A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten

2017. augusztus 23., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség
Ismét egy kutya, akinek élete egy hajszálon múlott - az életveszélyt pedig saját gondatlan gazdái idézték elő.Járókelők mentették meg a kutyát, akit gazdái több mint két órára az autóba zárva hagytak. A fekete színű jármű a napon parkolt, még az ablakai sem voltak lehúzva, így pillanatok alatt elviselhetetlen hőmérsékletűre forrósodott. Azonnal értesítették a rendőrséget is, akik az Állatmentő Ligától kértek segítséget.

 

"A járókelők betörték a hátsó kis ablakot, azon keresztül sikerült kiszedniük, majd hűteniük az állatot. Rögtön értesítették a rendőrséget, akik kollégáinkat riasztották. Munkatársaink rövid idő alatt biztosították, hogy a kimentett kutyus a Lehel úti állatklinikára kerüljön" – mondta a ripost.hu-nak Rimóczi Gábor, az Állatmentő Liga alelnöke.

 

Szerencsére a kutya már jól van
Szerencsére a kutya már jól van
Fotó: Állatmentő Liga - Facebook.com

 

A kutya a megfelelő ellátás után már jól van, külföldi gazdái pedig vállalták a felelősséget a történtekért. "Azt mondták, csak két órára akarták itt hagyni az állatot, nem gondolták, hogy ekkora baj lehet belőle. Viszont nem túl meleg időben is már 5-10 perc alatt felforrósodik a zárt autó, most is ez történt. A kocsiban 50 fok volt, ráadásul egy fekete autóról beszélünk" – mondta az alelnök a lapnak. A gazdákkal szemben a rendőrség eljárást indított.

 

Nem szabad elfelejtenünk, hogy nem csak a kánikulában veszélyes az autóba zárni kedvencünket! Nem kell ahhoz 35 fokos hőségnek lennie, hogy a jármű felforrósodjon: egy kora őszi napsütés is elég ahhoz, hogy baj történjen. Vigyázzunk kedvenceinkre!

 

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívmelengető találkozás: az özvegyasszony a legesélytelenebb kutyát vitte haza a menhelyről Hírek - Címlapon
Szívmelengető találkozás: az özvegyasszony a legesélytelenebb kutyát vitte haza a menhelyről
Örökbefogadás: kölyök vagy felnőtt kutyát válasszak? Hírek - Címlapon
Örökbefogadás: kölyök vagy felnőtt kutyát válasszak?