A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nevetségesen enyhe ítélettel megúszhatják a kutyaviadalok szervezői

2022. július 13., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




A teljesen egyértelmű bizonyítékok ellenére is a legenyhébb büntetést szabta ki Nyíregyháza bíróságának bírónője, amikor a tárgyalótermében ülő vádlottakra – egy kivétellel – csupán felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést szabott ki.



 

Hónapokig dolgozott az NNI, hogy minden résztvevő személyére fény derüljön, bizonyítékokkal alátámasztva. Majd a letartóztatáskor a rendőrség a TEK-kel együttműködve egy viadal közben ütött rajta a 8 vádlotton.

 

De hiába a több száz oldalas ügyirat, a tanúkihallgatások jegyzőkönyvei, a több órás videó anyag a viadalokról, amelyekben egyértelműen felismerhetőek a vádlottak – és amit a tárgyaláson be is mutattak. Hiába a több hónapon keresztüli telefon lehallgatások anyaga – amikben egyértelműen arról folyt a beszélgetés, hogy milyen edzéssel és illegális szerekkel teszik gyilkológépekké a kutyákat. Hiába a lefoglalt illegális gyógyszerek, stimuláló és teljesítménynövelő injekciók, a viadalok szervezése, a milliós nagyságrendű fogadások tényállása, a szaporítás, a bűnszervezetben elkövetett tettek sokasága…

 

 

Tiltott állatviadalon ütött rajta a TEK még 2020 novemberében – 25 kutyát mentettek ki, elfogták a szervezőket
Tiltott állatviadalon ütött rajta a TEK még 2020 novemberében – 25 kutyát mentettek ki akkor
Fotó: police.hu

 

 

A vádlottak mind elismerték bűnösségüket és azt állították, hogy mindent megbántak. A tárgyalóteremben jelenlévők beszámolói alapján azonban csupán egyikük arcán látszott valódi megbánás. A bírónőnek mégis elég volt ez, hogy „inkább visszatartó erejű, mint megtorló ítéletet” szabjon ki.


De milyen üzenetet közvetít ez a hasonló tetteket elkövetők számára?
 

És mi várható ezek után? Csupán annyi, hogy a vádlottak kifizetik a pénzbírságot. Majd keresnek egy másik helyet, ahol újrakezdik üzelmeiket. Csak ezúttal már sokkal óvatosabbak lesznek, hogy ne kaphassák el őket még egyszer.
És több tucat kutya megint szenvedni fog. Számtalan ártatlan élet elképzelhetetlen kínok között fog véget érni megint.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Per indult a tiltott állatviadalok szervezője ellen Per indult a tiltott állatviadalok szervezője ellen
Pert indított a Pest Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tiltott állatviadalokat szervezett - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Elaltattak negyven állatviadalról mentett kutyát Elaltattak negyven állatviadalról mentett kutyát
Két évvel ezelőtt foglalta le a rendőrség a kutyákat: a staffordshire terriereket állatviadalokon harcoltatták. A rajtaütések után felcsillant a remény, hogy a kutyák nagy része újrakezdheti eddig nem túl boldog életét, és egyszer szerető gazda mellett élhet. Ez a remény egy pillanat alatt szertefoszlott.

Súlyosbította a bíróság az állatviadal szerevezőinek büntetését – börtönbe mennek a vádlottak! Súlyosbította a bíróság az állatviadal szerevezőinek büntetését – börtönbe mennek a vádlottak!
Állatviadal szervezése és állatkínzás bűntette miatt ítélte el a bíróság az elkövetőket – a másodfokú bíróság súlyosbította a nyáron kiszabott ítéletet.

Tizenöt embert gyanúsítanak a nagykőrösi kutyaviadalok ügyében Tizenöt embert gyanúsítanak a nagykőrösi kutyaviadalok ügyében
Tizenöt embert gyanúsítanak abban a nyomozásban, amelyet egy nagykőrösi tanyán tartott kutyaviadalok miatt indítottak - ismertette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Praktiker Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magával vitte a boltba a nagypapa a kutyáját, hogy együtt válasszanak új fotelt Hírek - Címlapon
Magával vitte a boltba a nagypapa a kutyáját, hogy együtt válasszanak új fotelt
A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését Hírek - Címlapon
A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését