A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját

2018. szeptember 13., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Közérdekű
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.Tavaly októberben Lona és Joseph Johnson ott voltak a Route 91 Harvest fesztiválon, ahol egy fegyveres 58 embert ölt meg és több százat megsebesített. A pár az események után a poszttraumás stressz szindróma tüneteit produkálta. Nagyon megviselték őket a történtek és mikor hallották, hogy a kutyák nagyon jó hatással vannak erre a  problémára, sőt kifejezetten vannak erre képzett ebek, be is szereztek egyet.

 

A választás Jaxre, a labradoodle-re esett, aki hamar beilleszkedett a családba - írja a metro.co.uk. Mindenki, aki ismerte Johnsonékat tudta, mennyire fontos nekik új négylábú barátjuk. Kis idő elteltével már sokat javult a pár mindkét tagjának lelki állapota. Jax nagyon közel került szívükhöz. Szomszédjáéhoz viszont kevésbé…

 

Jax sokat segített Lona-nak és Joseph-nek a trauma feldolgozásában
Jax sokat segített Lona-nak és Joseph-nek a trauma feldolgozásában
Fotó: Facebook

 

 

A 49 éves Odin Maxwell néhány napja lelőtte a kutyát, azzal az indokkal, hogy állítólag kergette a csirkéit. A kiérkező rendőrök azonban nem találtak semmilyen bizonyítékot arra, hogy bármelyik szárnyasnak baja esett volna. Sőt, pár nappal az eset előtt egy csirke átment Johnsonék telkére, akik azt sértetlenül visszajuttatták szomszédjukhoz. A család elmondása szerint előtte sosem volt konfliktusuk Odinnal, nem tudják mire vélni tettét. Az események nagyon felzaklatták őket, betegségük ismét kiújult. Joseph azt mondta, azt fontolgatják, hogy beperelik Maxwellt, aki viszont nem kommentálta az eseményeket.

 

A pár a közeljövőben egy kutya-gazdi jótékonysági futóversenyt szeretne szervezni, hogy kifejezzék, mennyire elítélik az állatokkal való kegyetlen bánásmódot.

 

 

 


Indexkép forrás: Fox News

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.

Pollenallergia kutyáknál 2. - Kezelési lehetőségek és otthoni teendők Pollenallergia kutyáknál 2. - Kezelési lehetőségek és otthoni teendők
Egyre több kutyát érintenek a pollenallergia tünetei a tavasztól-őszig tartó időszakban. Milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre? Gazdiként hogyan tehetjük kellemesebbé kedvencünk mindennapjait?

Ablakon keresztül látogatja az idősek otthona lakóit az óriás termetű terápiás kutya Ablakon keresztül látogatja az idősek otthona lakóit az óriás termetű terápiás kutya
Tonka minden előítéletet megcáfol, ami a hatalmas termetű és fekete színű kutyákat összeköti azok veszélyességével. Az óriás test vajszívet rejt, a fekete bunda simogatása pedig örömmel és szeretettel tölt meg minden szívet.

Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben
Lara, a tündéri border collie jelenléte nyugalmat áraszt és segít leküzdeni a félelmeket.

Kutyaterápiás klinika nyílik Kolozsváron autisták számára Kutyaterápiás klinika nyílik Kolozsváron autisták számára
Erdélyben nyílik Románia első olyan klinikája, ahol állatasszisztált terápia is a rendelkezésre áll a hagyományos terápiák mellett.

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Rendeletmódosítás kellene, hogy a terápiás kutyákat beengedhessék az egészségügyi intézmények Rendeletmódosítás kellene, hogy a terápiás kutyákat beengedhessék az egészségügyi intézmények
Nem teszik lehetővé a hatályos jogszabályok a terápiás kutyák foglalkoztatását az egészségügyi intézményekben, sőt, a szabályozásra hivatkozva az ilyen kutyák beengedését is megtagadhatja az intézmény.

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
Súlyos sérülésekkel mentették kölyökkorában - ma már ő segít a fizikai és szexuális bántalmazás áldozatainak feldolgozni a velük történteket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Praktiker Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért Hírek - Címlapon
Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért
Kutyák lepték el a strandot Pécsett Hírek - Címlapon
Kutyák lepték el a strandot Pécsett