A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívmelengető találkozás: az özvegyasszony a legesélytelenebb kutyát vitte haza a menhelyről

2017. augusztus 24., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Férje és szeretett kutyája halálát követően azt a kutyát fogadta örökbe, aki idős kora és gyógyíthatatlan betegsége miatt senkinek sem kellett.Az özvegyasszony múlt héten sétált be a helyi állatmenhelyre, egy kutyát szeretett volna örökbefogadni. Nincs is ebben semmi meglepő, ugye? Ám új négylábú társa kiválasztását egy feltételhez kötötte: a legöregebb ebet kérte, akit senki sem akart hazavinni.

 

A kaliforniai állatmentő szervezet munkatársai rögtön tudták, melyik védencüket mutassák be az asszonynak. A 12 éves keverék, Jake néhány hónappal korábban érkezett gondozásukba az utcáról. Ki tudja, mennyi ideig tengethette életét kóbor kutyaként, súlyos bőrproblémái mellett fogai is borzasztó állapotban voltak, s ha ez még nem lenne elég, az idős kutyus gyógyíthatatatlan daganatos betegséggel is küzdött.

 

Mindezek ellenére Jake jókedélyű, hálás kisöreg, akinek legfőbb vágya egy kényelmes fekhely és persze a sok-sok szeretet, melyet „előző életében” nélkülöznie kellett. Örökbefogadása óta azonban mindezt megkapja, új mamája éjt-nappallá téve boldogan kényezteti őt.

 

Az idős kutya imád betakarva aludni
Az idős kutya imád betakarva aludni
Fotó: today.com

 

Melani Andrews embert próbáló éven van túl: férjét januárban veszítette fel, kedvencük egy hónappal később követtő őt az égi vadászmezőkre. Az özvegyasszony magára maradt mély gyászával - egyedül pedig még nehezebb megbirkózni a tudattal, hogy akiket mindennél jobban szerettünk, már nincsenek többé velünk. Ekkor döntött az örökbefogadás mellett. Társra vágyott a magányban, egyúttal szívét melengette a gondolat, hogy megmenthet egy árva életet.

 

Mikor megpillantotta az idős kutyust a menhelyen, boldogság járta át a szívét, tudta, egymásnak szánta őket a sors. Tisztában volt vele, hogy Jake-nek talán már csak pár hónapja lehet hátra, ez még inkább ösztönözte arra, hogy élete végéhez közeledve kényelmes és biztonságos körülményeket biztosítson a kiskutyának. Rövid idő múlva pedig együtt ballagtak haza, hogy megkezdhessék közös életüket.

 

Sokban hasonlítanak egymásra: mindketten szeretik az otthon nyugalmát, megelégednek a környéken tett kellemes sétákkal, és szívesen pihennek egymás mellett a kanapén. A valahavolt utcakutya boldogan kuckózik be egy pihe-puha takaró alá, gazdija pedig örömmel nézi kedvence békés szundikálását. És még a mosolyuk is egyforma! Ilyen egy igazi happy end:

 

Az idős kutya és új gazdája
Az idős kutya és új gazdája 
Fotó: Facebook/Front Street Animal Shelter

 

Még több megható történet:

Forrás: today.com
Indexkép forrás: today.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tévésztár lesz a Bors szerkesztőségi kutyusából! Hírek - Címlapon
Tévésztár lesz a Bors szerkesztőségi kutyusából!
Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten Hírek - Címlapon
Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten