A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Erdőlátogatási tilalom van kedden Sopronban

2018. január 23., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el Sopron környékére vadászat miatt - a parkerdő területe is a tilalom alá esik!Más útvonalat kell választania azoknak a kutyásoknak, akik a Soproni-hegység ösvényein, túraútvonalain szoktak sétálni, kocogni kutyájukkal. A helyi vadásztársaság gyérítő vadászatot tart ezen a területen, mivel a városhoz egyre közelebb húzódó vaddisznók veszélyt jelentenek:

 

A Soproni-hegység parkerdei részén, a Károly-magaslat és a kemping közötti mintegy ötszáz hektáros területen január 23-án, kedden reggel fél 8-tól délután fél 4-ig gyérítő vadászatot tartunk. Arra kérjük a kutyasétáltatókat és a kirándulókat, ezen a napon kerüljék el az erdőt. A vadászatról a főbb útvonalakon táblázással is hírt adunk, s kedden őrök is tájékoztatják az arra járókat – mondta el Kiss József, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese a Kisalföld.hu-nak. - A vaddisznók az elmúlt hónapokban e lakott területekkel határos részekre húzódtak, nyomaik a város menti erdőkben és a parkerdőben is láthatók. A vaddisznó tart az embertől, elkerüli a találkozást. Kivételt képez ezalól a malacait vezető koca: ha az veszélyben érzi a kicsinyeit, támad. Ebben az időszakban pedig már nem ritka a malacaival élelmet kereső anyaállat. Néha egy-egy malac időlegesen elszakad a családjától. Kérjük az erdőjárókat, ne akarják megmenteni őket. A megfogott kismalac visítására megérkezik az anyja, s ez komoly veszélyhelyzetet teremt. Csakúgy, ha a kutyasétáltató – megszegve az előírást –  szabadjára ereszti az erdőben az ebet. A kutya és a vaddisznó olykor egymásnak esik, a véres csatában az eb húzza a rövidebbet.

 

***

 

Mit tehetünk, ha vaddisznóval találkozunk az erdőben?

  • A kutyát hívjuk magunk mellé,legyen pórázon, semmiképp se engedjük közel a vaddisznóhoz.
  • Ha kutyánk ugatással reagál az erdőlakó megjelenésére, próbáljuk csitítani - a vaddisznó nem támad, hacsak nem érzi fenyegetve magát.
  • Lassan, nyugodtan induljunk el az ellenkező irányba

Az erdei sétán vaddisznóval való találkozásról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 

Kirándulás, erdei kutyaséta előtt mindenképp tájékozódjunk, nincs-e erdőlátogatási tilalom a kiszemelt útirányon, hogy ne a helyszínen érjen minket meglepetés. A társas vadászatok egészen a tél végéig folyamatosan zajlanak!

 

 

 

Témába vág

Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt! Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt!
Tavasz végén, nyár elején sok elhagyottnak tűnő vadállat kölyökbe botolhatunk kutyasétánk alatt. Mivel mind állatbarátok vagyunk, természetes, hogy azonnal a segítségükre szeretnénk sietni, hisz ki tudja, mi történt a kölyök anyjával. A legtöbbször azonban inkább ártunk, mint segítünk...

Életveszélyessé vált a viharok miatt a Mecseki Parkerdő - Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el Életveszélyessé vált a viharok miatt a Mecseki Parkerdő - Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el
A sok eső és viharos szél a Parkerdőt is megtépázta, ami miatt több ösvény, erdei útszakasz is életveszélyessé vált, ezért erdőlátogatási tilalom került elrendelésre.

Erdőlátogatási korlátozás a Vértesben Erdőlátogatási korlátozás a Vértesben
Ideiglenes erdőlátogatási korlátozást vezet be a Vértesi Erdő Zrt. a 2019-es Koronglövő Európa-bajnokság megrendezése miatt.

Mit tehetsz, ha vaddisznóval találkozol szembe a kutyasétán? Mit tehetsz, ha vaddisznóval találkozol szembe a kutyasétán?
Mi, kutyások, gyakran hagyjuk el a várost, hogy élvezhessük kedvencünkkel a természetet. De mit kell tennünk, hogyan cselekedhetünk helyesen, ha az eredő lakóival találkozunk? Főleg, ha az egy nagydarab vaddisznó, amiről már annyi rémtörténetet hallottunk?

Kutyaséta alatt is tehetsz a környezetedért! Kutyaséta alatt is tehetsz a környezetedért!
Alig várod a napi nagy kutyasétát, a hétvégi kirándulást vagy túrát. Végre friss levegő, madárcsicsergés és élvezheted a természet nyugalmát szépségét. Majd a séta alatt szinte lépésenként botlasz egy-egy pet palackba, sörös dobozba, száz méterenként pedig egy-egy szemét-hegy magasodik. Ismerős?

Kezdődik az ebzárlat Kezdődik az ebzárlat
Eljött a tavasz, így a rókák veszettség elleni immunizálásának ideje is - ezzel együtt az ebzárlat és a legeltetési tilalom is kezdetét veszi.

Kora tavaszi erdőlátogatási korlátozások lesznek az ország több pontján Kora tavaszi erdőlátogatási korlátozások lesznek az ország több pontján
Tél végén és a tavasz első heteiben is erdőlátogatási korlátozásokkal kell számolnunk. Vegyük őket figyelembe, amikor tavaszi kutyás kirándulásunkat tervezzük!

Erdőlátogatási tilalom lépett érvénybe a somogyi erdőkben Erdőlátogatási tilalom lépett érvénybe a somogyi erdőkben
Február végéig korlátozzák az erdőlátogatást a somogyi erdőkben fakitermelés és vadászatok miatt. Vegyük figyelembe az érvényben lévő korlátozásokat a kutyaséta tervezésekor!

Korlátozzák az erdőlátogatást március közepéig a Gemenc Zrt-nél Korlátozzák az erdőlátogatást március közepéig a Gemenc Zrt-nél
Kutyasétáltatási, kirándulási útvonalunk megválasztásakor oda kell figyelnünk a korlátozásra, nehogy a helyszínen érjen minket meglepetés.

Erdőlátogatási tilalom Zala megyében Erdőlátogatási tilalom Zala megyében
Az év utolsó hosszúhétvégét beárnyékolja, hogy Zala megyében szombaton erdőlátogatási tilalmat rendeltek el december 29-ére.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Sorozatos kutyamérgezések Szegeden Hírek - Címlapon
Sorozatos kutyamérgezések Szegeden
Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában Hírek - Címlapon
Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában