A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában

2018. január 22., 17:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az elgázolt férfi sorozatosan gyilkolt kutyákat - ám ezúttal rosszul választotta meg áldozatát. A dühös gazdi azonnal a nyomába eredt, üldözni kezdte kedvence gyilkosát.A kínai Yangzhou városában történt az incidens. A biztonsági kamera felvételei alapján a robogóval érkező férfi a mérgezett nyíllal töltött fegyverével egyszerűen lelőtte a kutyát, majd elhajtott. Balszerencséjére a kutya gazdája otthon volt, és meghallotta kedvence fájdalmas sírását, mire azonnal kiszaladt. Sajnos a kutyán már nem lehetett segíteni.  

 

A dühös gazdi  nem tétovázott, azonnal autóba ugrott, és a kutyagyilkos nyomába eredt. Utol is érte: autójával először egy oszlopnak, majd egy üzlet téglafalának csapta a menekülőt. A fal be is omlott az ütközéstől, az elgázolt férfi az életét vesztette.

 

A gázolás helyszíne és a mérgezett nyíl, amivel megölte az elkövető a kutyát
A gázolás helyszíne és a mérgezett nyíl, amivel megölte az elkövető a kutyát

 

A gazdit a rendőrség elfogta, emberölés vádjával indul eljárás ellene. A családja szerint egyébként az történt, hogy a felfokozott állapotában egyszerűen összekeverte a pedálokat, és a fék helyett a gázra taposott.

 

Az elgázolt férfi egyébként feltehetően nem kevesebb, mint 6 kutyával végzett ezidáig. Decemberben egyébként nyolc bandatagot már letartóztattak, akik ilyen mérgezett nyilakat adtak el - náluk 200 000 ilyen lőszert találtak. Kínában sajnos gyakori, hogy az utcákon fognak be kutyákat, hogy azokat éttermeknek adják el, ahol kínálnak kutyahús ételeket - akár gazdis kutyákat is ellopnak e célból! A vizsgálatok megállapították, hogy a nyilak olyan dózisú mérget tartalmaztak, mely azonnal végez a kutyákkal, ráadásul károsíthatják azon emberek szervezetét is, akik fogyasztanak az ily módon megölt kutya húsából készült ételekből. Egy ellenőrzés során a rendőrség talált egy hűtőraktárat, melyben körülbelül egy tonnányi kutyatetemet találtak - mindegyik állattal ilyen mérgezett nyíllal végeztek. 

Forrás: metro.co.uk, telegraph.co.uk

Témába vág

Kutyánkra is veszélyes a mérgező kaukázusi medvetalp Kutyánkra is veszélyes a mérgező kaukázusi medvetalp
Az utóbbi években hazánkban is megjelent az Ázsiából származó lágyszárú növényfaj, kiszorítva ezzel az éghajlat őshonos növényeit. Azonban nem csak a természetvédőknek okoz fejtörést, ugyanis a kirándulókra legalább akkora veszélyt jelent, mint a hazai növénytársulásokra.

Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell
Kedvencünk egészségének megőrzése érdekében jó, ha tisztában vagyunk a kutyákat érintő leggyakoribb betegségekkel. Gyógyulását is elősegíthetjük, ha időben felismerjük az árulkodó jeleket!

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Ami azt is jelentené, hogy nem lehet majd a húsukért tartani őket. Nagy lépés lehet a javaslat elfogadása az állatvédelem terén az országban.

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben, miután az új koronavírus megjelenését követően a kínai kormányzat a vadhúsok fogyasztására és kereskedelmére is tilalmat vezetett be.

Lappangó veszélyek az udvaron - tedd kutyabaráttá a kerted! Lappangó veszélyek az udvaron - tedd kutyabaráttá a kerted!
A kerted, vagy a hétvégi telked ideális terület a játékra a kutyáddal, azonban nagyon fontos, hogy ne legyen veszélyes kedvenced számára. Nem is gondolnád, milyen lappangó veszélyekre kell odafigyelni, amik apróságoknak tűnhetnek, mégis nagy baj okozói lehetnek!

Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban
Első olyan kínai város lehet Sencsen, ahol teljes tiltás alá esik a kutya- és macskahús fogyasztása. Az állatvédő szervezetek abban bíznak, hogy a jó példát több város is követheti majd.

Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk? Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk?
Rendkívül ijesztő látvány, ha kutyánk orra vérezni kezd. Hogyan segíthetünk rajta, és mikor forduljunk állatorvoshoz?

Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt
A holdújév előtt rengetegen keltek útra Vuhanból, a lezárás miatt azonban sokan nem tudtak hazatérni. A városon kívül rekedtek nagy részének azonban van valamilyen házi kedvence, akikről most nincs aki gondoskodjon…

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Rehabportál Brimo partysátor Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Erdőlátogatási tilalom van kedden Sopronban Hírek - Címlapon
Erdőlátogatási tilalom van kedden Sopronban
Jutalomfalat DIY - 5 kutyajó recept kedvencednek Hírek - Címlapon
Jutalomfalat DIY - 5 kutyajó recept kedvencednek