A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért

2018. szeptember 13., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Negyedik alkalommal indul útra a Hungarian Galgo Rescue Team olyan spanyol agarakért, akiket a vadászszezon végén feleslegesnek ítélnek. Az útnak az agarak mentésén túl célja egy olyan nemzetközi protokoll kiépítése, mely keretében egyszerűbben érkezhetnek hazánkba a végzetük elől menekülő galgok.



Szomorú apropó, hogy a csapatnak áprilisban el kellett búcsúznia egyik szeretett, nélkülözhetetlen tagjától, Karádi Bernadettől. Az a két kutya, aki most Magyarországra érkezik, Bernadettnek köszönheti menekülését. Hosszas várakozás, szervezés és vállalati támogatás segítségével, most ez a két állat végre nálunk talál otthont és reméljük mihamarabb gazdát is.

 

A kutyák szállítása, az azt megelőző tesztek, az ivartalanítás, a rehabilitáció és természetesen az ellátásuk is jelentős terhet ró az állatmentőkre. Folyamatosan keresnek szponzorokat. A KLM légitársaság után most egy PR ügynökség élt a lehetőséggel és jelentős anyagi hozzájárulással támogatta az utat.

 

A vadászszezon után sok galgot hagynak magára, mert feleslegessé váltak...
A vadászszezon után sok galgot hagynak magára, mert feleslegessé váltak...
Fotó: Roman Bakalarz

 

 

„Amikor hallottunk a lehetőségről, hogy galgok hazajutását segíthetjük, nem sokat hezitált az ügyvezetés. Rendszeresen támogatunk állatmenhelyeket és ismerjük a spanyol agarak helyzetét, örültünk, hogy ilyesformán bekapcsolódhattunk a mentésbe, így olyan mintha ez a két állat kicsit mindannyiunké lenne. – mondta a Socialize Kft. cégvezetője.

 

A mostani út kiemelt célja a kutyák hazajuttatásán túl protokoll megalkotása a spanyol partnerszervezettel, hogy egyszerűbben találjanak gazdát a kint mentett állatoknak itt, Magyarországon, illetve, a Hungarian Galgo Rescue Team közvetítőként és utógondozóként segíthesse a hazai örökbefogadásokat.

 

A csapat már úton van, 2018.09.15-én szombaton este érkeznek haza, reméljük egy sikeres expedíció lezárásával, két galgoval, akik gazdát keresnek.

 

 


Korábbi cikkeinkben részletesen írtunk a galgok sorsáról:


 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől Hírek - Címlapon
Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől
Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját Hírek - Címlapon
Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját