A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vidáman szörfözik a kutya az eső áztatta utcákon

2022. június 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Nem mindennapi látványt nyújt Bo, a lelkes kutya, ahogy ügyesen egyensúlyozik bicikli-vontatta deszkáján. Nézzétek meg a videót!



Igazán egyedi jelenség Bo, az öregecske kutyus, aki minden kalandban benne van. A nyári zivatarok bizony floridai otthonát sem kímélik, és egy napon akkora zuhé kerekedett felettük, hogy átmenetileg a gyalogos közlekedés is nehézkessé vált.

 

Bo gazdija, Peter Rosen fejéből ekkor pattant ki az ötlet, hogy hasznos lehetne megtanítani kedvencét megállni a szörfdeszkán. Ha úgy adódik – csónak híján – könnyedén el tudjanak navigálni biztonságosabb helyre.

 

 

Így szörfözik Bo kutya az esőáztatta floridai utcán
Így szörfözik Bo kutya az esőáztatta floridai utcán
Fotó: TheDodo

 

 

A lelkes négylábúnak roppantmód tetszett az ötlet, és hamar ráérzett az ízére. Ügyesen egyensúlyozik a deszkán a kisebb hullámok között, méghozzá egyedül! És milyen jól jött ez a tudás a napokban, amikor újabb esőzés árasztotta el Fort Lauderdale városát. Bo gazdija már kapta is elő a vízi járművet, hozzácsatolta biciklijéhez, hogy egy kis utcai szörfözésre vitte kutyusát:

 

Ahogy előszedtük a deszkát, Bo rögtön tudta, mi következik, és fel is kapaszkodott rá” - mesélte vidáman a gazdi. Egyik szomszédjuk is végignézte a jelenetet, és alig bírta abbahagyni a nevetést. Részint annak örült, milyen Bo, részint pedig magán is kacagott, miközben saját kutyáját próbálta sétáltatni több-kevesebb sikerrel. Naná, hogy ő is szívesen csatlakozott volna a szörfös bulihoz!

 

 

 

 

 

Peter eleinte arra szerette volna megtanítani Bo-t, hogy az óceán hullámain lovagoljon. Sajnos ott, ahol ők laknak, valamiért ritkán jönnek azok a bizonyos hullámok, így váltottak az esős szörfözésre. Először is fontos volt, hogy meg tudjon állni a négy lábán az álló deszkán, aztán a mozgó deszkán, és amikor ez is ment, jöhetett a bicikli. Bo nemhogy ügyes, hanem egyszerűen remekel az újonnan feltalált kutyás sportban! Számára mindez csupán játék és lehetőség, hogy gazdájával együtt lehessen.

 

Három éve tart már a szerelem, és Bo örömmel vesz részt mindenféle mókában. Már az egymásra találásuk is kalandos volt, a gazdik a Kajmán-szigeteken nyaraltak, amikor meglátták a zsemleszínű kutyát. Előző gazdája nem tudta már gondját viselni, ezért elhatározták, hogy ha törik, ha szakad, örökbefogadják Bo-t. Kis időbe telt, mire hivatalossá tehették, hiszen a karib-tengeri szigetcsoport az Egyesült Királyság tengerentúli területe. De álmuk teljesült, és azóta is rengeteg kalandban vettek részt, például gyakran látni őket, ahogy motorjuk oldalkocsijában furikázik.

 

Bo mindenben benne van, a lényeg, hogy velem lehessen” - hát nem ilyen az igazi barátság?

 

 

Bo, a szörfös kutya
Bo, a szörfös kutya
Fotó: thedodo.com

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát? Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?
Több dolog is befolyásolhatja, mikor lesz szüksége a kutyának fürdésre. Nem mintha annyira nagy örömmel ugranának a kádba, de olykor sajnos ezt sem lehet megúszni... Tudj meg többet a témáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség Hírek - Címlapon
Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség
Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy kiskutya Hírek - Címlapon
Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy kiskutya