A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyről örökbefogadott kutya lett Franciaország elnöki ebe

2017. augusztus 31., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A menhelyről egyenesen az Élysée-palotába költözhetett a gyönyörű labrador keverék: így egy névtelen, árva kutyusból elnöki eb lett Nemo!Mi, kutyások, tudjuk, hogy az otthon csak egy négylábúval lehet teljes, legyen az egy egyszerű kis lakás, vagy maga az Élysée-palota. A háború óta minden francia elnöknek volt kutyája, ez már szinte hagyománynak számít az országban. Most ismét gazdagabb lett a palota egy kutyával, méghozzá Nemoval, a fekete labrador keverékkel.

 

Labrador keverék lett Franciaország első kutyája

 

Emmanuel Macron francia elnök és felesége, Brigitte az SPA állatvédő szervezettől fogadta örökbe a kedves keveréket vasárnap. Nevét Brigitte kedvenc regénye ihlette: Verne Húszezer mérföld a tenger alatt-ja.

 

Az elnök egyébként nem akarta ajándékként elfogadni Nemot a szervezettől, így 250 eurót adományozott nekik. Nemo örökbefogadása nem csupán “egy kutya érkezése a családba”: hatalmas jelentőséggel bír, hiszen az ország első embere ezzel mindenkinek példát mutat. Az állatvédelem és az örökbefogadás mellett áll ki - az pedig, hogy fekete kutyát választottak, külön öröm, ismervén a nehéz gazdisodását ezeknek az ebeknek.

 

 

 

Témába vág

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
Mintha érezte volna, hogy most valami nagyon fontos dolog van történőben.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így készíts egészséges jutalomfalatot kedvencednek! Hírek - Címlapon
Így készíts egészséges jutalomfalatot kedvencednek!
Erre figyelj tápválasztáskor Hírek - Címlapon
Erre figyelj tápválasztáskor