A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Karácsonyi csoda: gerincsérült kiskutya kapott új esélyt az életre

2017. december 27., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem telhet el a karácsony Kevin nélkül - idén azonban nem csak a népszerű film Kevinjéért szurkolhattuk. Minden drukkra szüksége volt, és van továbbra is Kukac Kevinnek, a súlyosan sérült kölyöknek.



 

Az Állatmentő Sereghez érkezett a bejelentés egy nappal karácsony előtt, december 23-án délután: egy kölyökkutyusnak sürgős segítségre volt szüksége:

 

“Amikor elmondta Soma, hogy mi történt a kutyussal, csak szimplán rávágtam, hogy persze hozzuk, megoldjuk. Aztán eltelt pár perc és felfogtam, hogy mit is mondott. Tegnap valaki vásárolt egy kutyát Karácsonyra és ráléphettek még aznap, a kutyus lebénult és bevitték az állatkórházba. Kiderült, hogy az 1-es csigolyája törhetett el, ami indokoltá teszi a komolyabb vizsgálatokat és mivel költséges az MR, így az altatás mellett döntöttek, ám a kórház dolgozói nem engedték el ilyen “egyszerűen”, hiszen Ők soha nem tesznek ilyet!”  – írták a facebook oldalukon.

 

Kevin kutyus a kötéseiben
Kevin kutyus a kötéseiben
Fotó: Állatmentő Sereg

 

A karácsonyi készülődés helyett az állatmentők minden percüket a sérült kutyusnak szentelték, akinek azonnali beavatkozásra volt szüksége. Csodával határos módon vasárnap reggel 8 órára kaptak időpontot egy sürgősségi MR-vizsgálatra, ahol fény derült a helyzet súlyosságára:

“A traumás sérülés miatt a gerincvelőn bevérzések és ödéma van, mind e melett van egy veleszületett betegsége is: atlanto-axialis subluxatio. Az utóbbi miatt valószínűleg az egyes és a kettes csigolyát stabilizálni kell 6-8 hónapos korában, amikor a növekedése nagyjából befejeződik. Erről itt találhattok részletes leírást! Továbbá felmerült a dens törése is, amit kizárt, hogy el tudunk magyarázni, hiszen nekünk ezt egy csontvázon demonstrálták. Ezt viszont sajnos az MR nem mutatta meg egyértelműen.” – írta az  Állatmentő Sereg vasárnap.

 

A kis kutya a vizsgálatok közben
A kis kutya a vizsgálatok közben
Fotó: Állatmentő sereg

 

Merevkötéssel rögzítették a sérült csigolyákat, ám ez legfeljebb egy héten keresztül lehet rajta, hogy ne gyengüljenek el túlságosan fejlődésben lévő csontjai és izmai. Addig is olyan merevítő kialakításán dolgoznak, melyben Kevin mozogni is tudni fog, hiszen már most is nagyon szeretne - írja az ebpercek.hu.

 

Gondozói 2-3 óránként etetik a kis beteget. Az étele mellett vitaminokat, kiegészítőket is kap, hogy mielőbb erőre kapjon. A rendelőben kapott cukros infúziót is, hogy szervezetnek cukorszintje elérje a szükségeset. Hamarosan megkezdheti a fizioterápiát is - bízunk benne, hogy a gondoskodásnak és türelmes munkának hála a kiskutya újra járni tud majd.

 

A csöppség a Kukac Kevin nevet kapta:  “A keresztségben pedig Kukac Kevin nevet kapta, mert hát nincsen Karácsony Kevin nélkül és a mozgása miatt a Kukac pedig elkerülhetetlen. Keresztanyaságra pedig megtettük a Noé Állatotthon Kingáját, ha már Ő adta áldását a névre.”

 

 

 

 

 

Kukac Kevin gyógyulását itt tudjátok támogatni:

 

Állatmentő Szolgálat Alapítvány –

Az ÁLLATok szolgÁLLATában!

OTP 11713012-20003524-00000000

IBAN: HU43

1171 3012 2000 3524 0000 0000

SWIFT kód: OTPVHUHB

PayPal: [email protected]

 

 

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: ebpercek.hu

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

„Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog „Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog
Szívéből szólt a kívánság. Megható videó!

Karácsonyfadíszítés kutyussal – a kutyatréner tippjei Karácsonyfadíszítés kutyussal – a kutyatréner tippjei
Kutyás díszekkel ékítem az ágakat? Vagy együtt díszítem kutyatársammal szenteste a plafonig érő, gyantaillatú fát (jó, műfenyőt, ami mellett természetesen illatgyertya adja a gyerekkorunkból jól ismert finom illatot)? Bármelyikről is legyen szó, van néhány sarkalatos pont, amiknél előzetes átgondolás hiányában a díszítés minimum komédiába fulladhat vagy könnyen nem várt fordulatot vehet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál JULIUS-K9 Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
PETÁRDA STOP – csöndes séta kedvenceinkért Hírek - Címlapon
PETÁRDA STOP – csöndes séta kedvenceinkért
Egy kóbor kutya a Jézuska jászlában talált menedéket Hírek - Címlapon
Egy kóbor kutya a Jézuska jászlában talált menedéket