A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindenét feláldozta a kutyákért

2016. június 11., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A szerb Sasa Pejčić állatszeretete és önfeláldozása példaértékű! Jó arra gondolni, hogy a sok szörnyűség mellett ilyen csodák is történnek a világban!“Minden időmet nekik szentelem. Nincs időm sem enni, sem pedig magánéletet élni. Minden egyes nap küzdeni kell azért, hogy ezek az állatok megkaphassák az ételt és azt a gondoskodást és szeretetet, amit megérdemelnek.”

 

Szerbiában rengeteg kutya él az utcán gazdátlanul. Sasa Pejčić nem mindennapi módon segített az árva ebeken: egy öreg lovastanyát vásárolt meg, ahol most közel 500 kutya él vele.

Az istállóban menedékre lel minden négylábú: együtt élhetnek biztonságban, védve vannak az időjárás viszontagságaitól: a hidegtől, esőtől, széltől. Nem kell harcolniuk a mindennapi betevőért, nem kell többet éhezniük, szomjazniuk.

 

Hűsölés a forró nyárban - Sasa minden kutyáról gondoskodik, aki hozzá kerül
Hűsölés a forró nyárban - Sasa minden kutyáról gondoskodik, aki hozzá kerül
Fotó: barkpost.com

 

Sasa számára komoly feladat minden kutyának biztosítani az ellátást és az élelmet, mely havonta 15 dollárt tesz ki ebenként. Nem hangzik soknak, de gondoljunk bele: ezt az összeget 450-szer kell kiadnia minden hónapban. Ennek költségét támogatások és egy alapítvány, a The Harmony Fund segítségével teremti elő. Önkéntes állatbarátok szponzorálhatnak egy-egy, vagy akár több kutyát is - eddig csupán 88 kutya lelt ilyen nagylelkű támogatóra. A kutyák közül már sokat örökbe fogadtak, ám mindig érkeznek újak is.

 

Egy videó is készült Sasa “kutyaparadicsomáról”. Az itt élő kutyák boldogok, vidámak, hisz itt olyan dolgot kaptak, amit sehol máshol: szeretetet, gondoskodást és törődést.

 

 

 

Forrás: barkpost.com
Cikk első megjelenése: 2015. október 28.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan kezeljük a hiperaktív kutyát? Hírek - Címlapon
Hogyan kezeljük a hiperaktív kutyát?
Miért ásnak a kutyák? Hírek - Címlapon
Miért ásnak a kutyák?