A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség

2022. június 17., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Vádat emeltek tizenöt ember ellen, akik "harci kutyákat" tenyésztettek, és kutyaviadalokat szerveztek - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.



 

Az elkövetők közül nyolcan hosszabb ideje foglalkoztak staffordshire terrier, illetve pitbull "fajtajellegű" kutyák tenyésztésével különböző Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod Abaúj-Zemplén megyei, illetve budapesti helyszíneken - tájékoztatott az ügyészség.
 

Hozzátették, hogy az almokból azokat a kiskutyákat, amelyek nem mutattak elég harciasságot, az ígéretesebbnek tűnő társaik felkészítése során "feláldozták".
 

Az állatokat a kiképzésük során rendszeresen futópaddal, súlynyakörvekkel, szájfeszítő fákkal, súly húzására alkalmas eszközökkel edzették - írták.


Ha a viadalokon az ebek megsérültek, akkor az elkövetők házilag kezelték azokat: a sérüléseket összekapcsozták, lefújták fertőtlenítővel és gyulladáscsökkentő szereket adtak be akár vénásan. Azonban még ezek a kezelések is csak a győztes kutyák kiváltsága volt - fűzték hozzá, azzal együtt, hogy a legyőzött állatokat a legtöbbször egyszerűen hagyták kimúlni.
 

Az állatok tartásának körülményei legtöbbször nem feleltek meg az alapvető követelményeknek.
 

A tenyésztők és a hozzájuk kapcsolódó többi elkövető 2017 májusa és 2020 decembere között rendszeresen szervezett viadalokat az ebek számára legtöbbször Nyíregyháza illetve Nagykőrös környékén. A küzdelem jellemzően az egyik állat teljes harcképtelenné válásáig tartott, ami gyakran jelentette a vesztes pusztulását is.
 

A viadalokat erre kialakított ringben tartották, ahol egy bíró és két, a kutyákat uszító ember is jelen volt.
 

A küzdelemre nézőket is beengedtek, de emellett fel is vették azokat, hogy az eredményeket igazolni tudják. Ennek - az ügyészség szerint - azért volt jelentősége, mert a kutyákkal kereskedtek is és a győzelmek emelték az értéküket.
 

Az elkövetőktől az eljárás során mintegy száz kutyát foglaltak le.
 

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség számos rendbeli gerinces állat állatviadalra történő tenyésztésének vétsége, minősített állatkínzás bűntette és tiltott állatviadal szervezésének bűntette valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat - áll a közleményben.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kánikula - így segítsünk kutyánknak átvészelni a hőséget Hírek - Címlapon
Kánikula - így segítsünk kutyánknak átvészelni a hőséget
Vidáman szörfözik a kutya az eső áztatta utcákon Hírek - Címlapon
Vidáman szörfözik a kutya az eső áztatta utcákon