A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

“Letartóztatták” a kutyát, aki szarvast üldözött

2018. április 18., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Ha le nem is tartóztatták, lévén egy ebről van szó, mégis a rendőrség autójában kötött ki az a kutya, aki fél órán át kergetett egy szarvast.



A kanadai Kenorában élő 21 éves egyetemista, Emma Thompson örökbefogadott keverék kutyusát édesapja és annak barátnője vitte el aznap a délutáni sétára a környékbeli erdőbe. Az ösvényen sétálva úgy gondolták, leveszik a pórázról Finnt. Máskor is így szoktak sétálni vele, eddig semmi baj nem történt.

 

Ezúttal azonban Finn megérezte egy szarvas szagát - és azonnal nekiiramodott. Hiába szólongatták, fütyültek neki, Finn már messze járt, semmilyen visszahívásra nem reagált.

Visszaindultak hát az autóhoz, és mikor odaértek, megszólalt a telefon: a rendőrség volt az. Megtalálták és befogták Finnt.

 

Finn kétségbeesett arcot vágott a rendőrautóba zárva
Finn kétségbeesett arcot vágott a rendőrautóba zárva

 

Kiderült, hogy a kutya egy úton keresztül kergette át a szarvast, aki aztán megelégelte a fogócskát, és az út mentén viaskodott az ebbel. Végül mindketten feladták, a szarvas sértetlenül el tudott menekülni - Finn azonban a rácsok mögött kötött ki a rendőrautóban. A helyszínre érő gazdik tudtak készíteni egy képet a bezárt Finn riadt arckifejezéséről - a kép azóta bejárta a netet.

 

A rendőrök visszaadták a kalandot ebet a gazdáknak, de csak azután, hogy figyelmeztették őket: tartsák pórázon legközelebb a kutyát. Egy ilyen kergetés ugyanis, még ha a kutya részéről csak játékból történik is, akár a vad életébe is kerülhet - de akár a kutya is súlyos, netán halálos sebet is szerezhet.

Forrás: buzzfeed.com

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Kölyökkutyáknak tűntek, de nem azok – aranysakál kölykök kerültek a Hortobágyi Madárparkba Kölyökkutyáknak tűntek, de nem azok – aranysakál kölykök kerültek a Hortobágyi Madárparkba
Tíz kis apróság került a Hortobágyi Madárparkba: a fiatal aranysakál kölykök állandó felügyeletet és gondos ápolást igényelnek egyelőre, etetésüket pedig cumival kell megoldani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker JULIUS-K9 MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Díjazták a magyar állatvédőket Hírek - Címlapon
Díjazták a magyar állatvédőket
Sikeresen vizsgáztak a mentőkutyák Hírek - Címlapon
Sikeresen vizsgáztak a mentőkutyák