A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívmelengető találkozás: az özvegyasszony a legesélytelenebb kutyát vitte haza a menhelyről

2017. augusztus 24., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Férje és szeretett kutyája halálát követően azt a kutyát fogadta örökbe, aki idős kora és gyógyíthatatlan betegsége miatt senkinek sem kellett.Az özvegyasszony múlt héten sétált be a helyi állatmenhelyre, egy kutyát szeretett volna örökbefogadni. Nincs is ebben semmi meglepő, ugye? Ám új négylábú társa kiválasztását egy feltételhez kötötte: a legöregebb ebet kérte, akit senki sem akart hazavinni.

 

A kaliforniai állatmentő szervezet munkatársai rögtön tudták, melyik védencüket mutassák be az asszonynak. A 12 éves keverék, Jake néhány hónappal korábban érkezett gondozásukba az utcáról. Ki tudja, mennyi ideig tengethette életét kóbor kutyaként, súlyos bőrproblémái mellett fogai is borzasztó állapotban voltak, s ha ez még nem lenne elég, az idős kutyus gyógyíthatatatlan daganatos betegséggel is küzdött.

 

Mindezek ellenére Jake jókedélyű, hálás kisöreg, akinek legfőbb vágya egy kényelmes fekhely és persze a sok-sok szeretet, melyet „előző életében” nélkülöznie kellett. Örökbefogadása óta azonban mindezt megkapja, új mamája éjt-nappallá téve boldogan kényezteti őt.

 

Az idős kutya imád betakarva aludni
Az idős kutya imád betakarva aludni
Fotó: today.com

 

Melani Andrews embert próbáló éven van túl: férjét januárban veszítette fel, kedvencük egy hónappal később követtő őt az égi vadászmezőkre. Az özvegyasszony magára maradt mély gyászával - egyedül pedig még nehezebb megbirkózni a tudattal, hogy akiket mindennél jobban szerettünk, már nincsenek többé velünk. Ekkor döntött az örökbefogadás mellett. Társra vágyott a magányban, egyúttal szívét melengette a gondolat, hogy megmenthet egy árva életet.

 

Mikor megpillantotta az idős kutyust a menhelyen, boldogság járta át a szívét, tudta, egymásnak szánta őket a sors. Tisztában volt vele, hogy Jake-nek talán már csak pár hónapja lehet hátra, ez még inkább ösztönözte arra, hogy élete végéhez közeledve kényelmes és biztonságos körülményeket biztosítson a kiskutyának. Rövid idő múlva pedig együtt ballagtak haza, hogy megkezdhessék közös életüket.

 

Sokban hasonlítanak egymásra: mindketten szeretik az otthon nyugalmát, megelégednek a környéken tett kellemes sétákkal, és szívesen pihennek egymás mellett a kanapén. A valahavolt utcakutya boldogan kuckózik be egy pihe-puha takaró alá, gazdija pedig örömmel nézi kedvence békés szundikálását. És még a mosolyuk is egyforma! Ilyen egy igazi happy end:

 

Az idős kutya és új gazdája
Az idős kutya és új gazdája 
Fotó: Facebook/Front Street Animal Shelter

 

Még több megható történet:

Forrás: today.com
Indexkép forrás: today.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tévésztár lesz a Bors szerkesztőségi kutyusából! Hírek - Címlapon
Tévésztár lesz a Bors szerkesztőségi kutyusából!
Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten Hírek - Címlapon
Forró autóban hagyott kutyát mentettek Budapesten