A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindent a kutyáinkért - iskolapadba ültek a kutyások

Már harmadszor gyűltek össze tanulni az “akadémisták”: a III. Magyar Kutyás Akadémián jártunk


2017. március 27., 17:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
A jó pap holtig tanul - tartja a mondás. Igaz ez ránk, kutyásokra is, sosem tudhatunk”eleget”, mindig van mivel növelni a tudásunkat, szélesíteni a látókörünket. Ehhez pedig minden feltételt biztosít a Magyar Kutyás Akadémia: ezúttal öt szakembertől tanulhattunk öt izgalmas témáról.A gazdik, leendő gazdik és az érdeklődő kutyabarátok apraja nagyja összegyűlt Gödöllőn, a Szent István Egyetemen, hogy neves szakemberektől tanulhassanak még többet kedvenceikről, azok tartásáról, egészségéről, viselkedéséről.

 

Magyar Kutyás Akadémia

 

Ezúttal is igen érdekes témák kerültek terítékre: megtudhattuk például, miben különbözik a farkasok és a kutyák viselkedése, egyénisége - alátámasztásul Dr. Maros Katalin izgalmas kísérletekről készült videófelvételeket mutatott be a közönségnek.

 

Dr. Maros Katalin, az etológiáról beszélt
Dr. Maros Katalin, az etológiáról beszélt

 

Lebilincselő előadást tartott Dr. Bendzsel Dániel kedvenceink füléről, annak felépítéséről, és talán ami a legfontosabb: a kutyafül tisztításáról, lehetséges betegségeiről, és ezek gyógymódjairól. Előadásának hála tisztább képet kaphattak a gazdik a hallásról, most már pontosan tudjuk, mire hogyan kell odafigyelni.

 

Dr. Bendzsel Dániel előadása a kutyák hallásáról
Dr. Bendzsel Dániel előadása a kutyák hallásáról

 

Jól tudjuk mindannyian, hogy mennyire fontos a kutyáink megfelelő lefárasztása - mégis újra- és újra elő kell venni a témát. Nem elég egy kis szaladgálás a póráz végén: kell a játék, a feladatok, az új trükkök tanulása. Erről (is) szólt Dr. Lukács Zoltán előadása. Kiemelte, mennyire fontos a megfelelő tér a négylábúak számára, ahol kedvükre mozoghatnak, nem korlátozza őket a póráz. Ehhez kapcsoltan emlékeztetett bennünket: A Bayer Kutyatér programjában most a gazdik szavazása dönti el, melyik kutyafuttatót újítsák fel, pontosabban alakítsák át kutyajátszótérré.

 

Dr. Lukács Zoltán
Dr. Lukács Zoltán

 

A szünetekben nem csak megbeszélhették a gazdik a hallottakat, az előadóktól kérdezhettek is a gazdik, a szakemberek pedig igyekeztek minden kérdést minél alaposabban megválaszolni. Ezzel párhuzamosan a Golden Paws, és a Josera temrékei között csemegézhettünk, belelapozhattunk a Gyógynövények kutyáknak című könyvbe, a Kutyavilág Alapítványnál pedig mindent megtudhattunk a közelgő Kutyavilág Expo-ról.

 

Szakkönyvet is találhattak a gazdik

 

Az előadások sora ebéd után is folytatódott, méghozzá egy olyan témával, ami a gazdik nagy részét érinti, hiszen sokan szembesülnek nap mint nap a szeparációs szorongás, vagy épp a különböző dolgoktól való félelem problémájával. A témát Dr. Paál Csaba segítségével jártuk körbe: megismerhettük a szorongás és félelem kialakulásának miértjeit, és megismerhettük a lehetséges megoldásokat is.

 

Dr Paál Csaba a szorongásról, szeparációról és félelemről beszélt
Dr Paál Csaba a szorongásról, szeparációról és félelemről beszélt


Rengeteg kérdés merült fel Marton Zsófia előadása kapcsán: előadásában a gyógynövények szerepéről, használhatóságáról tudhattunk meg többet. Nagyon érdekes téma és lehetőség, ám óvatosságra is inti a gazdikat a szakértő: alapos tájékozódás és megfelelő tudás birtokában álljunk csak neki a házipatikához! Minden kutya más, máshogy reagálhat a gyógynövényekre. Másfelől a gyógynövények alkalmazása nem helyettesítheti az állatorvos szakértő szemeit, és a szükséges gyógyszereket - ám remek kiegészítésül szolgálhatnak a kezelések mellé.

 

Marton Zsófia
Marton Zsófia

 

A Magyar Kutyás Akadémia megálmodóját, Pazonyi Zsanettet, a konferencia után arról kérdeztük, hogy értékeli a harmadik konferenciát, mire számíthatunk a jövőben és egyáltalán: milyen érzés egy álom valóra válása:

 

Három rendezvényen vagy túl: milyen érzés? Hogy értékeled a legutóbbi konferenciát?

Rendkívül nagy öröm számomra, hogy a mintegy másfél évvel ezelőtt még álomként dédelgetett elképzelésem olyannyira valósággá vált, hogy egyre növekvő számú érdeklődő akadémistánknak tudunk minőségi tudást adni jó társaságban és kellemes közegben, közérthető módon. Mindehhez számos, a maga szakterületén méltán kiválóságnak nevezhető szakember nyújt segítő kezet időről időre, és ezért elmondhatatlanul hálás vagyok. Jó érzés látni az érkezők csillogó szemeit, az előadások alatti töretlen figyelmet, az akadémisták aktív részvételét egyes interaktív programokon és tanúja lenni barátságok szövődésének. Sikeresnek értékelem az legutóbbi konferenciát és a megelőző rendezvényeket is, hiszen célkitűzésemet, mely szerint minden érdeklődő számára elérhető tudást és információkat szeretnék közvetíteni közérthető formában - valamennyi rendezvényen sikerült megvalósítani, és egyre növekvő igény van a folytatásra is, melyet már a III. Kinológiai Konferencia zárását követő pillanatokban örömmel és készséggel megkezdtem.

 

Pazonyi Zsanett, az Akadémia megálmodója
Pazonyi Zsanett, az Akadémia megálmodója

 

Hogyan tovább? Mikor ülhetünk be legközelebb az iskolapadba?

Pécsett a Kutyavilág Expo társrendezvénye lesz a következő konferencia, melynek témái: kutyakozmetika, ivartalanítás, tenyésztés pénzügyi és adójogi környezete; továbbá kutyaelsősegély fókuszban a nyár lehetséges veszély forrásai. Ősszel a tervezet szerint 2 napos tematikus konferenciával térünk vissza az anatómia és mozgástan témakörét feldolgozva az alapoktól közérthetően. Év közben sem hagyjuk minőségi program nélkül a kutyásokat. Meglepetéseinkről weboldalunkon bővebben olvashatnak majd az érdeklődők.

 

 

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

A kutyák agyában is tetten érhető, hogy milyen ételt szeretnek A kutyák agyában is tetten érhető, hogy milyen ételt szeretnek
A kutyák agyában, pontosabban a jutalom feldolgozásáért felelős nucleus caudatusban is tetten érhető, hogy milyen ételt szeretnek igazán és milyet kevésbé - derült ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék és a francia Symrise Pet Food cég közelmúltban megjelent közös kutatásából.

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben 7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben
Az utazási betegség létező dolog, de honnan tudhatjuk, hogy kedvencünk is ezzel küzd?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közel 50 kutyát menekítettek ki a levágás elől Dél-Koreában Hírek - Címlapon
Közel 50 kutyát menekítettek ki a levágás elől Dél-Koreában
5 év börtönt kapott az állatkínzó Hírek - Címlapon
5 év börtönt kapott az állatkínzó