A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt

2023. július 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Több tucatnyi felnőtt és gyermek döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább a félős ebeknek segít. 

A függetlenség napja kiemelt ünnepnap az Egyesült Államokban, ilyenkor a legtöbb településen megannyi programmal és hatalmas tűzijátékkal koronázzák meg az eseményt. Sajnos ez egyúttal azt is jelenti, hogy kutyák milliói bújnak el rettegve az ágy alá, vagy futnak világgá félelmükben a zaj miatt.

 

Azoknak, akik a menhelyek rácsai mögött töltik ezt az időszakot, még ijesztőbb e jeles alkalom, hiszen nincs hova bújniuk. Összekucorodnak a kennel sarkában, reszketve várják, hogy véget érjen a pokoli durranások borzalma. Mindössze ennyit tehetnek. Egyedül vannak, és nincs annyi önkéntes, hogy minden kutyára jusson egy.

 

 

Július 4-én rengetegen látogattak el a menhelyre, hogy segítsenek a kutyáknak megnyugodni
Július 4-én rengetegen látogattak el a menhelyre, hogy segítsenek a kutyáknak megnyugodni
Fotó: TheDodo/MCCAC

 

 

Az egyik állatmenhely remek ötlettel állt elő: elindították a „Calming the Canines”, vagyis magyarul, a „Nyugalmat a Kutyusoknak” című programjukat, mellyel hagyományt szeretnének teremteni július 4-e alkalmából.

 

Már tavaly is sokan jelentkeztek felhívásukra. Több mint 300 lelkes kutyabarát döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább két arizonai menhelyen tölt el pár órát, hogy segíthessen a rettegő ebeknek egy kis nyugalomra lelni.

 

„Néhányan énekeltek nekik, mások meséket olvastak fel, és voltak olyanok is, akik csak ott ültek a kutyusokkal, és jutalomfalatokkal ajándékoztak meg őket. Annyira jó érzés volt ott lenni! Látszott, hogy a kutyák egyszerűen imádták, hogy rájuk irányult minden figyelem. Teljesen lekötötték őket az emberek, ahelyett, hogy a kinti robajra figyeltek volna” - emlékezett vissza Amy Engel, aki idén már másodszor látogatott el július 4-én a menhelyre.

 

 

A gyerekek mesét olvastak fel a rettegő kutyáknak a tűzijáték alatt a menhelyen
A gyerekek mesét olvastak fel a rettegő kutyáknak a tűzijáték alatt a menhelyen
Fotó: TheDodo/MCCAC

 

 

A kutyabarátoknak annyira megtetszett a nyugi-program, hogy sokan újra és újra visszatérnek az árvácskákhoz. Barátságok szövődtek az emberek és az ebek között; volt, aki kedvet kapott az önkéntes segítségnyújtáshoz, míg mások ideiglenes otthont ajánlottak fel a négylábúaknak. És persze akadt olyan kutya is, aki a programnak hála talált gazdira.

 

Egy csepp kedvesség óriási ajándék lehet egy magányos kutya számára. Remélhetőleg még több menhelyen átveszik majd a nyugi-programot nemcsak tűzijátékkal járó ünnepségek idején, hanem egyéb alkalmakkor is.

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Unsplash/@markuswinkler - MCCAC

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint 80 kilós kutyát mentettek a tűzoltók Hírek - Címlapon
Több mint 80 kilós kutyát mentettek a tűzoltók
Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Hírek - Címlapon
Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?