A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pitbullok lesznek az új rendőrségi munkakutyák

2016. március 03., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű
A pitbulloknak negatív megítélése van a társadalom körében, az emberek esküsznek rá, hogy ez a valaha kitenyésztett legveszélyesebb fajta, de ez az állítás nem teljesen állja meg a helyét. Úgy nőttünk fel, hogy a németjuhászt és a malinois-t ismertük, és fogadtuk el rendőrkutyaként……de mit szólnátok, ha mostantól a pitbull lenne az új K9-es fajta, a gyerekek filmbéli kedvence, és példaképe?!

 

Az Animal Farm Foundation és a Universal K9 csatlakozott egy programhoz, melynek kereteiben a szkeptikusokat igyekszenek meggyőzni arról, hogy a pitbull nem csak csodálatos kutya, hanem egy olyan fajta is, akiben bízhatunk, és akivel együtt élhetünk. A két alapítvány közösen dolgozik a pit bullok kimentésén a menhelyekről, és kiképzésén rendőrségi kutyákká. Az Animal Farm Foundation fedezi a szükséges költségeket, míg a K9 kiképzi a kutyákat.

 

Új rendőrségi kutyák - pitbullok
Új rendőrségi kutyák-pitbullok
Fotó: LittleThings.com

 

A program eddig kilenc pitbullt helyezett el sikeresen különböző rendőrkapitányságokon, és ezek a négylábúak bizonyították is németjuhászhoz hasonlítható feladatvégzésüket.

Kiah az egyik a kilenc eb közül az USA-ban, aki kétlábú partnere Justin Bruzgul hű munkatársa a poughkeepsie-i kapitányságon. Elsősorban járőr kutya, de eltűnt emberek felkutatására is ki lett képezve.

 

Örülök, hogy ő lehet a partnerem – nyilatkozta Bruzgul a LittleThings.com-nak. Tudom, hogy mindig ott lesz velem, tartja a hátát értem, és ha tényleg szükségem van rá, azt fogja tenni, amire kérem.

 

Nem vadabb, mint bárki más
Nem vadabb, mint bárki más
Fotó: LittleThing.com

 

Menhelyi kutyák képzése rendőrkutyának költséghatékonyabb, mivel a rendőrségnek nem kell drága és minőségi kölykök tenyésztőtől való megvásárlására költenie. Nem a pénz az egyetlen amire ez a program jótékonyhatással van –életeket is ment!

Forrás: lifewithdogs.tv
Indexkép forrás: LittleThings.cm

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat
Minden négylábú megérdemel egy szerető családot! Akár kicsi, akár nagy, akár ugat, vagy épp nyávog. Jól tudják ezt a BRFK munkatársai, ezért ismét az örökbefogadás mellett kampányolnak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák segítenek a gyerekeknek tanúskodni a bíróságon Hírek - Címlapon
Kutyák segítenek a gyerekeknek tanúskodni a bíróságon
Kullancsinvázióra figyelmeztetnek a szakemberek! Hírek - Címlapon
Kullancsinvázióra figyelmeztetnek a szakemberek!