A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját

2018. szeptember 13., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Közérdekű




A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.



Tavaly októberben Lona és Joseph Johnson ott voltak a Route 91 Harvest fesztiválon, ahol egy fegyveres 58 embert ölt meg és több százat megsebesített. A pár az események után a poszttraumás stressz szindróma tüneteit produkálta. Nagyon megviselték őket a történtek és mikor hallották, hogy a kutyák nagyon jó hatással vannak erre a  problémára, sőt kifejezetten vannak erre képzett ebek, be is szereztek egyet.

 

A választás Jaxre, a labradoodle-re esett, aki hamar beilleszkedett a családba - írja a metro.co.uk. Mindenki, aki ismerte Johnsonékat tudta, mennyire fontos nekik új négylábú barátjuk. Kis idő elteltével már sokat javult a pár mindkét tagjának lelki állapota. Jax nagyon közel került szívükhöz. Szomszédjáéhoz viszont kevésbé…

 

Jax sokat segített Lona-nak és Joseph-nek a trauma feldolgozásában
Jax sokat segített Lona-nak és Joseph-nek a trauma feldolgozásában
Fotó: Facebook

 

 

A 49 éves Odin Maxwell néhány napja lelőtte a kutyát, azzal az indokkal, hogy állítólag kergette a csirkéit. A kiérkező rendőrök azonban nem találtak semmilyen bizonyítékot arra, hogy bármelyik szárnyasnak baja esett volna. Sőt, pár nappal az eset előtt egy csirke átment Johnsonék telkére, akik azt sértetlenül visszajuttatták szomszédjukhoz. A család elmondása szerint előtte sosem volt konfliktusuk Odinnal, nem tudják mire vélni tettét. Az események nagyon felzaklatták őket, betegségük ismét kiújult. Joseph azt mondta, azt fontolgatják, hogy beperelik Maxwellt, aki viszont nem kommentálta az eseményeket.

 

A pár a közeljövőben egy kutya-gazdi jótékonysági futóversenyt szeretne szervezni, hogy kifejezzék, mennyire elítélik az állatokkal való kegyetlen bánásmódot.

 

 

 


Indexkép forrás: Fox News

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők
A kutyafül. Kicsi, nagy, háromszögalakú, ovális vagy kerek. Hegye mutathat felfelé, lóghat lefelé vagy hetykén megtörik, és igazán bájos megjelenést kölcsönöz viselőjének. De mi történik, ha a fül megbetegszik? Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szénanátha kutyáknál - Tünetek és teendők Szénanátha kutyáknál - Tünetek és teendők
Az emberekhez hasonlóan a kutyák is szenvedhetnek a szénanátha kellemetlen tüneteitől, bár esetükben elsősorban a bőr érintett. Mit érdemes tudni az állapotról és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Kutyák a történelemben: Sigmund Freud és Jofi, a csau csau Kutyák a történelemben: Sigmund Freud és Jofi, a csau csau
Magánéletében és hivatásában is hűséges társra talált egy kedves szőrmók személyében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH MTI AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért Hírek - Címlapon
Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért
Kutyák lepték el a strandot Pécsett Hírek - Címlapon
Kutyák lepték el a strandot Pécsett