A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni

2023. szeptember 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Kreatív
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért! 

Scarlett Chwatko mindössze 8 éves volt, amikor eszébe jutott, hogyan lehetne összekötni két legkedvesebb hobbiját: a rajzolást és a gazdikereső kutyák segítését. Aligha sejtette, hogy ez az ötlet végül egy non-profit alapítványt fog életre hívni.

 

Így született meg a Draw for Paws, vagyis Rajzolj a Mancsokért ötlete. A kreatív projekt egy szinttel feljebb viszi az adománygyűjtést, hiszen itt a művészet is fontos szerepet kap. Bárki részt vehet a kezdeményezésben, ha kicsit is szeret rajzolni. Különösebb rajztudás sem kell hozzá, a lényeg a jó szándék, hogy alkotásaink által segíthessünk a menhelyen élő kutyusok életét szebbé varázsolni.

 

 

Az idősek otthonának lakói rajzaikkal támogatják az öreg kutyákat
Az idősek otthonának lakói rajzaikkal támogatják az öreg kutyákat
Itt éppen a gazdikereső Bo képe látható és az alkotó, Chuck Krouse.
Fotó: Draw for Paws

 

 

Miközben Scarlett saját harcát vívta daganatos betegségével, elhatározta, hogy amikor valaki 20 dollárt adományoz egy menhelynek, ő lerajzolja az adományozó kedvencét vagy kedvenc állatát. Hihetetlen akaraterőről tett tanúbizonyságot ez a bátor kislány, lelkesedésének rövid idő alatt híre ment, és azóta is folyamatosan csatlakoznak a projekthez.

 

Scarlett 2019-ben hunyt el, de a Draw for Paws által emléke és öröksége tovább él. Mára már több mint 75 művészt tudhatnak csapatukban, és az elmúlt években több tízezer dollárral tudtak menhelyeket támogatni.

 

 

Cali kutyus portréja készülőben
Cali kutyus portréja készülőben. Alkotó: Hilda Schaffer.
Fotó: Draw for Paws

 

 

Szerették volna kiszélesíteni az önkéntes rajzolók körét, így elindították a Grandpaws programot. A kifejezés két szót takar, mely remekül átadja lényegét: Grandpa (nagypapa) + Paws (mancsok).

 

Az egyik virginiai idősek otthonának lakói örömmel ragadtak a kezükbe ceruzát és ecsetet, hogy megörökítsék a gazdikereső kutyusok portréját. Méghozzá idős kutyusokét, hiszen róluk sokan megfeledkeznek, amikor új családtagot szeretnének örökbefogadni. Minden igyekezetükkel azon voltak, hogy megragadják az őszpofik lehengerlő személyiségét és imádnivaló kinézetét. 

 

 

George és Page William Pippa kutyust festették le
George és Page William Pippa kutyust festették le
Fotó: Draw for Paws

 

 

FRISSÍTÉS:

 

Hogy mennyire működik a program? Az egyik kis modell, a Bo nevű kistestű kutyus már gazdára is talált, hála a figyelemfelhívó kezdeményezésnek - és természetesen a gyönyörű, szívből készült festményeknek:

 

 

 

 

 

 

Bárki csatlakozhat a programhoz, ennek egyik feltétele, hogy a Scarlett által megrajzolt nyuszit kell kiszínezni. Az önkéntesek által beküldött nyuszirajzok nemcsak az alkotók segítő szándékát fejezik ki, hanem a kislány iránti tiszteletüket is. Minden egyes Scarly Bunny egy mélyebb szinten történő kapcsolódást tükröz. 

 

Ha Te is szívesen részt vennél a projektben, az alábbi oldalon megteheted:

 

Draw for Paws - Become an Artist

 

 

Scarly Bunny
Scarly Bunny
Fotó: Draw for Paws

 

Forrás: drawforpaws.org, people.com
Indexkép forrás: drawforpaws.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába Hírek - Címlapon
Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába
Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája Hírek - Címlapon
Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája