A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet

2021. február 15., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy hét alatt több mint százezren mondták el véleményüket az állatvédelem kérdéseit illetően az online kérdőíven. Fontos, hogy minél többen kitöltsék, hisz az állatok védelme – legyen szó akár a házikedvencekről, akár a haszonállatokról – mindannyiunk közös ügye, felelőssége!



 

Ahogy arról oldalunk is beszámolt, február 7-től elérhető az az online kérdőív, mely a hazai állatvédelem legfontosabb kérdéseiről kéri ki a társadalom véleményét. A kérdőív kitöltésére egy hónap áll rendelkezésre: a kitöltés határideje március 7.

 

A kérdőívet egy hét alatt több mint százezren töltötték ki – jelentette be Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. "Hallassuk a hangunkat, mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk az állatvédelem mellett, hiszen közös ügyünk!" - kérte a miniszteri biztos.

 

Fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket a kérdőív által – és hogy megmutassuk, az állatvédelem fontos ügy, mely mindannyiunkat érint.

A kérdőív mindössze 13 kérdésből áll, kitöltése néhány percet vesz igénybe. Minden kérdéshez találhatunk egy-egy magyarázó leírást, mely az esetlegesen felmerülő bizonytalanságban segítséget nyújthat. A kérdőív érinti a házikedvencek és a haszonállatok védelmét egyaránt, rákérdez a tűzijátékok szabályozására, a cirkuszokban élő állatok helyzetére is.

 

 

A kérdőív érinti a házikedvencek és a haszonállatok védelmét egyaránt
A kérdőív érinti a házikedvencek és a haszonállatok védelmét egyaránt
A kép illusztráció.
Fotó: Unsplash - Peter Schulz

 

 

Az MTI Schneider Kingát, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivőjét idézi a kérdőív kapcsán: Schneider Kinga vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: reméli, hogy a kérdőívben szereplő fontos témák azt vetítik előre, hogy a kormányzat ezekkel foglalkozni kíván a jövőben. A kérdések és az azokra adandó válaszok a felelős állattartóknak egyértelműek, de ahhoz, hogy változás indulhasson meg, a kérdőívek összesítése alapján is egyértelmű képnek kellene kirajzolódnia - vélekedett.

 

Beszélt arról is, hogy Magyarországon a legnagyobb problémát a kóbor állatok és az ivartalanítás kérdése jelenti. Ez a két terület azonnali beavatkozást igényel - jelentette ki. Példaként azt említette, hogy a gyepmesteri teleprendszer átalakításánál fokozottan kellene érvényesülnie az állatvédő szemléletnek, az ivartalanítások számának növeléséért pedig kormányzati, központi segítségre lenne szükség.

 

 

 

 


A kérdőív az alábbi linken érhető el: 

https://allatvedelem.kormany.hu/


 

 

Nagyon fontos, hogy minél többen kitöltsük a kérdőívet, hiszen az állatok védelme mindannyiunk érdeke. Mi több: felelőssége!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémeti környékén történt a felháborító eset, ami szégyenbe hozta Magyarországot a világ előtt.

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast 3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast
A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A pici lány is felsorakozik a kerítésnél, mikor a szomszéd jutalomfalatot ad kutyáinak Hírek - Címlapon
A pici lány is felsorakozik a kerítésnél, mikor a szomszéd jutalomfalatot ad kutyáinak
Szelídített állatból szeretett kedvenc – így váltak a kutyák társainkká Hírek - Címlapon
Szelídített állatból szeretett kedvenc – így váltak a kutyák társainkká