A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek

2024. január 31., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik - jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.



Ovádi Péter - Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármesterrel közösen tartott rendezvényen, a vénkerti kutyafuttatóban - azt mondta, Magyarországon nem kötelező állatot tartani, de ha tartanak, azzal felelősség is jár. Ennek kialakításában szerinte fontos szerepe van az állami, a kormányzati, az önkormányzati és a civil szervezetek összefogásának, együttműködésének.

Emlékeztetett: utóbbiak tavaly is pályázhattak ötszázmillió forint forrásra, az országban 187 civil szervezet kapott így támogatást.

 

 

Magyarországon nem kötelező állatot tartani, de ha tartanak, azzal felelősség is jár
Magyarországon nem kötelező állatot tartani, de ha tartanak, azzal felelősség is jár
Fotó: Unsplash - Rodion Kutsaiev

 

 

Ovádi Péter fontos feladatnak nevezte "felelős állattartásra nevelni a magyar társadalmat", amit szerinte az óvodában, iskolában kell elkezdeni.

"A ma gyermeke a jövő állattartója" - mondta, jelezve, hogy az általuk kezdeményezett állatvédelmi témahét nagyon sikeres volt, csak Debrecenből 17 óvoda és 13 iskola csatlakozott a programokhoz.

 

A kormánybiztos elismeréssel szólt a felelős állattartás feltételeinek megteremtésére tett helyi törekvésekről, azt mondta, Debrecen jó példát mutat, "iránytű tud lenni a többi város számára".

 

Papp László közölte: Debrecen csatlakozik a kormány által meghirdetett állatvédelmi akciótervhez. Az önkormányzatnál állatvédelmi referenst neveztek ki, akinek egyik legfontosabb feladata lesz a jövőben a helyi állatvédő szervezetekkel való kapcsolattartás, a munka koordinálása.

Hozzátette: a vármegyeszékhelyen 16 ezer a regisztrált ebek száma, de szerinte ennél jóval több kutya van a városban. Jelenleg hat kutyafuttató működik Debrecenben, a jövőben a számukat növelni fogják.

A debrecen-bánki önkormányzati ebrendészeti telepen pedig a jelenlegi húsz kennelt öttel kívánják bővíteni a zsúfoltság mérséklésére - jelezte Papp László.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Rodiev Kutsaiev

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten
Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen
Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen októberben; a programra, amelynek célja a professzionális kutyatartással kapcsolatos legmagasabb szintű tudás átadása, szeptember 18-ig lehet jelentkezni.

Terápiás kutyák társaságában a gyermekek is kevésbé érzik magukat stresszesnek Terápiás kutyák társaságában a gyermekek is kevésbé érzik magukat stresszesnek
Egy friss tanulmány szerint a kutyák jelenléte nyugtatóan hat a gyerekekre az iskolában, mely sokuk számára rendkívüli stresszel jár a mindennapokban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Hírek - Címlapon
Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez Hírek - Címlapon
10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez