A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában

2018. január 22., 17:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az elgázolt férfi sorozatosan gyilkolt kutyákat - ám ezúttal rosszul választotta meg áldozatát. A dühös gazdi azonnal a nyomába eredt, üldözni kezdte kedvence gyilkosát.A kínai Yangzhou városában történt az incidens. A biztonsági kamera felvételei alapján a robogóval érkező férfi a mérgezett nyíllal töltött fegyverével egyszerűen lelőtte a kutyát, majd elhajtott. Balszerencséjére a kutya gazdája otthon volt, és meghallotta kedvence fájdalmas sírását, mire azonnal kiszaladt. Sajnos a kutyán már nem lehetett segíteni.  

 

A dühös gazdi  nem tétovázott, azonnal autóba ugrott, és a kutyagyilkos nyomába eredt. Utol is érte: autójával először egy oszlopnak, majd egy üzlet téglafalának csapta a menekülőt. A fal be is omlott az ütközéstől, az elgázolt férfi az életét vesztette.

 

A gázolás helyszíne és a mérgezett nyíl, amivel megölte az elkövető a kutyát
A gázolás helyszíne és a mérgezett nyíl, amivel megölte az elkövető a kutyát

 

A gazdit a rendőrség elfogta, emberölés vádjával indul eljárás ellene. A családja szerint egyébként az történt, hogy a felfokozott állapotában egyszerűen összekeverte a pedálokat, és a fék helyett a gázra taposott.

 

Az elgázolt férfi egyébként feltehetően nem kevesebb, mint 6 kutyával végzett ezidáig. Decemberben egyébként nyolc bandatagot már letartóztattak, akik ilyen mérgezett nyilakat adtak el - náluk 200 000 ilyen lőszert találtak. Kínában sajnos gyakori, hogy az utcákon fognak be kutyákat, hogy azokat éttermeknek adják el, ahol kínálnak kutyahús ételeket - akár gazdis kutyákat is ellopnak e célból! A vizsgálatok megállapították, hogy a nyilak olyan dózisú mérget tartalmaztak, mely azonnal végez a kutyákkal, ráadásul károsíthatják azon emberek szervezetét is, akik fogyasztanak az ily módon megölt kutya húsából készült ételekből. Egy ellenőrzés során a rendőrség talált egy hűtőraktárat, melyben körülbelül egy tonnányi kutyatetemet találtak - mindegyik állattal ilyen mérgezett nyíllal végeztek. 

Forrás: metro.co.uk, telegraph.co.uk

Témába vág

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell
Kedvencünk egészségének megőrzése érdekében jó, ha tisztában vagyunk a kutyákat érintő leggyakoribb betegségekkel. Gyógyulását is elősegíthetjük, ha időben felismerjük az árulkodó jeleket!

Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának
Két csoportba sorolhatóak a kutyák: vannak a haspókok, akik élnek-halnak egy kis nasiért, megnyúlt, vágyakozó ábrázatukkal bizton számolhatunk minden egyes étkezéskor és vannak társaik, akik méltóságukon alulinak érzik a kunyerálást. Ők jobbára tisztes távolságból szemlélik az ember falatozását...

Lefújta az esküvőt a vőlegény, mert menyasszonya veszélyeztette kutyájuk életét Lefújta az esküvőt a vőlegény, mert menyasszonya veszélyeztette kutyájuk életét
Eldurvult a lánybúcsú, aminek végül a pár kutyája itta meg a levét. A négylábú élete nem sokon múlott, ám az esküvőnek lőttek - felelőtlensége miatt a vőlegény ajtót mutatott a menyasszonynak.

5 mérgező szobanövény, amivel jobb, ha vigyázol! 5 mérgező szobanövény, amivel jobb, ha vigyázol!
Egy igazi barátságos otthon elengedhetetlen díszei a szobanövények. Sok gazdi talán nem is gondol rá, hogy ezek kutyájára nézve akár veszélyesek is lehetnek! Számos szoba- és dísznövény kisebb-nagyobb mértékben mérgező hatással bír - ezekből mutatunk most párat, az általuk okozott tünetekkel együtt.

Lappangó veszélyek az udvaron - tedd kutyabaráttá a kerted! Lappangó veszélyek az udvaron - tedd kutyabaráttá a kerted!
A kerted, vagy a hétvégi telked ideális terület a játékra a kutyáddal, azonban nagyon fontos, hogy ne legyen veszélyes kedvenced számára. Nem is gondolnád, milyen lappangó veszélyekre kell odafigyelni, amik apróságoknak tűnhetnek, mégis nagy baj okozói lehetnek!

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Életét áldozta a dalmata, hogy megmentse családját a mérges kígyótól Életét áldozta a dalmata, hogy megmentse családját a mérges kígyótól
A kutya hűsége végtelen. Saját életüket is készek bármikor feláldozni, csak hogy szeretett gazdájuk élhessen.

Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére
A sokat hallott kínai, negatív történésekkel teli kutyafesztivál nem a jó híréről ismeretes. Ezzel szemben létezik egy olyan esemény, ami az ebeket isteníti, felmagasztalja, és csupa jóval szolgálja ki. Ez a Kukur Tihar Fesztivál.

Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt
A kínai kutyajogsi rendszer a közlekedésben már bevált pontozási módszer alapján működik, méghozzá elég szigorúan! A pontokat megszerezni is lehet, de gyorsan levonásra is kerülhetnek a kihágások után, aminek akár a kutya elkobzása is lehet a vége!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra Beagle Club Online JULIUS-K9 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Erdőlátogatási tilalom van kedden Sopronban Hírek - Címlapon
Erdőlátogatási tilalom van kedden Sopronban
Jutalomfalat DIY - 5 kutyajó recept kedvencednek Hírek - Címlapon
Jutalomfalat DIY - 5 kutyajó recept kedvencednek