A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar származású kutyatréner a floridai neveletlen ebek megmentője

2017. augusztus 09., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés




Kellemetlen helyzetek a parkban? Szétrágott cipők az előszobában? Feltúrt virágágyások és a bosszankodó szomszéd a kerítés másik oldalán? A Floridában élő, magyar származású szakember, Feigel Tibor számára nincs lehetetlen.



Agresszív, félénk, megrögzött vagy irányíthatatlan kutyák százait segíti egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet eléréséhez a most induló Kutyatörténetek: Tibor a megmentő című televíziós sorozat főhőse. A legextrémebb esetekkel találkozik nap mint nap és missziójának különlegessége, hogy a gazdis kutyákon túl helyi állatmenhelyek kutyáival is együtt dolgozik. A célja minden esetben ugyanaz: a boldog kétlábú-négylábú kapcsolat kiépítése.

 

Feigel Tibor altatásra ítélet menhelyi kutyákat is rehabilitál
Feigel Tibor altatásra ítélet menhelyi kutyákat is rehabilitál
Fotó: imdb.com


Az ebek rehabilitálása mellett Tibornak különösen fontos szempont volt, hogy egy olyan műsorban szerepelhessen, amelyből az emberek tanulhatnak. A szívhez szóló show tehát edukációs célokat is szolgál, így hasznos lehet azoknak is, akik nem következetes viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez.
Az epizódok -felépítésüket tekintve- három részből állnak: a műsor első harmadában megismerhetjük Tibor privát ügyfeleit, ezt követően nevelési tippeket és trükköket kapunk, a rész végén pedig egy Hamupipőke-sztoriba csöppenünk, ahol egy zabolázatlan bolhazsákból varázsol hercegnőt vagy királyfit a kutyaguru.

 

Magyar származású kutyatréner a floridai neveletlen ebek megmentője
Magyar származású kutyatréner a floridai neveletlen ebek megmentője
Fotó: ebpercek.hu


A varázslatban egyébként nem hisz a tréner, a kitartó és következetes hozzáállásban viszont annál inkább. Karrierjét is ez jellemzi: az Amerikába vándorolt Tibor kezdetben csak az állatok iránt érzett szeretete és befolyó mellékjövedelem miatt fogott kutyasétáltatásba, de a kliensei egyfajta „Dr. Dolittle-ként” tekintettek rá. Ezen felbuzdulva különböző szemináriumokon és szakavatott trénerek vezette képzéseken vett részt, mára pedig Zen K-9 nevű központ vezetője. Munkájának elismeréseképpen 2016-ban a floridai Animal Control Association kitüntetését vehette át.

 

Az első adás időpontja: 2017. augusztus 9. (szerda), 19.10, Viasat Nature

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek
Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik - jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten
Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen
Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen októberben; a programra, amelynek célja a professzionális kutyatartással kapcsolatos legmagasabb szintű tudás átadása, szeptember 18-ig lehet jelentkezni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Ebugatta MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyben vannak a huskyk a Trónok harca sorozat miatt Hírek - Címlapon
Veszélyben vannak a huskyk a Trónok harca sorozat miatt
Süti, kávé, tea és gazdikereső kutyák egy helyen Hírek - Címlapon
Süti, kávé, tea és gazdikereső kutyák egy helyen