A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Mozgólépcsőbe szorult egy kutya lába a metrón

2018. április 21., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Igen, még mindig van olyan gazda, aki nem emeli fel kutyáját a mozgólépcsőn - még felszólítás után sem!Óriási fájdalmat élhetett át az a kistestű kutya, akinek lába beszorult a mozgólépcső alján a Corvin-negyed metrómegállónál. A mozgólépcsőt azonnal megállították, ám a kutya mancsa addigra úgy beszorult, hogy nem tudta már kihúzni. A helyszínre érkező tűzoltók szabadították ki végül, miután a kihívott állatorvos elbódította a fájdalomtól szenvedő négylábút. A kutyust a Budapesti Állatkórházba szállították, ahol megvizsgálják, eltörött-e a lába.

 

A tűzoltók szabadították ki a kutya mancsát a mozgólépcsőn
A tűzoltók szabadították ki a kutya mancsát a mozgólépcsőn
Fotó: blikk.hu / Hankó Linda

 

Az  otpercpiheno.hu úgy tudja, a kutya tulajdonosát a BKV munkatársa fel is szólította, hogy vegye fel a kedvencét, míg a mozgólépcsőn áll, mert enélkül nagy a balesetveszély a kutyára nézve. Ennek a gazdi sajnos nem tett eleget - érthetetlen miért, hiszen egy apró termetű kutyáról van szó…

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a kutyusnak!

 

 

***


Kapcsolódó cikkünk: Emeld fel a mozgólépcsőn!

 

 

 

Témába vág

Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak
A járólapok, laminált padlók, parketták alaposan meg tudják nehezíteni kutyáink dolgát. Különösen az idősebb ebek vannak bajban a csúszós felületeken, hiszen sokuknak már nem olyan biztos a mozgása, mint fiatal társainak. Előzzük meg a baleseteket!

Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel
Egészséges vérünk életmentő lehet egy másik személy számára, rendszeres véradással hozzájárulhatunk embertársaink gyógyulásához. Kutyáinknak ugyanígy szükségük lehet vérdonorra. Íme a legfontosabb tudnivalók!

Majdnem elütötte a vakvezető kutyát és gazdáját - a sofőr állítja, ő nem hibázott Majdnem elütötte a vakvezető kutyát és gazdáját - a sofőr állítja, ő nem hibázott
Megszólalt az autót vezető sofőr, aki ellen háborút indítottak a felháborodott kommentelők Facebookon - szerinte ő nem hibázott, a kutya volt szabálytalan, nem is engedhették volna át a vizsgán...

Budapestre mentek dolgozni, magukra hagyták a kutyáikat Budapestre mentek dolgozni, magukra hagyták a kutyáikat
A testvérpár 2016 májusában költözött Budapestre munkavállalás miatt - hat kutyájukat azonban otthon hagyták Váncsodon, felügyelet nélkül. A bíróság egy év és másfél év fogházbüntetésre ítélte – két-két évre felfüggesztve – a vádlottakat.

Kutyamentés Csepregen: Napozás közben zuhant a kutya a kútba Kutyamentés Csepregen: Napozás közben zuhant a kutya a kútba
Egy beagle kutyát kellett kimentenie a tűzoltóknak, aki egy mély kútba esett. A kutya szerencsére megúszta a hideg vizes kalandot.

Balesetveszély: „A kutya csak gödröt ásott…” – a gazdi felelőssége? Balesetveszély: „A kutya csak gödröt ásott…” – a gazdi felelőssége?
Valós élethelyzet: frekventált területen létesített, ügyességi játékokkal, kutyaitatóval ellátott gyönyörű fás budapesti kutyafuttató, aminek területén nem egy kutya és gazdi szenvedett már maradandó, olykor sajnos csak műtéti úton helyrehozható sérülést a kutyák által ásott gödrökbe lépve.

Autóbaleset után eltűnt két labrador – a lakosság segítségét kérik Autóbaleset után eltűnt két labrador – a lakosság segítségét kérik
A lakosság segítségét kérik a két kutya megtalálásában!

Kutyával  BKV-n - így közlekedj helyesen! Kutyával BKV-n - így közlekedj helyesen!
BKK sajtótájékoztatón jártunk, ahol megtudtuk, hogyan közlekedhetünk szabályosan kutyusunkkal a BKV járatain.

Emeld fel a mozgólépcsőn! Emeld fel a mozgólépcsőn!
Az utóbbi időben a legnagyobb közösségi portálokon egyre gyakrabban találkoztunk mozgólépcsőn sérült kutyákról szóló bejegyzésekkel, segítségkéréssel, ha már megtörtént a baj. Meglepődve tapasztaltuk, hogy még a mai világban is rendszeres az efféle sérülés.

Ezért légy szabályos a közutakon! Ezért légy szabályos a közutakon!
Gazdája arcának megnyalásával okozott balesetet egy kutya. A kellő rögzítés hiányában az eb kedvére mászkálhatott az autóban, ezzel veszélyes helyzetbe hozva a közlekedés más résztvevőit. Természetesen ez nem az ő hibája. Lássuk tehát, hogyan járhatunk el szabályosan.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Visszaszámlálás indul: startol az idei Hard Dog Race Hírek - Címlapon
Visszaszámlálás indul: startol az idei Hard Dog Race
Díjazták a magyar állatvédőket Hírek - Címlapon
Díjazták a magyar állatvédőket