A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megmenekült az altatás elől Alain Delon kutyája

2024. August 22., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A francia filmsztár utolsó kívánsága volt, hogy kedvencét vele együtt temessék el.



 

A világhírű színész 88 éves korában hunyt el augusztus 18-án. Szokatlan kéréssel állt elő, mely szerint családjának el kellett volna altatnia 10 éves kutyáját, hogy ő is gazdája mellett nyugodjon a sírban.

 

Állatbarátok és állatjogi aktivisták tucatjai fejezték ki mély megdöbbenésüket, hogy Delon kívánságára véget vetnének egy egészséges kutya életének. Felajánlották, hogy új gazdit keresnek Loubo számára, mert élnie kell.

 

Az egyik legnagyobb francia állatvédő szervezet, az SPA is támogatta ezt a lépést. Álláspontjuk szerint „egy állat élete nem függhet az ember életétől. Egyesületünk szívesen befogadja a kutyát, hogy megtalálja neki az ideális otthont.”

 

 

Alain Delon fia, Anthony Delon és Loubo, a 10 éves Malinois
Alain Delon fia, Anthony Delon és Loubo, a 10 éves Malinois
Fotó: Instagram/@thereanthonydelon

 

 

Franciaországban nem létezik olyan törvény, amely megakadályozná, hogy a tulajdonosok elaltassák állataikat – az állatorvosok döntése, hogy teljesítik-e a kérést.

 

Szerencsére pozitív fordulat állt be az ügyben, mikor a család bejelentette, hogy nem fognak eleget tenni a néhai színész kívánságának:

 

„Most beszéltem Anouchka Delonnal (Alain Delon lánya), és elmondta, hogy Loubo a család része, és megtartják. A kutyát nem fogják elaltatni” – mondta el a Brigitte Bardot Alapítvány szóvívője.

 

 

Alain Delon kedvenceivel
Alain Delon kedvenceivel
Fotó: boredpanda.com

 

 

Delon állatszeretete gyerekkorára nyúlik vissza. Fiatalkorában vastag katonai kabátot húzott a hűvös időben: belső bélésének hála „meleg kuckóra” találtak a kölyökkutyák, akikkel útközben találkozott. Első kedvence egy Gala nevű dobermann volt. Saját bevallása szerint egyszer rákiabált a kutyára, ám ahogy utána ránézett, a tekintetében minden benne volt:

 

„Láttam, hogy sír. Azóta mindent értek, és a kutyáim mindig mosolyognak.” - fogalmazott a színész

 

A hontalan állatok számára 5 menhelyet és létrehozott élete soránAktívan fellépett az állatkínzás ellen is. Egy nap, amikor tudomást szerzett arról, hogy a Pireneusokban néhány kegyetlen ember benzinnel leöntött és felgyújtott egy kutyát, odaküldte saját állatorvosát, és feljelentést tett az ügyben. A tárgyalóteremben a Mambo nevű kutya is jelen lehetett – ez volt az első eset, hogy a bíró engedélyezte a négylábú áldozat jelenlétét. Delon még ügyvédet is próbált szerezni a kutyának. Erőfeszítése sikerrel járt: az állatkínzókat hosszú időre rács mögé dugták.

 

 

Alain Delon mindig is nagy kutyabarát hírében állt
Alain Delon mindig is nagy kutyabarát hírében állt
Fotó: boredpanda.com

 

 

Delon mindig is nagy kutyabarát hírében állt: a Párizstól 137 kilométerre délkeletre található otthona, La Brûlerie erdős területén 35 egykori kedvencének állított sírt. Még egy kápolnát is építtetett az irántuk érzett szeretete és tisztelete jeléül.

 

Egy 2018-as interjúban Delon elmondta, hogy élete során 50 kutyája volt, fajtatiszták és keverékek egyaránt. Élete vége felé visszatért ahhoz a fajtához, amely a legközelebb állt a szívéhez, mely nem más, mint a „mali”. Amikor feltették neki a kérdést 1996-ban, egy televíziós műsorban, hogy milyen állatként szeretne reinkarnálódni, habozás nélkül ezt a kutyafajtát nevezte meg.

 

A színész lánya és két fia néhány nappal ezelőtt jelentette be a színész halálát. Loubo, a 10 éves Malinois neve is szerepelt a bejelentésben. Delon utolsó kívánsága ugyanis az volt, hogy szeretné, ha halálával kutyája élete is véget érne, mert úgy vélte, Loubo rettenetesen szenvedne gazdája hiányától.

 

 

 

 

Delon másik kívánsága az volt, hogy „úgy temessék el, mint bármi mást”, mindenféle nagyzolás nélkül. Döntését tiszteletben tartva családja szűk körben helyezi nyugalomra a színészt.

 

Megható gondolataival búcsúzunk tőle:

 

„Szerinted a kutyáim tudják, hogy ki vagyok? Hogy én vagyok Alain Delon? Nem is érdekel. Szeretnek engem, attól függetlenül, hogy ki vagyok és mit csinálok. Ez a feltétel nélküli szeretet, a gondolkodás nélküli szeretet – a teljes, igaz szerelem!”

 

 

Forrás: theguardian.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Zavarba ejtőnek tűnhet, ám a kutyák számára a kommunikáció lényeges részét képezi az, hogy megszimatolják egymás intim területeit. Miben segíti ez őket?

Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull
Kedves videó egy váratlan találkozásról.

Kutyamentés kötélből – különleges mentőcsapatok versenyeztek a Budavári Palotanegyedben Kutyamentés kötélből – különleges mentőcsapatok versenyeztek a Budavári Palotanegyedben
Szerencsére sérülésről nem volt szó, hiszen nem éles helyzet volt: a versenyzőknek kötéltechnikai eszközökkel kellett egy mélyben rekedt kutyát menteniük.

Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava
Barátságuk már több, mint három éve töretlen. Szívmelengető videók!

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Beagle Club Online Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel Hírek - Címlapon
A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Szőlő és mazsola: mérgezést okozhatnak kutyáknál Hírek - Címlapon
Szőlő és mazsola: mérgezést okozhatnak kutyáknál