A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyarok mentettek halálra ítélt spanyol agarakat – így élnek ma

A halálra ítélt spanyol agarak élete hazánkban.


2019. november 28., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Több mint fél év telt el a Hungarian Galgo Rescue Team utolsó expedíciója óta. Mostanra 45 agár fuvarját és örökbefogadását bonyolították le Spanyolországból. Voltak állatok, akik könnyebben és voltak, akik nehezebben találtak új otthonra. Mostanra mindenki szerető családban, felelős gazdi mellett éli az életét. De milyen egy Spanyolországban halálra ítélt galgo élete Magyarországon? Hogyan tudnak beilleszkedni a családi vagy városi környezetbe?„Minden kutya kicsit más, eltérő igényekkel és életháttérrel érkezik. Az eddigi mentetteink között vannak egészen fiatal példányok. Róluk valószínű nagyon gyorsan kiderült, hogy a többiekhez képest kevésbé erős a vadászösztönük vagy egyszerűen csak nem teljesítettek jól, így hamar leadták őket a spanyol menhelyek egyikén. Az ő esetükben a szocializáció, a nevelés és a kapcsolat építése a gazdik legnagyobb feladata.” – mondta Nagy Henriett, a magyar galgo mentés vezetője.

 

 

Ava
Ava
Fotó: facebook.com/hungariangalgorescue

 

 

Vannak 3-5 éves példányok, akik sérülés, lemorzsolódás miatt kerültek „leselejtezésre”. Hallatlan, hiszen egy 3-5 éves kutya még koránt sem idős. Ezek az agarak a testi és lelki sérülések legváltozatosabb formáit mutatják. A félelem, a folyamatos rettegés mellett a vadászatok során szerzett sérülések és a fizikai bántalmazás nyomai is könnyedén felfedezhetőek legtöbbjükön. Pedig ők mind szerencsések, hisz olyan „haladó szemléletű” vadász volt a gazdájuk, aki nem választott a tradíció mögé bújtatott meghökkentő kivégzési módszerek közül, hanem leadta az állatot egy menhelyen.

 

 

Rapido
Rapido
Fotó: facebook.com/hungariangalgorescue

 

 

Számos alkalommal merül fel kérdésként, hogy mekkora a galgok körüli mítosz, ami nemzetközi szárnyra kel. Valóban élnek a kegyetlen tradíciók? A kételyek eloszlatására két film debütált a közelmúltban: a Yo Galgo és a holland „Broken Spirit – The Galgo’s Last Run”. Ezekben a filmekben vadászok beszélnek arról kendőzetlenül, hogy az állat csak egy eszköz.

 

A magyar csapatnak, a megérkezés pillanatától fogva az legfontosabb, hogy minden agár a megfelelő helyre kerüljön, ha ez több idő, akkor többet várnak, de a sikeres örökbeadás nem csak a kutyák, hanem a potenciális gazdik és csapat érdeke is.

 

 

Olivia
Olivia
Fotó: facebook.com/hungariangalgorescue

 

 

A mostanra örökbefogadott galgoink egy része vidéki, mások városi életet élnek. Figyelünk arra, ki, milyen környezetben érzi majd jól magát, ezért is van a részletes, örökbefogadást megelőző kérdőívünk és a javasolt többszöri látogatás. Mindig a kutya választ, ha működik a kémia, akkor az agarak mindent megtesznek a gazdikért. Sokan a korábbi múltjuk ellenére például cicák mellett élik életüket, de gyakori, hogy odavannak a gyermekekért, a nagymamákért. Nincs mit tagadni, előfordul a férfiaktól való általános félelem, ezen lehet és kell is dolgoznia a gazdiknak. Hosszú folyamat, de minden perce megéri. – mondta Csörgő Tímea, önkéntes. Figyelemmel, törődéssel és szeretettel boldogság nem csak a kutyának, de a családnak is az örökbefogadás.

 

 

Becky
Becky
Fotó: facebook.com/hungariangalgorescue

 

 

A következő expedíció még várat magára, de szerencsére a támogatók továbbra is szívükön viselik a galgok ügyét. Így kapott felkérést legutóbb 4 galgo, több mentett kutyus mellett a Hansgrohe prémium fürdőszobai és konyhai termékei mellett, mókázós fotókon. Ezek a figyelemfelkeltő aktivitások segítenek az alapítványnak, hogy a galgok ügye folyamatosan fókuszban maradjon, ugyanakkor fantasztikus érzés boldognak és kiegyensúlyozottnak látni a mentvényeket. Amíg csapat tagjai a korábbi mentettek éltútját követik, addig minél több embernek kell hallania a galgok szomorú helyzetéről. Magyarországon több olyan összefogás mutatta meg az elmúlt hónapokban, hogy a jó ügyért sokan hajlandóak tenni. Számos módon segíthetünk, ez a 45 kutya is civil összefogás eredményeként menekült meg. Az életük csepp a tengerben, de nekik ez a minden, esély a boldog, szeretetteljes életre.

 

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/hungariangalgorescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt
Kevésbé érezhetjük magunkat fenyegetve egy rosszhírű környéken, ha meglátunk egy kutyasétáltató embert. Főleg, ha a kutya kistestű. Érdekes tanulmány!

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Családtagnak tekinti a háziállatokat az új törvény Spanyolországban Családtagnak tekinti a háziállatokat az új törvény Spanyolországban
Elfogadták azt a törvényt Spanyolországban, mely szerint a háziállatok nem tárgyak, hanem érző lények, és családtagoknak kell tekinteni őket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Rehabportál Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Testével melengetett a fagyban egy alomnyi kiscicát egy kutya Hírek - Címlapon
Testével melengetett a fagyban egy alomnyi kiscicát egy kutya
Közeleg a tél: 18.000 kutya élete veszélyben Hírek - Címlapon
Közeleg a tél: 18.000 kutya élete veszélyben