A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindenét feláldozta a kutyákért

2016. június 11., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A szerb Sasa Pejčić állatszeretete és önfeláldozása példaértékű! Jó arra gondolni, hogy a sok szörnyűség mellett ilyen csodák is történnek a világban!



“Minden időmet nekik szentelem. Nincs időm sem enni, sem pedig magánéletet élni. Minden egyes nap küzdeni kell azért, hogy ezek az állatok megkaphassák az ételt és azt a gondoskodást és szeretetet, amit megérdemelnek.”

 

Szerbiában rengeteg kutya él az utcán gazdátlanul. Sasa Pejčić nem mindennapi módon segített az árva ebeken: egy öreg lovastanyát vásárolt meg, ahol most közel 500 kutya él vele.

Az istállóban menedékre lel minden négylábú: együtt élhetnek biztonságban, védve vannak az időjárás viszontagságaitól: a hidegtől, esőtől, széltől. Nem kell harcolniuk a mindennapi betevőért, nem kell többet éhezniük, szomjazniuk.

 

Hűsölés a forró nyárban - Sasa minden kutyáról gondoskodik, aki hozzá kerül
Hűsölés a forró nyárban - Sasa minden kutyáról gondoskodik, aki hozzá kerül
Fotó: barkpost.com

 

Sasa számára komoly feladat minden kutyának biztosítani az ellátást és az élelmet, mely havonta 15 dollárt tesz ki ebenként. Nem hangzik soknak, de gondoljunk bele: ezt az összeget 450-szer kell kiadnia minden hónapban. Ennek költségét támogatások és egy alapítvány, a The Harmony Fund segítségével teremti elő. Önkéntes állatbarátok szponzorálhatnak egy-egy, vagy akár több kutyát is - eddig csupán 88 kutya lelt ilyen nagylelkű támogatóra. A kutyák közül már sokat örökbe fogadtak, ám mindig érkeznek újak is.

 

Egy videó is készült Sasa “kutyaparadicsomáról”. Az itt élő kutyák boldogok, vidámak, hisz itt olyan dolgot kaptak, amit sehol máshol: szeretetet, gondoskodást és törődést.

 

 

 

Forrás: barkpost.com
Cikk első megjelenése: 2015. október 28.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan kezeljük a hiperaktív kutyát? Hírek - Címlapon
Hogyan kezeljük a hiperaktív kutyát?
Miért ásnak a kutyák? Hírek - Címlapon
Miért ásnak a kutyák?