A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyarok mentettek halálra ítélt spanyol agarakat – így élnek ma

A halálra ítélt spanyol agarak élete hazánkban.


2019. november 28., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Több mint fél év telt el a Hungarian Galgo Rescue Team utolsó expedíciója óta. Mostanra 45 agár fuvarját és örökbefogadását bonyolították le Spanyolországból. Voltak állatok, akik könnyebben és voltak, akik nehezebben találtak új otthonra. Mostanra mindenki szerető családban, felelős gazdi mellett éli az életét. De milyen egy Spanyolországban halálra ítélt galgo élete Magyarországon? Hogyan tudnak beilleszkedni a családi vagy városi környezetbe?„Minden kutya kicsit más, eltérő igényekkel és életháttérrel érkezik. Az eddigi mentetteink között vannak egészen fiatal példányok. Róluk valószínű nagyon gyorsan kiderült, hogy a többiekhez képest kevésbé erős a vadászösztönük vagy egyszerűen csak nem teljesítettek jól, így hamar leadták őket a spanyol menhelyek egyikén. Az ő esetükben a szocializáció, a nevelés és a kapcsolat építése a gazdik legnagyobb feladata.” – mondta Nagy Henriett, a magyar galgo mentés vezetője.

 

 

Ava
Ava
Fotó: facebook.com/hungariangalgorescue

 

 

Vannak 3-5 éves példányok, akik sérülés, lemorzsolódás miatt kerültek „leselejtezésre”. Hallatlan, hiszen egy 3-5 éves kutya még koránt sem idős. Ezek az agarak a testi és lelki sérülések legváltozatosabb formáit mutatják. A félelem, a folyamatos rettegés mellett a vadászatok során szerzett sérülések és a fizikai bántalmazás nyomai is könnyedén felfedezhetőek legtöbbjükön. Pedig ők mind szerencsések, hisz olyan „haladó szemléletű” vadász volt a gazdájuk, aki nem választott a tradíció mögé bújtatott meghökkentő kivégzési módszerek közül, hanem leadta az állatot egy menhelyen.

 

 

Rapido
Rapido
Fotó: facebook.com/hungariangalgorescue

 

 

Számos alkalommal merül fel kérdésként, hogy mekkora a galgok körüli mítosz, ami nemzetközi szárnyra kel. Valóban élnek a kegyetlen tradíciók? A kételyek eloszlatására két film debütált a közelmúltban: a Yo Galgo és a holland „Broken Spirit – The Galgo’s Last Run”. Ezekben a filmekben vadászok beszélnek arról kendőzetlenül, hogy az állat csak egy eszköz.

 

A magyar csapatnak, a megérkezés pillanatától fogva az legfontosabb, hogy minden agár a megfelelő helyre kerüljön, ha ez több idő, akkor többet várnak, de a sikeres örökbeadás nem csak a kutyák, hanem a potenciális gazdik és csapat érdeke is.

 

 

Olivia
Olivia
Fotó: facebook.com/hungariangalgorescue

 

 

A mostanra örökbefogadott galgoink egy része vidéki, mások városi életet élnek. Figyelünk arra, ki, milyen környezetben érzi majd jól magát, ezért is van a részletes, örökbefogadást megelőző kérdőívünk és a javasolt többszöri látogatás. Mindig a kutya választ, ha működik a kémia, akkor az agarak mindent megtesznek a gazdikért. Sokan a korábbi múltjuk ellenére például cicák mellett élik életüket, de gyakori, hogy odavannak a gyermekekért, a nagymamákért. Nincs mit tagadni, előfordul a férfiaktól való általános félelem, ezen lehet és kell is dolgoznia a gazdiknak. Hosszú folyamat, de minden perce megéri. – mondta Csörgő Tímea, önkéntes. Figyelemmel, törődéssel és szeretettel boldogság nem csak a kutyának, de a családnak is az örökbefogadás.

 

 

Becky
Becky
Fotó: facebook.com/hungariangalgorescue

 

 

A következő expedíció még várat magára, de szerencsére a támogatók továbbra is szívükön viselik a galgok ügyét. Így kapott felkérést legutóbb 4 galgo, több mentett kutyus mellett a Hansgrohe prémium fürdőszobai és konyhai termékei mellett, mókázós fotókon. Ezek a figyelemfelkeltő aktivitások segítenek az alapítványnak, hogy a galgok ügye folyamatosan fókuszban maradjon, ugyanakkor fantasztikus érzés boldognak és kiegyensúlyozottnak látni a mentvényeket. Amíg csapat tagjai a korábbi mentettek éltútját követik, addig minél több embernek kell hallania a galgok szomorú helyzetéről. Magyarországon több olyan összefogás mutatta meg az elmúlt hónapokban, hogy a jó ügyért sokan hajlandóak tenni. Számos módon segíthetünk, ez a 45 kutya is civil összefogás eredményeként menekült meg. Az életük csepp a tengerben, de nekik ez a minden, esély a boldog, szeretetteljes életre.

 

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/hungariangalgorescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban
Nem csak simán kutyabarát a Madridban nyílt kávézó. A TheDoger Cafe-ban mindig találkozhatnak a betérők néhány árva kutyával is, akik készen állnak arra, hogy elrabolják a vendégek szívét - és ki tudja, talán haza is mehetnek velük a kávézás után!

Újabb bántalmazott agarak érkeztek hazánkba Újabb bántalmazott agarak érkeztek hazánkba
Sikeres a negyedik expedíció is, amelynek célja, olyan spanyol agarak (galgok) mentése, akik a vadászszezon végeztével „leselejtezésre” kerültek. A Hungarian Galgo Rescue Team Magyarországon szeretne felelős gazdát találni a most érkezett állatoknak.

Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért Újabb magyar mentőexpedíció a galgokért
Negyedik alkalommal indul útra a Hungarian Galgo Rescue Team olyan spanyol agarakért, akiket a vadászszezon végén feleslegesnek ítélnek. Az útnak az agarak mentésén túl célja egy olyan nemzetközi protokoll kiépítése, mely keretében egyszerűbben érkezhetnek hazánkba a végzetük elől menekülő galgok.

Értelmetlen mészárlás Spanyolországban – megkínzott agarak tömegsírját fedezték fel Értelmetlen mészárlás Spanyolországban – megkínzott agarak tömegsírját fedezték fel
Hosszú évek óta használhatták azt a szakadékot a kutyájuktól megszabadulni akaró vadászok, amit a napokban fedeztek fel a spanyol település, Tarancón mellet. Több tucat galgo, azaz spanyol agár teste hevert a sziklák közt - az elkövetők után nyomoznak.

Spanyolországban is tehetetlenek az állatvédők Spanyolországban is tehetetlenek az állatvédők
Spanyolországban évente több ezer agár esik áldozatul a "tradícióknak". Németországban tavaly már felemelték hangjukat az állatvédők a spanyolországi állatkínzás ellen! Idén már itthon is szerveznek demonstrációt – hiszen mi vagyunk az ő hangjuk.

Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el
A Makaón található Canidrome poklában több tízezer agár lelte halálát az elmúlt 54 évben. A nemzetközi összefogásnak köszönhetően 2018-ban bezárják a kutya haláltábort!

Elkeserítő a vadászkutyák sorsa Spanyolországban Elkeserítő a vadászkutyák sorsa Spanyolországban
Hallottál már a spanyol agarak, a galgók borzalmas helyzetéről, amit hazájukban el kell viselniük - mi több, túlélniük? Na és a Podenco-k hasonló sorsáról? Róluk kevesebb hír jut el hozzánk, holott hasonló borzalmakat kell átélniük nap mint nap…

A törött lábán bicegve vezette el éhező kölykeihez az anyakutya a megmentőit A törött lábán bicegve vezette el éhező kölykeihez az anyakutya a megmentőit
Gyönyörű történet az anyai szeretetről, mely erősebb minden más erőnél a világon. A szeretet, ami felülír mindent, és képes még a lehetetlenre is! Ez alól a kutyák sem kivételek, ezt bizonyítja a törött lábú agár-mama megható története is.

Egy spanyol kisváros, ahol az állatok ugyanolyan jogokat kaptak, mint az emberek Egy spanyol kisváros, ahol az állatok ugyanolyan jogokat kaptak, mint az emberek
A városkában a kutyákat és macskákat is “lakosokká” nyilvánították, így hasonló jogokkal ruházták fel őket, mint az embereket. Így is lehet az állatok védelméért harcolni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Vizslatúra AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Testével melengetett a fagyban egy alomnyi kiscicát egy kutya Hírek - Címlapon
Testével melengetett a fagyban egy alomnyi kiscicát egy kutya
Közeleg a tél: 18.000 kutya élete veszélyben Hírek - Címlapon
Közeleg a tél: 18.000 kutya élete veszélyben