A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindig van remény - egy 16 éves kutya története

2016. március 06., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Szívszorító történet: nem remélték, hogy az öreg kutyát bárki is befogadná. Bear 16 évesen várta egy menhelyen, hogy eljöjjön érte valaki, aki magához veszi, szeretni és simogatni fogja.



A menhely dolgozói nem sok reményt fűztek ahhoz, hogy bárki is hazavinné Beart. A tapasztalat az, hogy inkább a fiatal kutyákat fogadják be a leendő gazdik. Egy ilyen öreg kutya, mint Bear nem kell már senkinek…

És akkor eljött nap. Egy család érkezett a menhelyre, akik a dolgozók legnagyobb meglepetésére Beart szerették volna hazavinni. Semelyik másik kutya még csak meg sem fordult a fejükben: nekik csakis Bear kellett. Beleszerettek.

 

Nem telt el sok idő, és az öreg kutyus kicserélődött! Új nevet kapott, hogy a régi ne emlékeztesse őt a borzalmas időkre, mikor a menhelyen sínylődött. Így lett Bearből Norman, egy igazi boldog, gazdis kutya! Szőre nem volt többé csapzott, hanem fényes és csillogó! Nem éhezett, kiálló csontjai eltűntek a felszedett kilók alatt.

 

És ami a legfontosabb: BOLDOG volt! És ehhez nem is kellett más: csak egy kis szeretet, odafigyelés és törődés. Ennyi kell csak ahhoz, hogy egy kutya életét (legyen az öreg vagy fiatal, kicsi vagy nagy) örökre megváltoztassuk.

 

Norman története képekben:

 

Bear menhelyi adatlapja
Bear menhelyi adatlapja
Fotó: viralnova.com

 

Csapzott, néhol hiányzó szőr... Ilyen volt Bear a befogadás előtt
Csapzott, néhol hiányzó szőr... Ilyen volt Bear a befogadás előtt
Fotó: viralnova.com

 

Úton az új otthon felé
Úton az új otthon felé
Fotó: viralnova.com

 

Rengeteg finom kutya-falat várt Bearre új otthonában
Rengeteg finom kutya-falat várt Bearre új otthonában
Fotó: viralnova.com

 

Az öreg kutya végre meleg otthonban, puha takarón alhatott. És körbevette a szeretet.
Az öreg kutya végre meleg otthonban, puha takarón alhatott. És körbevette a szeretet.
Fotó: viralnova.com

 

Az öreg keverék új néven és új élettel
Az öreg keverék új néven és új élettel
Fotó: viralnova.com

Forrás: viralnova.com
Indexkép forrás: viralnova.com
Cikk első megjelenése: 2015. november 08.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával a vonaton Hírek - Címlapon
Kutyával a vonaton
Praktikák - így tartsd tisztán a kutyás lakást! Hírek - Címlapon
Praktikák - így tartsd tisztán a kutyás lakást!