A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját

2018. szeptember 13., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Közérdekű
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.Tavaly októberben Lona és Joseph Johnson ott voltak a Route 91 Harvest fesztiválon, ahol egy fegyveres 58 embert ölt meg és több százat megsebesített. A pár az események után a poszttraumás stressz szindróma tüneteit produkálta. Nagyon megviselték őket a történtek és mikor hallották, hogy a kutyák nagyon jó hatással vannak erre a  problémára, sőt kifejezetten vannak erre képzett ebek, be is szereztek egyet.

 

A választás Jaxre, a labradoodle-re esett, aki hamar beilleszkedett a családba - írja a metro.co.uk. Mindenki, aki ismerte Johnsonékat tudta, mennyire fontos nekik új négylábú barátjuk. Kis idő elteltével már sokat javult a pár mindkét tagjának lelki állapota. Jax nagyon közel került szívükhöz. Szomszédjáéhoz viszont kevésbé…

 

Jax sokat segített Lona-nak és Joseph-nek a trauma feldolgozásában
Jax sokat segített Lona-nak és Joseph-nek a trauma feldolgozásában
Fotó: Facebook

 

 

A 49 éves Odin Maxwell néhány napja lelőtte a kutyát, azzal az indokkal, hogy állítólag kergette a csirkéit. A kiérkező rendőrök azonban nem találtak semmilyen bizonyítékot arra, hogy bármelyik szárnyasnak baja esett volna. Sőt, pár nappal az eset előtt egy csirke átment Johnsonék telkére, akik azt sértetlenül visszajuttatták szomszédjukhoz. A család elmondása szerint előtte sosem volt konfliktusuk Odinnal, nem tudják mire vélni tettét. Az események nagyon felzaklatták őket, betegségük ismét kiújult. Joseph azt mondta, azt fontolgatják, hogy beperelik Maxwellt, aki viszont nem kommentálta az eseményeket.

 

A pár a közeljövőben egy kutya-gazdi jótékonysági futóversenyt szeretne szervezni, hogy kifejezzék, mennyire elítélik az állatokkal való kegyetlen bánásmódot.

 

 

 


Indexkép forrás: Fox News

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Rendeletmódosítás kellene, hogy a terápiás kutyákat beengedhessék az egészségügyi intézmények Rendeletmódosítás kellene, hogy a terápiás kutyákat beengedhessék az egészségügyi intézmények
Nem teszik lehetővé a hatályos jogszabályok a terápiás kutyák foglalkoztatását az egészségügyi intézményekben, sőt, a szabályozásra hivatkozva az ilyen kutyák beengedését is megtagadhatja az intézmény.

Pollenallergia kutyáknál 2. - Kezelési lehetőségek és otthoni teendők Pollenallergia kutyáknál 2. - Kezelési lehetőségek és otthoni teendők
Egyre több kutyát érintenek a pollenallergia tünetei a tavasztól-őszig tartó időszakban. Milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre? Gazdiként hogyan tehetjük kellemesebbé kedvencünk mindennapjait?

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
Súlyos sérülésekkel mentették kölyökkorában - ma már ő segít a fizikai és szexuális bántalmazás áldozatainak feldolgozni a velük történteket.

Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben
Sok emberen végigfut egy borzongás, ha fogászatról, vagy fogászati kezelésről van szó. A fogorvosoktól sokaknak egyenesen fóbiája van. San Fransiscoban azonban van egy rendelő, ahol megtalálták a hatékony módját a stresszoldásnak - egy öreg, fogatlan kutya személyében!

Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét
Agydaganatot fedeztek fel a mindössze hét éves kislánynál. A betegség fenekestül felfordította a család életét, hosszú hetek, hónapok múltak el kezelésekkel, várakozással. Aztán megérkezett a kis Tucker és az élet újra vidám lett. A megható történetet a család a közösségi oldalán osztotta meg.

Idén a Mikulás kutyával érkezett Idén a Mikulás kutyával érkezett
December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!

Kutyával az önismeretünket is fejleszthetjük Kutyával az önismeretünket is fejleszthetjük
Kutyával élni már önmagában is maga a boldogság. Ugyanakkor a kutyák nagyon sokat segíthetnek nekünk saját magunk megismerésében, személyiségünk fejlesztésében is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Praktiker Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért Hírek - Címlapon
Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért
Kutyák lepték el a strandot Pécsett Hírek - Címlapon
Kutyák lepték el a strandot Pécsett