A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar munkakutyák jelennek meg bélyegeken

2019. augusztus 13., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Alkalmi bélyegkisíven jelennek meg híres munkakutyáink portréi. A Magyar Posta 40.000 példányban készíti el a különleges kutyás bélyegeket, amiken összesen hat kutya mutatkozik be.



Hűségesek, fáradhatatlanok és szorgalmas munkatársak. A kutyák nem csak legjobb barátaink, de sokuk felelősségteljes “foglalkozással” is bír: eltűnt személyek után kutatnak, csempészárut keresnek, védelmeznek vagy épp nyomoznak. Megérdemlik hát a megkülönböztetett figyelmet!

 

A Magyar Posta jóvoltából most bélyegeken is találkozhatunk híres magyar munkakutyáinkkal. A kutyák portréi kapják a hangsúlyt a bélyegeken, nevüket egy jelképes bilétán olvashatjuk, míg a háttérben munka közben láthatjuk őket. 

 

 

Alkalmi bélyegkisíven jelennek meg híres munkakutyáink portréi

 

 

Kuruc kábítószer kereső, németjuhász kutya volt, a Vám- és Pénzügyőrség szolgálati kutyája. Nevéhez több jelentős kábítószer felderítés kapcsolódik.

 

Mancs személykereső, németjuhász mentőkutya volt, a miskolci Spider Mentőcsoport tagja. Többszáz ember életét mentette meg pl. földrengéseket követő kutatások során.

 

Szikra tűzvizsgáló kutya, drótszőrű magyar vizsla volt. Feladata a szándékos tűzokozásra alkalmas anyagok felderítése. Számtalan esetben nyújtott nélkülözhetetlen segítséget kiégett autók, lakások, házak felderítésénél.

 

Zeusz robbanóanyag-kereső, drótszőrű foxterrier volt, feladata csomagok, rakományok, légi, vízi és közúti járművek, helyszínek átvizsgálása volt. A terrorizmus ellen való nemzetközi szintű fellépés indokolja a robbanóanyag-kereső kutyák alkalmazását világszerte.

 

Az ívszélen Kántor, a híres nyomozókutya és a róla készült filmsorozat főszereplője, a valóságban szintén nyomozókutyaként alkalmazott Tuskó szerepelnek.



A négycímletű alkalmi bélyegkisív Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 40.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes posta-helyeken és a www.posta.hu - n.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson
A négylábú szólisták 750 fős nézőközönség előtt léptek fel Koppenhágában – és mindenki imádta őket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai Hírek - Címlapon
Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai
Budapest legmenőbb helyei összefognak a hontalan állatokért Hírek - Címlapon
Budapest legmenőbb helyei összefognak a hontalan állatokért