A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyaterápiás klinika nyílik Kolozsváron autisták számára

2020. február 19., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Erdélyben nyílik Románia első olyan klinikája, ahol állatasszisztált terápia is a rendelkezésre áll a hagyományos terápiák mellett.



Míg az Egyesült Államokban, Európa nyugati országaiban már elterjedtek az állatok bevonásával, segítségével tartott terápiák, Romániában ez a módszer még kevésbé ismert - eddig legalábbis. Február 22-én ugyanis megnyílik Kolozsváron az első olyan klinika, ahol a négylábú terapeutáik is állandó munkatársak. Ez lesz az első ilyen intézmény nem csak Erdélyben, de egész Romániában.

 

A klinika munkatársai multidiszciplináris tevékenységet folytatnak, ugyanakkor a mentálhigiénés szakemberek mellett 7 terápiás kutya is besegít majd a kezelésben. A kínált szolgáltatások közé tartozik a szokásos terápia (kognitív viselkedésterápia, beszédterápia) és az állatok által nyújtott terápia. - írja a Transindex.ro.

 

 

A klinikán a kutyák is állandó munkatársak lesznek
A klinikán a kutyák is állandó munkatársak lesznek
Fotó: psyplus.ro

 

 

A terápiás kutyák motiváló szerepet töltenek be, segítve az autizmussal élőket a felmerülő akadályok könnyebb leküzdésében. Számos kutatás szól arról, hogy az állatokkal való interakció csökkenti a kortizol (stresszhormon) szintet és növeli az oxitocin termelést, ami a jókedvért és a pihenésért felel. A kutyák jelenlétében a kezelés kellemesebb élmény a betegek számára, és az eredmények gyorsabban mutatkozhatnak. Továbbá az autizmussal élő gyermekek esetében a terápiás kutyák megkönnyítik a társas kapcsolatok és az interakció kialakulását.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők
A kutyafül. Kicsi, nagy, háromszögalakú, ovális vagy kerek. Hegye mutathat felfelé, lóghat lefelé vagy hetykén megtörik, és igazán bájos megjelenést kölcsönöz viselőjének. De mi történik, ha a fül megbetegszik? Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Állat-asszisztált foglalkozások indulnak országszerte hátrányos helyzetű gyermekeknek Állat-asszisztált foglalkozások indulnak országszerte hátrányos helyzetű gyermekeknek
Év végéig 10 vármegyében, 33 intézményben lesznek kutyás érzékenyítő foglalkozások.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szénanátha kutyáknál - Tünetek és teendők Szénanátha kutyáknál - Tünetek és teendők
Az emberekhez hasonlóan a kutyák is szenvedhetnek a szénanátha kellemetlen tüneteitől, bár esetükben elsősorban a bőr érintett. Mit érdemes tudni az állapotról és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az Ügyészség megszüntette az eljárást a siófoki kutyagyilkosság ügyében Hírek - Címlapon
Az Ügyészség megszüntette az eljárást a siófoki kutyagyilkosság ügyében
Magas vérnyomás kutyáknál - tünetek és tudnivalók Hírek - Címlapon
Magas vérnyomás kutyáknál - tünetek és tudnivalók