A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vidáman szörfözik a kutya az eső áztatta utcákon

2022. június 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Nem mindennapi látványt nyújt Bo, a lelkes kutya, ahogy ügyesen egyensúlyozik bicikli-vontatta deszkáján. Nézzétek meg a videót!Igazán egyedi jelenség Bo, az öregecske kutyus, aki minden kalandban benne van. A nyári zivatarok bizony floridai otthonát sem kímélik, és egy napon akkora zuhé kerekedett felettük, hogy átmenetileg a gyalogos közlekedés is nehézkessé vált.

 

Bo gazdija, Peter Rosen fejéből ekkor pattant ki az ötlet, hogy hasznos lehetne megtanítani kedvencét megállni a szörfdeszkán. Ha úgy adódik – csónak híján – könnyedén el tudjanak navigálni biztonságosabb helyre.

 

 

Így szörfözik Bo kutya az esőáztatta floridai utcán
Így szörfözik Bo kutya az esőáztatta floridai utcán
Fotó: TheDodo

 

 

A lelkes négylábúnak roppantmód tetszett az ötlet, és hamar ráérzett az ízére. Ügyesen egyensúlyozik a deszkán a kisebb hullámok között, méghozzá egyedül! És milyen jól jött ez a tudás a napokban, amikor újabb esőzés árasztotta el Fort Lauderdale városát. Bo gazdija már kapta is elő a vízi járművet, hozzácsatolta biciklijéhez, hogy egy kis utcai szörfözésre vitte kutyusát:

 

Ahogy előszedtük a deszkát, Bo rögtön tudta, mi következik, és fel is kapaszkodott rá” - mesélte vidáman a gazdi. Egyik szomszédjuk is végignézte a jelenetet, és alig bírta abbahagyni a nevetést. Részint annak örült, milyen Bo, részint pedig magán is kacagott, miközben saját kutyáját próbálta sétáltatni több-kevesebb sikerrel. Naná, hogy ő is szívesen csatlakozott volna a szörfös bulihoz!

 

 

 

 

 

Peter eleinte arra szerette volna megtanítani Bo-t, hogy az óceán hullámain lovagoljon. Sajnos ott, ahol ők laknak, valamiért ritkán jönnek azok a bizonyos hullámok, így váltottak az esős szörfözésre. Először is fontos volt, hogy meg tudjon állni a négy lábán az álló deszkán, aztán a mozgó deszkán, és amikor ez is ment, jöhetett a bicikli. Bo nemhogy ügyes, hanem egyszerűen remekel az újonnan feltalált kutyás sportban! Számára mindez csupán játék és lehetőség, hogy gazdájával együtt lehessen.

 

Három éve tart már a szerelem, és Bo örömmel vesz részt mindenféle mókában. Már az egymásra találásuk is kalandos volt, a gazdik a Kajmán-szigeteken nyaraltak, amikor meglátták a zsemleszínű kutyát. Előző gazdája nem tudta már gondját viselni, ezért elhatározták, hogy ha törik, ha szakad, örökbefogadják Bo-t. Kis időbe telt, mire hivatalossá tehették, hiszen a karib-tengeri szigetcsoport az Egyesült Királyság tengerentúli területe. De álmuk teljesült, és azóta is rengeteg kalandban vettek részt, például gyakran látni őket, ahogy motorjuk oldalkocsijában furikázik.

 

Bo mindenben benne van, a lényeg, hogy velem lehessen” - hát nem ilyen az igazi barátság?

 

 

Bo, a szörfös kutya
Bo, a szörfös kutya
Fotó: thedodo.com

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újabb és újabb kincsekkel lepi meg gazdiját a lelkes kutya az irodában Újabb és újabb kincsekkel lepi meg gazdiját a lelkes kutya az irodában
Útjelző bója, munkavédelmi sisak, vödör, lapát és egy hintaló... Addig kutakodik a raktárban, amíg valami érdekeset nem talál, és már viszi is.

Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját
Hétköznapi csodák: valamilyen módon megérzi a vak és süket kutyus, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet!

Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt
Hófehéren ragyogó bundájával nyakig merült a dagonyában, hatalmas vigyorral a fején nézett gazdijára. Mindezt pont a kutyakozmetika után...

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség Hírek - Címlapon
Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség
Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Hírek - Címlapon
Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?