A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar munkakutyák jelennek meg bélyegeken

2019. augusztus 13., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Alkalmi bélyegkisíven jelennek meg híres munkakutyáink portréi. A Magyar Posta 40.000 példányban készíti el a különleges kutyás bélyegeket, amiken összesen hat kutya mutatkozik be.



Hűségesek, fáradhatatlanok és szorgalmas munkatársak. A kutyák nem csak legjobb barátaink, de sokuk felelősségteljes “foglalkozással” is bír: eltűnt személyek után kutatnak, csempészárut keresnek, védelmeznek vagy épp nyomoznak. Megérdemlik hát a megkülönböztetett figyelmet!

 

A Magyar Posta jóvoltából most bélyegeken is találkozhatunk híres magyar munkakutyáinkkal. A kutyák portréi kapják a hangsúlyt a bélyegeken, nevüket egy jelképes bilétán olvashatjuk, míg a háttérben munka közben láthatjuk őket. 

 

 

Alkalmi bélyegkisíven jelennek meg híres munkakutyáink portréi

 

 

Kuruc kábítószer kereső, németjuhász kutya volt, a Vám- és Pénzügyőrség szolgálati kutyája. Nevéhez több jelentős kábítószer felderítés kapcsolódik.

 

Mancs személykereső, németjuhász mentőkutya volt, a miskolci Spider Mentőcsoport tagja. Többszáz ember életét mentette meg pl. földrengéseket követő kutatások során.

 

Szikra tűzvizsgáló kutya, drótszőrű magyar vizsla volt. Feladata a szándékos tűzokozásra alkalmas anyagok felderítése. Számtalan esetben nyújtott nélkülözhetetlen segítséget kiégett autók, lakások, házak felderítésénél.

 

Zeusz robbanóanyag-kereső, drótszőrű foxterrier volt, feladata csomagok, rakományok, légi, vízi és közúti járművek, helyszínek átvizsgálása volt. A terrorizmus ellen való nemzetközi szintű fellépés indokolja a robbanóanyag-kereső kutyák alkalmazását világszerte.

 

Az ívszélen Kántor, a híres nyomozókutya és a róla készült filmsorozat főszereplője, a valóságban szintén nyomozókutyaként alkalmazott Tuskó szerepelnek.



A négycímletű alkalmi bélyegkisív Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 40.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes posta-helyeken és a www.posta.hu - n.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák
Gyönyörű bélyegeket adott ki a Magyar Posta, melyek a magyar vadászkutyákat ábrázolják.

Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére
Béla kutya hivatalosan is megkapta a „Város Kutyája” címet Baja városától még a 90-es években. A vizslát rengetegen ismerték és szerették a városban – halála után 25 évvel készült el szobra, melyet a Tóth Kálmán téren helyeztek el.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai Hírek - Címlapon
Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai
Budapest legmenőbb helyei összefognak a hontalan állatokért Hírek - Címlapon
Budapest legmenőbb helyei összefognak a hontalan állatokért