A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyaszállító boxok biztonságát tesztelték - meglepő eredményre jutottak

2016. április 28., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Jó tudni!




Az Állatbiztonsági Központ (CSP) jelenlegi tesztjében néhány ismert kisállat hordozót és kutya ketrecet vizsgált, hogy azok mennyire bírják a karambolokat. Az eredmények felnyitották a szemünket, meglepőek, és elgondolkodtatóak.



A 2015-ös a Subaru segítségével végzett kutatás kimutatta, hogy jó néhány a kisállatok biztonságáért felelős termék meglehetősen rossz munkát végez. A teszthez élethű, kutya és macska méretű és súlyú plüssöket használtak. Egyetlen élő állat sem vett részt a kísérletben.

                                            

Nyolc műanyag szállító box modellt vetettek alá a tesztnek, melyben frontális ütközést stimuláltak 50 km/órás sebességgel. Az elvárás az lett volna, hogy a ketrecek fixen álljanak, épek maradjanak, és a baleset után a kutya a boxxal együtt kiemelhető legyen az autóból. Sajnos összesen két hordozó ment át a rostán. A többiekről elképesztő videó készült, csak erős idegzetűeknek.

 

 

 

 

 

 

A kiválasztott termékek:

·  Pet Ego Jet Set Forma Frame hordozó – első helyen végzett 

·  Sleepypod hordozható kutyaágy – a lista csúcsán végzett

·  PetBuckle Auto Kennel Restraint

·  Snoozer Roll Around Travel Kutya hordozó 4 az 1-ben hátizsák

·  Kurgo Wander hordozó

·  Pet Ego Pet Tube

·  Petmate Compass kutya hordozó 

·  Vari Kennel műanyag hordozó

 

Műanyag szállítódobozok
Műanyag szállítódobozok 
Fotó: images.linnlive.com

 

A szervezet négy fém ketrecet is tesztelt. Ismételten a szerkezetre és a stabilitásra voltak kíváncsiak az 50 km/órás ütközésnél, valamint arra, hogy mennyire hatékonyan lehet rögzíteni a ketreceket. Sértetlenségről kellet tanúskodniuk, és az állatnak minden esetben a zárt ketrecben kellet maradnia a teszt előírása szerint. Csak egyetlen fém box felelt meg az elvártaknak.

 

A kísérletben részt vevő márkák:

·  Gunner Kennel G1 Intermediate – az egyetlen ami

·  4Pets Proline Milan

·  MIM Safe Variocage Single

·  Roto Mold, LLC. Ruff Tough Kennel

 

Fém szállítóbox
Fém szállítóbox
Fotó: i.ebayimg.com

A CPS szervezete kutyáknak forgalmazott autósüléseket is megvizsgált, de ezek közül egyik sem ment át a teszten. Mentségükre írható, hogy most először lettek vizsgálat alá vetve ezek az eszközök. Az Állatbiztonsági Központ publikálta tanulmányát, mely szerint egyértelműen bizonyított, hogy az állatok biztonságos utazása érdekében kifejlesztett, és reklámozott szállítók nem biztonságosak.

 

Több gyártó is állítja, hogy az eredmények nem hitelesek, a különböző típusokat egyéni tesztek alá kellene vetni.

 

Ez azt jelenti, hogy jól nézzük meg mit vásárolunk, a reklám nem minden, sőt sajnos gyakran semmit sem jelent. A szomorú, hogy nekünk magunknak kell „kipróbálni” élesben a terméket.

 

 

Forrás: reshareworthy.com
Indexkép forrás: beverlyspreciouspets.com
Fordította: Bartha Zsófia

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com MTI Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaparadicsom Kaposváron - ilyen lesz az új kutyafuttató Hírek - Címlapon
Kutyaparadicsom Kaposváron - ilyen lesz az új kutyafuttató
Jöjjön bulldog, bulldogtalan! Hírek - Címlapon
Jöjjön bulldog, bulldogtalan!