A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívmelengető találkozás: az özvegyasszony a legesélytelenebb kutyát vitte haza a menhelyről

2017. augusztus 24., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Férje és szeretett kutyája halálát követően azt a kutyát fogadta örökbe, aki idős kora és gyógyíthatatlan betegsége miatt senkinek sem kellett.



Az özvegyasszony múlt héten sétált be a helyi állatmenhelyre, egy kutyát szeretett volna örökbefogadni. Nincs is ebben semmi meglepő, ugye? Ám új négylábú társa kiválasztását egy feltételhez kötötte: a legöregebb ebet kérte, akit senki sem akart hazavinni.

 

A kaliforniai állatmentő szervezet munkatársai rögtön tudták, melyik védencüket mutassák be az asszonynak. A 12 éves keverék, Jake néhány hónappal korábban érkezett gondozásukba az utcáról. Ki tudja, mennyi ideig tengethette életét kóbor kutyaként, súlyos bőrproblémái mellett fogai is borzasztó állapotban voltak, s ha ez még nem lenne elég, az idős kutyus gyógyíthatatatlan daganatos betegséggel is küzdött.

 

Mindezek ellenére Jake jókedélyű, hálás kisöreg, akinek legfőbb vágya egy kényelmes fekhely és persze a sok-sok szeretet, melyet „előző életében” nélkülöznie kellett. Örökbefogadása óta azonban mindezt megkapja, új mamája éjt-nappallá téve boldogan kényezteti őt.

 

Az idős kutya imád betakarva aludni
Az idős kutya imád betakarva aludni
Fotó: today.com

 

Melani Andrews embert próbáló éven van túl: férjét januárban veszítette fel, kedvencük egy hónappal később követtő őt az égi vadászmezőkre. Az özvegyasszony magára maradt mély gyászával - egyedül pedig még nehezebb megbirkózni a tudattal, hogy akiket mindennél jobban szerettünk, már nincsenek többé velünk. Ekkor döntött az örökbefogadás mellett. Társra vágyott a magányban, egyúttal szívét melengette a gondolat, hogy megmenthet egy árva életet.

 

Mikor megpillantotta az idős kutyust a menhelyen, boldogság járta át a szívét, tudta, egymásnak szánta őket a sors. Tisztában volt vele, hogy Jake-nek talán már csak pár hónapja lehet hátra, ez még inkább ösztönözte arra, hogy élete végéhez közeledve kényelmes és biztonságos körülményeket biztosítson a kiskutyának. Rövid idő múlva pedig együtt ballagtak haza, hogy megkezdhessék közös életüket.

 

Sokban hasonlítanak egymásra: mindketten szeretik az otthon nyugalmát, megelégednek a környéken tett kellemes sétákkal, és szívesen pihennek egymás mellett a kanapén. A valahavolt utcakutya boldogan kuckózik be egy pihe-puha takaró alá, gazdija pedig örömmel nézi kedvence békés szundikálását. És még a mosolyuk is egyforma! Ilyen egy igazi happy end:

 

Az idős kutya és új gazdája
Az idős kutya és új gazdája 
Fotó: Facebook/Front Street Animal Shelter

 

Még több megható történet:

Forrás: today.com
Indexkép forrás: today.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tévésztár lesz a Bors szerkesztőségi kutyusából! Hírek - Címlapon
Tévésztár lesz a Bors szerkesztőségi kutyusából!
Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten Hírek - Címlapon
Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten