A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál

2023. április 01., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Hope, a mentőkutya, vezetője Lehoczki László, és Novák Katalin köztársasági elnök tett látogatást annál a török kisfiúnál, aki a magyar mentőknek hála élve kiszabadulhatott a földrengés romjai alól. 

Lehoczki László és mentőkutyája, Hope Novák Katalin köztársasági elnökkel érkeztek Törökországba. A háromnapos úton felavatták Mancs szobrát, előtte pedig meglátogatták Ahmeth-et.

 

A négy éves kisfiú túlélte a tragédiát, amit oly sokan nem. A földrengés elvette tőle szüleit és a testvérét is, őt viszont élve sikerült kimenteni a romok alól. Ahmeth-et Hope fedezte fel a romok alatt 5 nappal a földrengés után. Jelzésének hála azonnal megkezdhették kiszabadítását. A fiú túlélte, az egyik lábát azonban amputálni kellett. Most két nagymamája vigyáz rá, ők fogják felnevelni.

 

 „A kisfiú azt mondta, emlékszik az ugatására. Hope ugatására.” –írja Lehoczki László Facebook oldalán felesége, Lehoczki Beatrix. Megható pillanat volt a találkozás, amit még a sokat látott, kemény mentősök is megkönnyeztek.

 

A kis Ahmeth egy rajzot is készített megmentőinek, amin a magyar és a török zászló látható.

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/novak.katalin.official

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról
Több száz emberéletet mentett meg a világ számos országában, nevét világszerte ismerik. Mancs, a hős mentőkutya emlékére nevezhetnek el egy teret Miskolcon.

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Négylábú őrangyal – Egy kóbor kutya vigasztalta meg a temetőben a síró nőt Négylábú őrangyal – Egy kóbor kutya vigasztalta meg a temetőben a síró nőt
Egyre csak adta a pacsikat, mintha mancsával próbálta volna simogatni, vigasztalni a lányt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken Hírek - Címlapon
Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken
Felavatták Mancs szobrát Törökországban Hírek - Címlapon
Felavatták Mancs szobrát Törökországban