A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten

2017. augusztus 23., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség
Ismét egy kutya, akinek élete egy hajszálon múlott - az életveszélyt pedig saját gondatlan gazdái idézték elő.Járókelők mentették meg a kutyát, akit gazdái több mint két órára az autóba zárva hagytak. A fekete színű jármű a napon parkolt, még az ablakai sem voltak lehúzva, így pillanatok alatt elviselhetetlen hőmérsékletűre forrósodott. Azonnal értesítették a rendőrséget is, akik az Állatmentő Ligától kértek segítséget.

 

"A járókelők betörték a hátsó kis ablakot, azon keresztül sikerült kiszedniük, majd hűteniük az állatot. Rögtön értesítették a rendőrséget, akik kollégáinkat riasztották. Munkatársaink rövid idő alatt biztosították, hogy a kimentett kutyus a Lehel úti állatklinikára kerüljön" – mondta a ripost.hu-nak Rimóczi Gábor, az Állatmentő Liga alelnöke.

 

Szerencsére a kutya már jól van
Szerencsére a kutya már jól van
Fotó: Állatmentő Liga - Facebook.com

 

A kutya a megfelelő ellátás után már jól van, külföldi gazdái pedig vállalták a felelősséget a történtekért. "Azt mondták, csak két órára akarták itt hagyni az állatot, nem gondolták, hogy ekkora baj lehet belőle. Viszont nem túl meleg időben is már 5-10 perc alatt felforrósodik a zárt autó, most is ez történt. A kocsiban 50 fok volt, ráadásul egy fekete autóról beszélünk" – mondta az alelnök a lapnak. A gazdákkal szemben a rendőrség eljárást indított.

 

Nem szabad elfelejtenünk, hogy nem csak a kánikulában veszélyes az autóba zárni kedvencünket! Nem kell ahhoz 35 fokos hőségnek lennie, hogy a jármű felforrósodjon: egy kora őszi napsütés is elég ahhoz, hogy baj történjen. Vigyázzunk kedvenceinkre!

 

 

Témába vág

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának Szuper kiskocsit készített a Mercedes-Benz egy mozgássérült mentett kutyának
Az autógyártó cégnek köszönhetően újra járhat a balesetben megsérült kutyus – boldogsága mindent visz!

Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára! Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára!
Tappancs: a kutya legcukibb testrésze - Egyben nagyon fontos védelmi szerepe is van! A hőségben különösen fontos, hogy vigyázzunk rá!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívmelengető találkozás: az özvegyasszony a legesélytelenebb kutyát vitte haza a menhelyről Hírek - Címlapon
Szívmelengető találkozás: az özvegyasszony a legesélytelenebb kutyát vitte haza a menhelyről
Örökbefogadás: kölyök vagy felnőtt kutyát válasszak? Hírek - Címlapon
Örökbefogadás: kölyök vagy felnőtt kutyát válasszak?