A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Olasz földrengés - Flash, a hűséges kutya, aki még gazdája koporsója mellől sem mozdult

2016. augusztus 29., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Egy szörnyű természeti katasztrófa, mely egy pillanat alatt életeket vett el, tett tönkre, családokat szakított szét… egy kutyus sem játszhat többé szeretett gazdájával. Ő Flash, a végtelenül hűséges spániel.



A pusztító tragédia több mint 290 ember életét követelte. Egyikük Flash gazdája volt - a 45 éves férfi nyaralását töltötte Pescara del Tronto faluban, mikor a földrengés megkezdődött, egy összeomló épület maga alá temette. A gazdától és további 34 áldozattól szombaton egy gyászszertartás keretében búcsúztak el.

 

A gyászoló családtagok, barátok mellett egy végtelenül szomorú kutyát lehetett felfedezni: Flash, a spániel nem mozdult szeretett gazdája mellől. Csak feküdt a koporsó mellett, a földön nyugtatva fejét. “Ők ketten elválaszthatatlanok voltak…” - mondta a család az olasz médiának. A kutyusra ezután az elhunyt férfi felesége fog vigyázni.

 

 

 

De nem Flash az egyetlen kutya, akiről mesélni lehet a katasztrófa kapcsán: rengeteg kereső és mentőkutya dolgozik kitartóan a romokon. Nagyon sok ember köszönheti áldozatos munkájuknak az életét.

Egy kiskutyáról is készült egy felvétel, akit a romok alól épségben sikerült kimentetni - a videó ide kattintva tekinthető meg.

 

 

Forrás: telegraph.co.uk
Indexkép forrás: youtube.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák agya sokkal nagyszerűbb, mint azt gondoltuk! Hírek - Címlapon
A kutyák agya sokkal nagyszerűbb, mint azt gondoltuk!
Négy tappancs a forgatagban? Hírek - Címlapon
Négy tappancs a forgatagban?