A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Visszaszámlálás indul: startol az idei Hard Dog Race

2018. április 24., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Április utolsó hétvégéjén startol az idei Hard Dog Race szezon: a HDR Base-el indul a népszerű versenysorozat a jól ismert piliscsévi motocross pályán.



Pár nap és rajtvonalhoz állnak a legkeményebb kutya-gazdi párosok a Hard Dog Race Base versenyen. A szervezők még több, új kihívást, élményeket ígérnek.

Hat láb, két szív, egy büszkeség! Biztosan felkészültél már a versenyre kedvenceddel, és izgatottan várjátok a rajtot. Hoztunk pár “túlélőtippet” az utolsó pillanatokra:

 

Ellenőrizd a felszerelést!

… ha pedig valami még hiányzik, van idő pótolni! Ha megfelelő, kényelmes felszerelésed van Neked is és kutyádnak is, akkor jobban tudtok teljesíteni, csak a feladatra tudtok koncentrálni. Ne felejtsd el, hogy flexi- és automata pórázzal nem lehet indulni, hiszen balesetveszélyes egy ilyen versenyen.
Tipp: írj egy listát a felszereléseitekről, amit vinnetek kell! Kellemetlen lenne, ha ott derülne ki, hogy hiányzik mondjuk a póráz, vagy a váltás cipőd a verseny utánra, igaz?

 

A megfelelő felszerelés és ruha is sokat segít a teljesítésben
A megfelelő felszerelés és ruha is sokat segít a teljesítésben

 

A verseny előtt

Legalább két órával a verseny előtt ne adj enni a kutyádnak, és jobb, ha te sem eszel már az utolsó pillanatokban! Ellenben igyatok mindketten sokat:

 

Hidratálj!
Mindkettőtök folyadékpótlására ügyelj! A pályán lesz frissítő pont, de nem árt, ha viszel magaddal egy palack vizet. Ha a versenynek már hidratáltan vágtok neki, jobban tudtok majd teljesíteni - itasd meg reggel is, és a verseny előtt is (de ne közvetlenül az indulás előtti percekben!) a kutyád.

 

Kiemelten fontos a hidratálás a verseny előtt - alatt - és után!
Kiemelten fontos a hidratálás a verseny előtt - alatt - és után!
Fotó: Figura Photo

 

Figyelj a jelzésekre!

Az előrejelzések szerint szép idő lesz - figyelj arra, kutyád milyen jelzéseket küld, így elkerülheted a túlhevülését. (És hidratálj!)
Vedd észre azt is, ha kutyádnak valamiért nem megy az adott feladat, akadály - ne erőltesd túl, ne kényszerítsd bele a szituációba! Ilyen esetben (vagy akár ha Neked nem megy egy akadály) 30 guggolással kiválthatod az akadályt, és már mehettek is tovább!
Ha fáradna kutyád a kocogásban, vegyél vissza kicsit a tempón, vagy álljatok meg egy-két percre szusszanni! Kemény verseny lesz, de még annál is nagyobb élmény!

 

+1 Élvezd minden percét!

Igen, fontos az eredmény is, de még fontosabb, hogy érezzétek jól magatokat: Te is és kutyád is! Élvezzétek a közös munkát, az összhangot, segítsétek egymást, merítsetek erőt egymásból! Óriási élményt szerezhettek együtt (jobb bármilyen csapatépítő tréningnél!), a célba érve pedig garantáltan elönt majd a büszkeség!

 

Hajrá!

 

Mindenre fel kell készülni!
Mindenre fel kell készülni! De a legfontosabb: élvezzétek a versenyt!
Fotó: Vizslafotózás.hu

 

Tovább is van…
A piliscsévi HDR Base után még több kihívás vár Rátok itthon, és külföldön is! Az alábbi versenynaptárból és a Hard Dog Race oldalán tájékozódhatsz a további versenyekről:

 

Hard Dog Race Base 2018 versenynaptár

 

 

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött
Még mindig hatása alatt vagyok, annak a rendkívüli elszántságnak és akaratnak, amivel szombaton találkoztam Piliscséven a Hard Dog Race Base versenyén, ahol három látássérült lány is elindult a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány képviseletében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét itt a hőgutaveszély! Hírek - Címlapon
Ismét itt a hőgutaveszély!
Mozgólépcsőbe szorult egy kutya lába a metrón Hírek - Címlapon
Mozgólépcsőbe szorult egy kutya lába a metrón