A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál

2023. április 01., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hope, a mentőkutya, vezetője Lehoczki László, és Novák Katalin köztársasági elnök tett látogatást annál a török kisfiúnál, aki a magyar mentőknek hála élve kiszabadulhatott a földrengés romjai alól.



 

Lehoczki László és mentőkutyája, Hope Novák Katalin köztársasági elnökkel érkeztek Törökországba. A háromnapos úton felavatták Mancs szobrát, előtte pedig meglátogatták Ahmeth-et.

 

A négy éves kisfiú túlélte a tragédiát, amit oly sokan nem. A földrengés elvette tőle szüleit és a testvérét is, őt viszont élve sikerült kimenteni a romok alól. Ahmeth-et Hope fedezte fel a romok alatt 5 nappal a földrengés után. Jelzésének hála azonnal megkezdhették kiszabadítását. A fiú túlélte, az egyik lábát azonban amputálni kellett. Most két nagymamája vigyáz rá, ők fogják felnevelni.

 

 „A kisfiú azt mondta, emlékszik az ugatására. Hope ugatására.” –írja Lehoczki László Facebook oldalán felesége, Lehoczki Beatrix. Megható pillanat volt a találkozás, amit még a sokat látott, kemény mentősök is megkönnyeztek.

 

A kis Ahmeth egy rajzot is készített megmentőinek, amin a magyar és a török zászló látható.

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/novak.katalin.official

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken Hírek - Címlapon
Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken
Felavatták Mancs szobrát Törökországban Hírek - Címlapon
Felavatták Mancs szobrát Törökországban