A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyarországról örökbefogadott vizsla fogadja az olasz szálloda vendégeit

2019. február 25., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az olasz-osztrák határ közelében fekvő síparadicsomban van egy hotel, ahol egy kedves négylábú fogadja az érkezőket. Nala, a magyar vizsla Magyarországról érkezett olasz gazdáihoz. Mentett kutyaként nem indult boldogan az élete, a Vizslamentésnek hála azonban ma már boldog vizsla!



Hallottunk már szállodai kabalaként "alkalmazott" berni pásztorról, és labradorról is, aki főállású portása lett egy ausztrál luxusszállodának. Nala, a fiatal vizslalány hozzájuk hasonlóan besegít gazdáinak a szálloda mindennapjaiban. A cuki recepciós boldogan fogadja a vendégeket - a két- és négylábúakat egyaránt. A szálloda ugyanis a gazdákkal érkező ebeket is szívesen látja.

 

A kis vizslalány élete nem indult könnyen, szerencséje akkor fordult, mikor a Vizslamentés a szárnyai alá vette. Tőlük fogadta örökbe az olasz szállodatulajdonos, akinek már volt egy szintén mentett agara, Guanna. az agarat Nala rángatta ki vidámságával és életerejével hosszan tartó depressziójából. Az NLCafé újságírója találkozott személyesen is Nalával és gazdijával, aki elmesélte a történetüket:

 

 

Nala, a magyar vizsla lányka a Vizslamentéstől került olasz gazdáihoz
Nala, a magyar vizsla lányka a Vizslamentéstől került olasz gazdáihoz
Fotó: Vizslamentés

 

 

„Évekkel ezelőtt alig néhány magyar fordult csak meg nálunk. Kutyás vendéglátásban pedig egyáltalán nem is gondolkoztunk. Aztán jött Brownie, egy vizsla, és szezonról szezonra visszatérő gazdája. Ők változtattak meg bennünk valamit. Ezek a magyar vizslák a bámulatos intelligenciájukkal mosolyt csalnak az emberek arcára, és képtelenség ajtót mutatni nekik. Brownie vizsla viselkedése értette meg velünk, hogy az igényes vendéglátás összeegyeztethető a kutyákkal, pláne ha azok jól neveltek.

Aztán persze kisvártatva mi is szerettünk volna egy vizslát. Nem volt kérdés számunkra, hogy a szívünkben és az életünkben biztos helye lenne. Semeddig nem tartott volna egy kutyát megvásárolni, ám mert kicsit utánanéztünk a helyzetüknek, rájöttünk, hogy inkább örökbe fogadnánk.  Igen, ahhoz ragaszkodtunk, hogy az »őshazából« érkezzen. Ez volt az egyetlen kikötésünk, hogy Magyarországról jöjjön, és mentett vizsla legyen. Brownie is mentett vizsla, gazdája szívesen segített. Hát így került hozzánk Arta Termébe a Vizslamentéstől Nala.”

 

A magyar vizslájáért hálás szállodatulajdonos azóta minden olyan vendége után, aki vizslamentéses vizslával érkezik, egy-egy zsák tápot küld az állatvédőknek.

"Szegény árva vizsláknak pizzát mégsem küldhetek, mert kihűl, mire megérkezik.” - idézik az állatbarát szállodatulajdonost.

 

 

 

 

 

Forrás: nlcafe.hu
Indexkép forrás: Vizslamentés

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Irodakutya.com Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya, aki négy éves koráig nem labdázott - Morzsi története Hírek - Címlapon
A kutya, aki négy éves koráig nem labdázott - Morzsi története
Hormonális okai lehetnek a kutyák agresszív viselkedésének? Hírek - Címlapon
Hormonális okai lehetnek a kutyák agresszív viselkedésének?