A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt

2023. július 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Több tucatnyi felnőtt és gyermek döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább a félős ebeknek segít. 

A függetlenség napja kiemelt ünnepnap az Egyesült Államokban, ilyenkor a legtöbb településen megannyi programmal és hatalmas tűzijátékkal koronázzák meg az eseményt. Sajnos ez egyúttal azt is jelenti, hogy kutyák milliói bújnak el rettegve az ágy alá, vagy futnak világgá félelmükben a zaj miatt.

 

Azoknak, akik a menhelyek rácsai mögött töltik ezt az időszakot, még ijesztőbb e jeles alkalom, hiszen nincs hova bújniuk. Összekucorodnak a kennel sarkában, reszketve várják, hogy véget érjen a pokoli durranások borzalma. Mindössze ennyit tehetnek. Egyedül vannak, és nincs annyi önkéntes, hogy minden kutyára jusson egy.

 

 

Július 4-én rengetegen látogattak el a menhelyre, hogy segítsenek a kutyáknak megnyugodni
Július 4-én rengetegen látogattak el a menhelyre, hogy segítsenek a kutyáknak megnyugodni
Fotó: TheDodo/MCCAC

 

 

Az egyik állatmenhely remek ötlettel állt elő: elindították a „Calming the Canines”, vagyis magyarul, a „Nyugalmat a Kutyusoknak” című programjukat, mellyel hagyományt szeretnének teremteni július 4-e alkalmából.

 

Már tavaly is sokan jelentkeztek felhívásukra. Több mint 300 lelkes kutyabarát döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább két arizonai menhelyen tölt el pár órát, hogy segíthessen a rettegő ebeknek egy kis nyugalomra lelni.

 

„Néhányan énekeltek nekik, mások meséket olvastak fel, és voltak olyanok is, akik csak ott ültek a kutyusokkal, és jutalomfalatokkal ajándékoztak meg őket. Annyira jó érzés volt ott lenni! Látszott, hogy a kutyák egyszerűen imádták, hogy rájuk irányult minden figyelem. Teljesen lekötötték őket az emberek, ahelyett, hogy a kinti robajra figyeltek volna” - emlékezett vissza Amy Engel, aki idén már másodszor látogatott el július 4-én a menhelyre.

 

 

A gyerekek mesét olvastak fel a rettegő kutyáknak a tűzijáték alatt a menhelyen
A gyerekek mesét olvastak fel a rettegő kutyáknak a tűzijáték alatt a menhelyen
Fotó: TheDodo/MCCAC

 

 

A kutyabarátoknak annyira megtetszett a nyugi-program, hogy sokan újra és újra visszatérnek az árvácskákhoz. Barátságok szövődtek az emberek és az ebek között; volt, aki kedvet kapott az önkéntes segítségnyújtáshoz, míg mások ideiglenes otthont ajánlottak fel a négylábúaknak. És persze akadt olyan kutya is, aki a programnak hála talált gazdira.

 

Egy csepp kedvesség óriási ajándék lehet egy magányos kutya számára. Remélhetőleg még több menhelyen átveszik majd a nyugi-programot nemcsak tűzijátékkal járó ünnepségek idején, hanem egyéb alkalmakkor is.

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Unsplash/@markuswinkler - MCCAC

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket? Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket?
Ki tudna ellenállni egy mennyei fahéjas finomságnak? Ugye, hogy még kedvencünk sem? De milyen hatással van rájuk a fahéj?

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Segítséget kér a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Segítséget kér a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Idén már tizedik alkalommal indul a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, hogy segítsen hazatalálni azoknak az állatoknak, akik a szilveszteri tűzijátékoktól megrettenve menekültek el otthonukból. Nem tudnának azonban ilyen hatékonyan dolgozni az Ügyelet gerincét adó önkéntesek nélkül.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jégbe szakadt kutyát mentettek a tűzoltók Székesfehérváron Hírek - Címlapon
Jégbe szakadt kutyát mentettek a tűzoltók Székesfehérváron
Szerette volna megmenteni egy kutya életét az altatástól, végül hárommal tért haza Hírek - Címlapon
Szerette volna megmenteni egy kutya életét az altatástól, végül hárommal tért haza