A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában

2018. január 22., 17:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az elgázolt férfi sorozatosan gyilkolt kutyákat - ám ezúttal rosszul választotta meg áldozatát. A dühös gazdi azonnal a nyomába eredt, üldözni kezdte kedvence gyilkosát.A kínai Yangzhou városában történt az incidens. A biztonsági kamera felvételei alapján a robogóval érkező férfi a mérgezett nyíllal töltött fegyverével egyszerűen lelőtte a kutyát, majd elhajtott. Balszerencséjére a kutya gazdája otthon volt, és meghallotta kedvence fájdalmas sírását, mire azonnal kiszaladt. Sajnos a kutyán már nem lehetett segíteni.  

 

A dühös gazdi  nem tétovázott, azonnal autóba ugrott, és a kutyagyilkos nyomába eredt. Utol is érte: autójával először egy oszlopnak, majd egy üzlet téglafalának csapta a menekülőt. A fal be is omlott az ütközéstől, az elgázolt férfi az életét vesztette.

 

A gázolás helyszíne és a mérgezett nyíl, amivel megölte az elkövető a kutyát
A gázolás helyszíne és a mérgezett nyíl, amivel megölte az elkövető a kutyát

 

A gazdit a rendőrség elfogta, emberölés vádjával indul eljárás ellene. A családja szerint egyébként az történt, hogy a felfokozott állapotában egyszerűen összekeverte a pedálokat, és a fék helyett a gázra taposott.

 

Az elgázolt férfi egyébként feltehetően nem kevesebb, mint 6 kutyával végzett ezidáig. Decemberben egyébként nyolc bandatagot már letartóztattak, akik ilyen mérgezett nyilakat adtak el - náluk 200 000 ilyen lőszert találtak. Kínában sajnos gyakori, hogy az utcákon fognak be kutyákat, hogy azokat éttermeknek adják el, ahol kínálnak kutyahús ételeket - akár gazdis kutyákat is ellopnak e célból! A vizsgálatok megállapították, hogy a nyilak olyan dózisú mérget tartalmaztak, mely azonnal végez a kutyákkal, ráadásul károsíthatják azon emberek szervezetét is, akik fogyasztanak az ily módon megölt kutya húsából készült ételekből. Egy ellenőrzés során a rendőrség talált egy hűtőraktárat, melyben körülbelül egy tonnányi kutyatetemet találtak - mindegyik állattal ilyen mérgezett nyíllal végeztek. 

Forrás: metro.co.uk, telegraph.co.uk

Témába vág

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel? Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel?
Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a jelekkel, mert a fagyálló mérgezés életveszélyes állapotot okoz!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell
Kedvencünk egészségének megőrzése érdekében jó, ha tisztában vagyunk a kutyákat érintő leggyakoribb betegségekkel. Gyógyulását is elősegíthetjük, ha időben felismerjük az árulkodó jeleket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Hírstart JULIUS-K9 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Átkelt a szivárványhídon Magyarország legidősebb kutyusa Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon Magyarország legidősebb kutyusa
Tévésztár lesz a Bors szerkesztőségi kutyusából! Hírek - Címlapon
Tévésztár lesz a Bors szerkesztőségi kutyusából!