A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől

2018. szeptember 14., 11:45


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem




Amerika keleti partvidékét ma elérte a hatalmas, özönvízszerű esőzéseket okozó Florence hurrikán. Többeket már evakuáltak a környékről, de sajnos sokan hátrahagyták házi állataikat.



A szerencsétlenség rengeteg segítőkész embert hozott össze, sok állatvédő szervezet, civilekkel karöltve fogott össze az állatok megmentéséért. A hurrikán elől már 1 milliónál is több embert evakuáltak, akik közül sokan elvesztették kedvenceiket a hirtelen jött költözködés közben. Az állatok megmentésére szinte példátlan és megható összefogás jött létre. Az érintett területek több részén is indultak állatvédők a kutyák és macskák megmentésére és igyekeztek minél több bajba jutott állaton segíteni. A vihartól veszélyeztetett térségekben lévő menhelyeket pedig sorra ürítik ki.

 

 

Ryder már biztonságban van, ő a 26 állat egyike, akit Washingtonba vittek a hurrikán elől
Ryder már biztonságban van, ő a 26 állat egyike, akit Washingtonba vittek a hurrikán elől
Fotó: Carolyn Kaster/AP

 

 

Az amerikai Lucky Dog Animal Rescue szervezet összefogott a PetConnect Rescue állatvédőivel, akik egészen tegnap késő estig mentették a hátramaradt négylábúkat. A hat órás hazafelé tartó út alatt azonban lerobbant kisteherautójuk, amiben 32 állatot szállítottak. A segítség szerencsére hamar meg is érkezett: körülbelül 50 civil fogott össze és rohant a helyszínre. Gondoskodtak az állatok jólétéről, vizet hoztak nekik és légkondicionált autójukba tették a kutyákat, macskákat, amíg az újabb kisteherautó meg nem érkezett.

Sok állat ideiglenes befogadónál lett elszállásolva, egyeseknek ez az első igazi otthona, ugyanis néhányuk valószínűleg egész életében kóbor állat volt.

 

 

 

 

 

Akiknek látszólag volt korábban gazdája, menhelyekre kerültek, melyek igyekeztek minél több kennelt felszabadítani az új jövevények számára. Természeti katasztrófáknál a 4-5 napos türelmi idő (amíg csak eredeti gazdáját keresik) 30 napra növekszik, ezzel nagyobb esélyt biztosítva az elszakadt családok egyesülésének.

Az elveszett állatokat hamarosan képekkel és bemutatkozó leírásokkal közzéteszik a honlapjukon. A szervezetek Facebook oldalán sok felvétel található a mentésről, sőt még élő videót is készítettek a tegnap éjjeli eseményekről.  

 

Az alábbi kép kommentszekciójában rengeteg újdonsült befogadó oszt meg képeket a frissen befogadott kutyákról.

 

 

 

Az előrejelzések szerint a hurrikán szombaton fog csak csillapodni és sajnos sok áldozatra számítanak a hatóságok. Azonban az már biztos, hogy ez a néhány árva lélek már biztonságban van!

 

 

 


Indexkép forrás: Carolyn Kaster/AP

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Viharos szél: figyeljünk oda kutyáinkra is! Viharos szél: figyeljünk oda kutyáinkra is!
Kicsavart fák recsegése, ledőlt kémények robaja, kicsapódó kertkapuk… A kutyák számára legalább olyan félelmetesek lehetnek ezek a zajok, mint a nyári viharokat kísérő dörgés, vagy a szilveszteri tűzijáték.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Keresik Magyarország négylábú filmcsillagát Hírek - Címlapon
Keresik Magyarország négylábú filmcsillagát
Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért Hírek - Címlapon
Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért