A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Erdőlátogatási tilalom van kedden Sopronban

2018. január 23., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el Sopron környékére vadászat miatt - a parkerdő területe is a tilalom alá esik!



Más útvonalat kell választania azoknak a kutyásoknak, akik a Soproni-hegység ösvényein, túraútvonalain szoktak sétálni, kocogni kutyájukkal. A helyi vadásztársaság gyérítő vadászatot tart ezen a területen, mivel a városhoz egyre közelebb húzódó vaddisznók veszélyt jelentenek:

 

A Soproni-hegység parkerdei részén, a Károly-magaslat és a kemping közötti mintegy ötszáz hektáros területen január 23-án, kedden reggel fél 8-tól délután fél 4-ig gyérítő vadászatot tartunk. Arra kérjük a kutyasétáltatókat és a kirándulókat, ezen a napon kerüljék el az erdőt. A vadászatról a főbb útvonalakon táblázással is hírt adunk, s kedden őrök is tájékoztatják az arra járókat – mondta el Kiss József, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese a Kisalföld.hu-nak. - A vaddisznók az elmúlt hónapokban e lakott területekkel határos részekre húzódtak, nyomaik a város menti erdőkben és a parkerdőben is láthatók. A vaddisznó tart az embertől, elkerüli a találkozást. Kivételt képez ezalól a malacait vezető koca: ha az veszélyben érzi a kicsinyeit, támad. Ebben az időszakban pedig már nem ritka a malacaival élelmet kereső anyaállat. Néha egy-egy malac időlegesen elszakad a családjától. Kérjük az erdőjárókat, ne akarják megmenteni őket. A megfogott kismalac visítására megérkezik az anyja, s ez komoly veszélyhelyzetet teremt. Csakúgy, ha a kutyasétáltató – megszegve az előírást –  szabadjára ereszti az erdőben az ebet. A kutya és a vaddisznó olykor egymásnak esik, a véres csatában az eb húzza a rövidebbet.

 

***

 

Mit tehetünk, ha vaddisznóval találkozunk az erdőben?

  • A kutyát hívjuk magunk mellé,legyen pórázon, semmiképp se engedjük közel a vaddisznóhoz.
  • Ha kutyánk ugatással reagál az erdőlakó megjelenésére, próbáljuk csitítani - a vaddisznó nem támad, hacsak nem érzi fenyegetve magát.
  • Lassan, nyugodtan induljunk el az ellenkező irányba

Az erdei sétán vaddisznóval való találkozásról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 

Kirándulás, erdei kutyaséta előtt mindenképp tájékozódjunk, nincs-e erdőlátogatási tilalom a kiszemelt útirányon, hogy ne a helyszínen érjen minket meglepetés. A társas vadászatok egészen a tél végéig folyamatosan zajlanak!

 

 

 

Témába vág

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban
Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sorozatos kutyamérgezések Szegeden Hírek - Címlapon
Sorozatos kutyamérgezések Szegeden
Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában Hírek - Címlapon
Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában