazdiravárók számára holnap talán már nem kel fel a nap.

 

„Megkérdeztem, hány kutyát lehet egyszerre örökbefogadni, van-e valamilyen felső korlát. Azt mondták, nincs. Így hát úgy döntöttem, mindhármat hazaviszem.” – emlékezett vissza a hirtelen támadt ötletére, amelyet azóta sem bánt meg.

 

Megköszönte a kiskutya, hogy örökbefogadták
Megköszönte a kiskutya, hogy örökbefogadták
Fotó: thedodo.com

 

Caleb, Charisma és Bella érezhetően fellélegeztek, amikor behuppantak az autó ülésére. Pofijukon boldog mosoly virított, és alig bírták türtőztetni magukat, annyira örültek, hogy megmenekültek:

 

„Caleb rettentően izgatott volt, folyamatosan osztotta a puszikat a barátomnak, aki elkísért engem. És közben egyre csak csóvált, és csóvált, farkincája hangosan kopogott a háttámlán. Bellának leginkább az tetszett, ha valakihez hozzábújhatott, bekuckózott az ölünkbe, és meg sem moccant. Charisma engem ölelve szenderült mély álomba, és fel sem ébredt hazáig”.

 

Az altatás előtt mentett kutya új gazdijával
Az altatás előtt mentett kutya új gazdijával
Fotó: thedodo.com

 

Spontán döntést hozott, nem igazán tervezett előre. Abban biztos volt, hogy nem hagyhatja egyik kutyát sem meghalni a menhelyen, de a meglévő három kedvence mellett aligha jutott volna elegendő figyelem és foglalkozás az új jövevényekre. Caleb a hölgy egyik barátjánál talált végleges gazdira:

 

„Hihetetlenül boldog új otthonában, ahol egy szeretetteljes labrador várta. Az első pillanattól fogva jóbarátok, imádják egymást. Bella a kedvesemet nézte ki magának, és azt hiszem, kijelenthetem, hogy ők ketten elválaszthatatlanok.”

 

Nem győzi meghálálni a kutya, hogy otthonra talált
Nem győzi meghálálni a kutya, hogy otthonra talált
Fotó: thedodo.com

 

Vajon mi lett a harmadik kutyussal? Nos, Charisma igazi meglepetéssel szolgált, hiszen az első állatorvosi vizsgálaton fény derült vemhességére. A menhelyen erről nem tudtak, de annyi bizonyos, hogy a jószándékú hölgy aznap nemcsak 3 kutya, hanem még néhány születendő apróság életét is megmentette.

 

A kölykök azóta már szerencsésen otthonra leltek, mamájuk pedig végtelenül hálás mindazért, amit gazdija tett érte. Csillogó tekintetével és rengeteg kedveskedéssel köszöni meg, hogy a hontalanságot hátrahagyva új életet kezdhetett.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Pinterest

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél
Hatalmas szerencséje volt az alig 8 hetes kiskutyának: magára hagyva kóborolt az út szélén, amiből nagy baj is lehetett volna – az arra járó mentősök azonban észrevették és nem mentek el mellette!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket
A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz!
Miért nem fázik a kutya talpa? Hírek - Címlapon
Miért nem fázik a kutya talpa?