A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mitől lesz kiegyensúlyozott a kutya-gazdi kapcsolat?

2017. október 28., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Azok, akik nem tartanak kutyát, gondolhatják, annyiból áll az életünk, hogy adunk enni, inni az ebnek, elvisszük sétálni, néha játszunk vele, és ha eljön az oltás ideje, megyünk az állatorvoshoz. Holott ennél mennyivel szövevényesebb a kutya-gazda kapcsolat!A kezdő kutyások ennél már árnyaltabban látják a dolgot, hiszen a saját bőrükön tapasztalják, milyen is egy kutyussal megosztani az életet. Simik, pocakvakarások, bohóckodások a parkban, egy-egy nasi, jutalomfalat. Egy kis tanítgatás is belefér: ülj, fekszik, pacsi. De elég mindez egy boldog, kiegyensúlyozott kutya-gazda kapcsolathoz?

 

Nem.

 

Mitől lesz kiegyensúlyozott a kutya-gazdi kapcsolat

 

A kutya a fajtájától, személyiségétől, korától függően a legkülönbözőbb foglalkozásokat, feladatokat igényli. Nem is beszélve arról, mennyire különböző kommunikációt használnak a négylábúak!

 

A Gondos Gazdik szakértője végigvette, mik azok az aprónak tűnő, de annál fontosabb részletek, amik segítik a kiegyensúlyozott kutya-gazda kapcsolat kialakulását. Ha kíváncsi vagy rá, kattints ide, és olvasd el a teljes cikket! 

Forrás: gondosgazdik.hu, kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 Brimo partysátor Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új kutyás mozifilm a láthatáron Tom Hanks főszereplésével Hírek - Címlapon
Új kutyás mozifilm a láthatáron Tom Hanks főszereplésével
Módosítás a BKK szabályzatban - így érinti a kutyával utazókat Hírek - Címlapon
Módosítás a BKK szabályzatban - így érinti a kutyával utazókat