A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni

2023. szeptember 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Kreatív




Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!



 

Scarlett Chwatko mindössze 8 éves volt, amikor eszébe jutott, hogyan lehetne összekötni két legkedvesebb hobbiját: a rajzolást és a gazdikereső kutyák segítését. Aligha sejtette, hogy ez az ötlet végül egy non-profit alapítványt fog életre hívni.

 

Így született meg a Draw for Paws, vagyis Rajzolj a Mancsokért ötlete. A kreatív projekt egy szinttel feljebb viszi az adománygyűjtést, hiszen itt a művészet is fontos szerepet kap. Bárki részt vehet a kezdeményezésben, ha kicsit is szeret rajzolni. Különösebb rajztudás sem kell hozzá, a lényeg a jó szándék, hogy alkotásaink által segíthessünk a menhelyen élő kutyusok életét szebbé varázsolni.

 

 

Az idősek otthonának lakói rajzaikkal támogatják az öreg kutyákat
Az idősek otthonának lakói rajzaikkal támogatják az öreg kutyákat
Itt éppen a gazdikereső Bo képe látható és az alkotó, Chuck Krouse.
Fotó: Draw for Paws

 

 

Miközben Scarlett saját harcát vívta daganatos betegségével, elhatározta, hogy amikor valaki 20 dollárt adományoz egy menhelynek, ő lerajzolja az adományozó kedvencét vagy kedvenc állatát. Hihetetlen akaraterőről tett tanúbizonyságot ez a bátor kislány, lelkesedésének rövid idő alatt híre ment, és azóta is folyamatosan csatlakoznak a projekthez.

 

Scarlett 2019-ben hunyt el, de a Draw for Paws által emléke és öröksége tovább él. Mára már több mint 75 művészt tudhatnak csapatukban, és az elmúlt években több tízezer dollárral tudtak menhelyeket támogatni.

 

 

Cali kutyus portréja készülőben
Cali kutyus portréja készülőben. Alkotó: Hilda Schaffer.
Fotó: Draw for Paws

 

 

Szerették volna kiszélesíteni az önkéntes rajzolók körét, így elindították a Grandpaws programot. A kifejezés két szót takar, mely remekül átadja lényegét: Grandpa (nagypapa) + Paws (mancsok).

 

Az egyik virginiai idősek otthonának lakói örömmel ragadtak a kezükbe ceruzát és ecsetet, hogy megörökítsék a gazdikereső kutyusok portréját. Méghozzá idős kutyusokét, hiszen róluk sokan megfeledkeznek, amikor új családtagot szeretnének örökbefogadni. Minden igyekezetükkel azon voltak, hogy megragadják az őszpofik lehengerlő személyiségét és imádnivaló kinézetét. 

 

 

George és Page William Pippa kutyust festették le
George és Page William Pippa kutyust festették le
Fotó: Draw for Paws

 

 

FRISSÍTÉS:

 

Hogy mennyire működik a program? Az egyik kis modell, a Bo nevű kistestű kutyus már gazdára is talált, hála a figyelemfelhívó kezdeményezésnek - és természetesen a gyönyörű, szívből készült festményeknek:

 

 

 

 

 

 

Bárki csatlakozhat a programhoz, ennek egyik feltétele, hogy a Scarlett által megrajzolt nyuszit kell kiszínezni. Az önkéntesek által beküldött nyuszirajzok nemcsak az alkotók segítő szándékát fejezik ki, hanem a kislány iránti tiszteletüket is. Minden egyes Scarly Bunny egy mélyebb szinten történő kapcsolódást tükröz. 

 

Ha Te is szívesen részt vennél a projektben, az alábbi oldalon megteheted:

 

Draw for Paws - Become an Artist

 

 

Scarly Bunny
Scarly Bunny
Fotó: Draw for Paws

 

Forrás: drawforpaws.org, people.com
Indexkép forrás: drawforpaws.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába Hírek - Címlapon
Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába
Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája Hírek - Címlapon
Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája