A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Örökbefogadás: kölyök vagy felnőtt kutyát válasszak?

2017. augusztus 23., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Az első kérdés, ha eldöntöttük, hogy készen állunk egy négylábút a családunkba fogadni, hogy menhelyről, vagy tenyésztőtől hozzuk-e el. Ha az örökbefogadásra esik a választás, fel is merül a következő kérdés: kölyköt, fiatalt, felnőttet, vagy idős kutyát fogadjunk be?



Akár kölyök, akár felnőtt kutyát fogadunk be, fontos tudnunk, hogy választásunk komoly felelősséggel jár! Azért a kutyáért, akit magunkhoz veszünk, az élete végéig mi felelünk, biztosítanunk kell számára a megfelelő, boldog életet. Viselnünk kell választásunk következményét, akármi legyen is az, úgyhogy gondoljuk át alaposan.

 

Kölyök vagy felnőtt kutyát fogadnál inkább örökbe?
Kölyök vagy felnőtt kutyát fogadnál inkább örökbe?

 

Megvan az előnye és ugyanígy a hátránya is, válasszuk bármelyik lehetőséget is. Megrágott cipők kontra édes bohóckodás, vagy lassú feloldódás kontra örök ragaszkodás és szeretet…  Nehéz döntés!

 


A helyes válasz megtalálásában a Gondos Gazdik szakértője segít, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb négylábú társat!

Ide kattintva olvasható a cikk, melyben bepillanthatunk mindkét választás előnyeibe és hátrányaiba.


 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, gondosgazdik.hu
Indexkép forrás: barkpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten Hírek - Címlapon
Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten
Hős pitbullok mentették meg a gyerekeket a mérges kígyótól Hírek - Címlapon
Hős pitbullok mentették meg a gyerekeket a mérges kígyótól