A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pitbullok lesznek az új rendőrségi munkakutyák

2016. március 03., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű




A pitbulloknak negatív megítélése van a társadalom körében, az emberek esküsznek rá, hogy ez a valaha kitenyésztett legveszélyesebb fajta, de ez az állítás nem teljesen állja meg a helyét. Úgy nőttünk fel, hogy a németjuhászt és a malinois-t ismertük, és fogadtuk el rendőrkutyaként…



…de mit szólnátok, ha mostantól a pitbull lenne az új K9-es fajta, a gyerekek filmbéli kedvence, és példaképe?!

 

Az Animal Farm Foundation és a Universal K9 csatlakozott egy programhoz, melynek kereteiben a szkeptikusokat igyekszenek meggyőzni arról, hogy a pitbull nem csak csodálatos kutya, hanem egy olyan fajta is, akiben bízhatunk, és akivel együtt élhetünk. A két alapítvány közösen dolgozik a pit bullok kimentésén a menhelyekről, és kiképzésén rendőrségi kutyákká. Az Animal Farm Foundation fedezi a szükséges költségeket, míg a K9 kiképzi a kutyákat.

 

Új rendőrségi kutyák - pitbullok
Új rendőrségi kutyák-pitbullok
Fotó: LittleThings.com

 

A program eddig kilenc pitbullt helyezett el sikeresen különböző rendőrkapitányságokon, és ezek a négylábúak bizonyították is németjuhászhoz hasonlítható feladatvégzésüket.

Kiah az egyik a kilenc eb közül az USA-ban, aki kétlábú partnere Justin Bruzgul hű munkatársa a poughkeepsie-i kapitányságon. Elsősorban járőr kutya, de eltűnt emberek felkutatására is ki lett képezve.

 

Örülök, hogy ő lehet a partnerem – nyilatkozta Bruzgul a LittleThings.com-nak. Tudom, hogy mindig ott lesz velem, tartja a hátát értem, és ha tényleg szükségem van rá, azt fogja tenni, amire kérem.

 

Nem vadabb, mint bárki más
Nem vadabb, mint bárki más
Fotó: LittleThing.com

 

Menhelyi kutyák képzése rendőrkutyának költséghatékonyabb, mivel a rendőrségnek nem kell drága és minőségi kölykök tenyésztőtől való megvásárlására költenie. Nem a pénz az egyetlen amire ez a program jótékonyhatással van –életeket is ment!

Forrás: lifewithdogs.tv
Indexkép forrás: LittleThings.cm

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását
Az angliai és a walesi tilalom elrendelése után a skót kormány is megtiltja az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztését és forgalmazását.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák segítenek a gyerekeknek tanúskodni a bíróságon Hírek - Címlapon
Kutyák segítenek a gyerekeknek tanúskodni a bíróságon
Kullancsinvázióra figyelmeztetnek a szakemberek! Hírek - Címlapon
Kullancsinvázióra figyelmeztetnek a szakemberek!