A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

PETÁRDA STOP – csöndes séta kedvenceinkért

2017. december 28., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Minden évben kedvencek százai futnak világgá, mert halálra rémülnek a szilveszteri petárdáktól. Egy csendes kutyás sétával hívják fel a figyelmet a magyar kutyások arra, hogy a felelős gazdik minél hatékonyabban védekezzenek a petárdák okozta stressz ellen.



Paterson Katalin, a népszerű Facebook véleményvezér és blogger, („Kati a patikából” ) kezdeményezésére kutyások ezrei indulnak Budapest belvárosán át egy csöndes sétára, és várják azokat az állatbarátokat, akik szívesen csatlakoznának.

- Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy sokan vagyunk olyanok, akiket nagyon zavar a petárda durrogása. – mondja a főszervező. – Elmondjuk és megmutatjuk a gazdiknak azokat a megoldásokat, amik segítségével a kedvencük kevésbé fél majd.  Szeretnénk tudatosítani, hogy a csöndes többség azt szeretné, ha az ünnepen a gazdik jobban figyelnének, és talán kevesebben petárdáznának. Hangsúlyozzuk a chipezés fontosságát és figyelmet fordítunk az állatvédők áldozatos munkájára ünnep idején.

 

A feneketlen problémától az áldozatokra emlékezésig

Végig fogunk sétálni a Feneketlen tótól - jelezve, hogy ez egy feneketlen, parttalan probléma- a Szabadság hídon át, jelezve, hogy az állatoknak is joga van szabadsághoz. Majd a Váci utcán, a szilveszteri bulizás egyik fő helyszínén sétálunk végig, egészen a Vigadóig, ahol a kutyával játszó gyermek szobránál elhelyezünk egy-egy mécsest azoknak a kutyáknak az emlékére, akik már többé nem játszhatnak vigadva a gazdáikkal, mert a petárdázás áldozatai lettek.

A csöndes kutyás menethez a Gellért térnél, a Váci utcánál, a Ferenciek terén és a vigadónál is csatlakozhatnak, kutyusaikkal a gazdik. A szervezők kérik, hogy kaki szedő zacskó mindenkinél legyen, és csak szociális, nem tüzelő kutyát hozzanak.

 

Hozzál mécsest magaddal! ÖLTÖZZ MELEGEN! – üzenik a szervezők.

 

Petárdastop - csöndes séta a kedvenceinkért

 


Egyszerű módszerek a megelőzésért

A jelentkezők kutyái az indulási ponton szalagot kapnak a nyakukba, amivel jelzik, hogy nem értenek egyet a petárdázással, félnek a petárdától, vagy együtt éreznek a petárdák áldozataival - illetve amire ráírják a gazdi telefonszámát. Ez az egyszerű módszer segít abban, hogy egy véletlen elmenekült kutyát minél könnyebb lehessen juttatni - biztassunk erre másokat, mutassunk példát! Azért fontos ez, mert ilyenkor ünnepek alatt különösen nehéz a chipek leolvastatása, a telefonszámot azonban bárki azonnal elolvashatja, felhívhatja.

Az összes oda érkező kedvenc számára a Goldenvet rendelő biztosítja helyben a NoPara cseppet, (az érkezési ponton, ott beadva). A csepp helyben, jótékonysági felajánlásért megvásárolható - a teljes bevételből a rendelő a petárdázás áldozatait mentő Tetovált Állatmentők szervezetet támogatja, akik végig kísérik a menetet, és tanácsaikkal, tapasztalataikkal segítik a kutyás gazdikat.

 

A menetet Paterson Katalin vezeti Lucy kutyával és Galagonya bohóc zárja Bonita kutyájával.

 

 

További információ az esemény Facebook oldalán ide kattintva

 

 

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál
Rendkívül ijesztő látvány, késői felismerés esetén pedig életveszélyessé is válhat, ha a kullancs csípése következtében bénulás jelentkezik a kutyánál. Mit kell tudni az állapotról és a megelőzésről?

Cukorbetegség kutyáknál - 5 tipp a megelőzéshez Cukorbetegség kutyáknál - 5 tipp a megelőzéshez
A cukorbetegség egyre szélesebb körben terjed, ma már azt is tudjuk, hogy nemcsak az embereket, de a kutyákat is veszélyezteti. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a bajt?

Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak
A járólapok, laminált padlók, parketták alaposan meg tudják nehezíteni kutyáink dolgát. Különösen az idősebb ebek vannak bajban a csúszós felületeken, hiszen sokuknak már nem olyan biztos a mozgása, mint fiatal társainak. Előzzük meg a baleseteket!

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Dél-Afrika: a kutyákkal szemben nincs esélye az orvvadászoknak! Hírek - Címlapon
Dél-Afrika: a kutyákkal szemben nincs esélye az orvvadászoknak!
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák Hírek - Címlapon
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák